Ένας νέος χρόνος. Ξεκίνημα με κλείσιμο κάποιων «σελίδων» της ζωής μου, αρχής γενομένης με το Facebook , που ήταν και το απλούστερο!

Το fb, ήταν μια ιστορία που ξεκίνησε από την παρεξήγηση ότι για να επικοινωνώ μέσω msn με τα παιδιά μου θα έπρεπε να έχω δικό μου λογαριασμό . Πέρασα πολλές ώρες στο fb συνολικά , τις περισσότερες παίζοντας δύο χαζοπαίχνιδα – που όμως αποφόρτιζαν το μυαλό μου από την πνευματική ενάργεια που απαιτεί η δουλειά μου , αλλά με ένα νέο άγχος: μήπως δεν έκανα like σε κάποιον φίλο ή γνωστό που ξέρω πως το θεωρεί πολύ σημαντικό, μήπως ξέχασα να ευχηθώ σε κάποιον που έχει γενέθλια ή γιορτή και άλλα τέτοια χαζά – τελικά !
Από την αρχή  υιοθέτησα την πολιτική της αποδοχής οποιουδήποτε μου έκανε αίτημα φιλίας , ασχέτως ηλικίας – φύλου – ιδιότητας , με φαιδρά – ορισμένες φορές – αποτελέσματα: Κάποιος Γάλλος , υποτίθεται, που θέλησε να μου πουλήσει δάνειο από BNP (που ξέπεσε κι αυτή η τράπεζα…) , μια αγγλίδα που προσπάθησε να με φλερτάρει διαδικτυακά (πρέπει να είχε πρόβλημα στα μάτια ή άλλους οικονομικούς στόχους) , θλιβερά «νοικοκυροκόριτσα»  που με όπλο κάποιες προκλητικές φωτογραφίες ήθελαν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους διαδικτυακούς φίλους και οι φανατικοί: Φανατικοί νοσταλγοί της χούντας (!!!!) , φανατικοί θρησκευόμενοι που πόσταραν φωτογραφίες από εικόνες αγίων και προσκυνήματα, φανατικοί των αποφθεγμάτων περί πραγματικής αγάπης και πραγματικής φιλίας και πραγματικής αλληλεγγύης και πραγματικής μαλακίας, φανατικοί υπερασπιστές των ηρώων τύπου Ζακ Κωστόπουλος , φανατικοί πολέμιοι των ηρώων τύπου Ζακ Κωστόπουλος, φανατικοί του φαγητού γενικά (ανέβηκε η χοληστερίνη μου βλέποντας απλώς τις φωτογραφίες που ανέβαζαν) , φανατικοί της δημοσιοποίησης οποιασδήποτε κοινωνικής εκδήλωσης ή εξόδου τους. Επειδή είμαι φανατικά αντίθετος των φανατικών, το πρόβλημα ήταν προφανές.

Υπήρχαν φυσικά και αρκετοί ισορροπημένοι άνθρωποι με χρήσιμες ή διασκεδαστικές αναρτήσεις καθώς και αξιόλογοι άνθρωποι που ξαναβρήκα και έμαθα νέα τους, εξαιτίας των οποίων και παρατάθηκε η σχέση μου με το fb. Θα μου λείψουν, αλλά θα γλιτώσω από το βομβαρδισμό ηλιθιότητας, ανορθογραφίας, εθνικισμού, σεξισμού και τιποτολαγνείας που βίωσα. Ευτυχώς, έχω την πολύ χρήσιμη ικανότητα να διαβάζω γρήγορα , οπότε η χρονική ζημιά κάπως περιοριζόταν. Θα αρκεστώ στο εξής στο site – blog μου και στην ενεργότερη συμμετοχή στα κοινά , κυρίως για εκπαιδευτικά θέματα. Ίσως να γράφω και κάποιες κριτικές για τα  – πολλά – βιβλία που διαβάζω, μπορεί κάποιοι να παρακινηθούν να διαβάσουν κάτι!

Και για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου: Το 2018, το site μου έσπασε το φράγμα των 100.000 χρηστών (από 23.000 το 2013 που πρωτολειτούργησε), ενώ ασκήσεις μου «μοιράζονται» από συναδέλφους σε αρκετά σχολεία , σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αναπόφευκτα, σε αρκετά φυλλάδια ασκήσεων ή διαγωνίσματα , υπάρχουν κάποια λάθη σε απαντήσεις, αλλά ευτυχώς οι συνάδελφοι δείχνουν κατανόηση σε κάποιον που προσπαθεί μόνος του και με τις υποδείξεις τους με βοηθούν να διορθώνω πράγματα – τους ευχαριστώ πολύ για αυτό!

Το στήσιμο και η τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας, έγινε και συνεχίζεται από τον φίλο Άγγελο Γιάντσιο (ηλ/γο μηχανικό ΕΜΠ) και την πρώην μαθήτρια και βαφτιστήρα μου Μαρία Χέλμη (λογίστρια) , τους οποίους και ευχαριστώ!

Ευχαριστώ επίσης και όλους εσάς που διαβάζετε ή/και συμμερίζεστε τις απόψεις, τις ανησυχίες , τις προτάσεις που διατυπώνω διαδικτυακά.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους/όλες , καλή επιτυχία στους Πανελληνιομάχους , καλό κουράγιο σε συναδέλφους και των ν – φύλλων !