Πως σε αυτή τη χώρα, μια κυβέρνηση μπορεί να πέσει για  τους λάθος λόγους…

Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, ο συχωρεμένος Ανδρέας Παπανδρέου, πήρε στο λαιμό του μια ολόκληρη χώρα, παίρνοντας απανωτά υπέρογκα δάνεια, γεμίζοντας με πρασινοφρουρούς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αποθεώνοντας την αναξιοκρατία και τον νεποτισμό, αφήνοντας τα δικά του λαμόγια να τρώνε με χρυσά κουτάλια από το δημόσιο κορβανά, αλλά έπεσε γιατί «κόλλησε» με τη Δήμητρα Λιάνη και τη ροζ βίλλα της. Επειδή δηλαδή λαβώθηκε από γεροντοέρωτα.

Σήμερα , ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχουν κρατηθεί στην εξουσία ψηφίζοντας τα απίθανα και βυθίζοντας στη φτώχεια το λαό μιας κατεχόμενης – στην ουσία – χώρας, κινδυνεύει να πέσει από μια συμφωνία που δεν είναι και η χειρότερη και μάλλον εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Έχοντας γεμίσει τη διοίκηση με ανίκανους και τεμπέληδες, καταφέρνει να φτάσει σε μια συμφωνία όπου τα Σκόπια (που όλος ο υπόλοιπος κόσμος αποκαλεί «Μακεδονία») θα λέγονται Βόρεια Μακεδονία, αποκομίζοντας και κάποια οφέλη που αφορούσαν στον επίσημο αλυτρωτισμό: Αυτό , για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνο του ένα θαύμα. Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας, να τονίσουμε πως τα μόνα κόμματα που έχουν δηλώσει κάθετα αντίθεση είναι οι ΑΝΕΛ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Βλέπετε όμως, τα λάθη πάνε πολύ πίσω: Στα 1992, τότε που ο ανεκδιήγητος Παπαθεμελής (ναι, εκείνος ο κομπλεξικός νάνος, που αποφάσισε ότι για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας φταίει το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων) σε αγαστή συνεργασία με όλο το παπαδαριό ξεσήκωνε τον κόσμο να βροντοφωνάξει πως η Μακεδονία είναι ελληνική, διακόπτοντας τις όποιες συνεννοήσεις είχαν ξεκινήσει, τότε, που οι Σκοπιανοί πάμφτωχοι και διαλυμένοι προσπαθούσαν από κάπου να πιαστούν. Κι αντί να αρπάξουμε την ευκαιρία για να μετατρέψουμε τα Σκόπια σε δορυφόρο μας, κάναμε τους τρελούς , για να τους σπρώξουμε στη σφαίρα επιρροής των Τούρκων και των Αλβανών…

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν κρέμασμα για τις υπερβολές, τους κακούς χειρισμούς και τη χειραγώγηση του εθνικού μας φρονήματος. Ο Τσίπρας, από όσο μπορώ να κρίνω, δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς, όχι για αυτό το λόγο τουλάχιστον.

Τα υπόλοιπα, θα τα κρίνει η ιστορία και θα τα δείξει το μέλλον.