Θέμα 1ο
Α. Να γράψετε του αρχικούς χρόνους του ρήματος  «Πατάσσω» και να σχηματίσετε πέντε προτάσεις στα νέα ελληνικά , στις οποίες να περιλαμβάνονται τύποι και παράγωγα του ρήματος στα νέα ελληνικά σε συνδυασμό με τη λέξη φοροδιαφυγή.
Β. Να γράψετε με άλλα αρκτικόλεξα ή να βρείτε συνώνυμα για τους παρακάτω όρους: Τρόικα,  ΕΝΦΙΑ, Λιτότητα, Υπερφορολόγηση, Μνημόνιο (ΜoU) .
Γ. Να αποδώσετε με εθνοκομμουνιστική ορολογία (Συριζέϊκα) σε μορφή νόμου και με τρόπο που να μπορεί να υπερψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, το παρακάτω κείμενο:
Η χώρα θα αποπληρώσει τους δανειστές της μέχρι το τελευταίο ευρώ, χρησιμοποιώντας προς τούτο τους τρόπους που οι εκπρόσωποι των δανειστών θα υποδείξουν. Η αποπληρωμή μπορεί να απαιτήσει επιπλέον θυσίες από τους πολίτες , όχι όμως από τις επιχειρήσεις που είναι ο μοχλός της ανάπτυξης. Επίσης, των θυσιών θα εξαιρεθούν οι 100 οικογένειες που νέμονται τον πλούτο της χώρας καθώς και είκοσι επιπλέον που θα επιλεγούν από την αριστερή  κυβέρνηση.

Θέμα 2ο
Α.  Να γράψετε ένα νόμο με τον οποίο θα αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι στο 90% των προϊόντων διατροφής, με τον οποίο η κυβέρνηση θα εμφανίζεται ως προστάτης της δημόσιας υγείας.
Β. Να βρείτε, πόσα λεπτά παραπάνω πρέπει να πωλείται κάθε πακέτο τσιγάρα, ώστε να εξοικονομήσετε 200.000.000 € από την αύξηση του φόρου στον καπνό μέσα σε ένα χρόνο. Να κάνετε το ίδιο για κάθε λίτρο οινοπνευματώδους ποτού και με σκοπό την εξοικονόμηση 100.000. 000 € επιπλέον.

Θέμα 3ο
Α. Να θεσπίσετε κίνητρα ανανέωσης του στόλου των επιβατικών αυτοκινήτων, ώστε οι πολίτες που φυλάνε ευρώ στα μαξιλάρια τους, να προβούν σε μαζικές αγορές ευρωπαϊκών ΙΧ πράσινης τεχνολογίας, ώστε και οι τουρίστες που έχουν την ψιλή κυριότητα της χώρας σας, να μην επιβαρύνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Β. Να ενθαρρύνετε τον Υπουργό Άμυνας ώστε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ώστε να μπορέσετε (δανειζόμενοι πάντα) να ανανεώσετε τα οπλικά σας συστήματα με πιο προηγμένα Γερμανικής , Γαλλικής και Ολλανδικής κατασκευής.

Να απαντήσετε σε όλα τα θέματα μέσα στον επόμενο μήνα. Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένο, Κατρούγκαλο, Θεοδωράκηδες και Κωνσταντοπούλου καθώς και τα υφιστάμενα μνημόνια. Μπορείτε στις εξετάσεις να προσέλθετε χωρίς γραβάτα , με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι , ακόμα και χωρίς ζώνη στο παντελόνι.
Δεν επιτρέπονται οι αναφορές σε πολεμικές ή άλλες αποζημιώσεις.