Η  «ιερή» αγανάκτηση των αριστερών και των «αριστερών» για την κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια έχει καταντήσει , ανάλογα με το ύφος , από γραφική έως εξοργιστική.

Να ξεκινήσουμε με το βασικό: Η κυβέρνηση εκλέχθηκε έχοντας ως βασική προεκλογική της εξαγγελία την κατάργηση του ασύλου, συνεπώς όφειλε να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, το οποίο – εκ των πραγμάτων – έχει την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών που ψήφισαν.
Η δυνατότητα της αστυνομίας να επεμβαίνει όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις ή όταν οι δράστες κρύβονται μέσα στις σχολές μετά την διάπραξη αξιόποινων πράξεων έπρεπε να αποκατασταθεί. Οι τραμπουκισμοί, οι κλοπές, η διακίνηση ναρκωτικών, οι εμπρησμοί των τρόλεϊ και των λεωφορείων του ΟΑΣΑ από κουκουλοφόρους που αμέσως μετά αποσύρονται καλυπτόμενοι από το άσυλο πρέπει να πάψει να υφίσταται. Η καταστροφή του εξοπλισμού, ο βανδαλισμός των κτιρίων, η μετατροπή των προαυλίων σε μαγαζάκια αλλοδαπών είναι εικόνες που δεν επιτρέπεται να συναντάμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Οι παπαριές ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για αστυνομοκρατούμενα ΑΕΙ είναι η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Η ανάδειξη από την αριστερά και την «αριστερά» κάποιων θυμάτων όπως ο Γρηγορόπουλος σε σύμβολα είναι η απόλυτη προσβολή της ίδιας της έννοιας του συμβόλου. Δηλαδή , τα τρία άτομα που κάηκαν ζωντανά στις ταραχές που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχοαριστεροί στη Marfin πρέπει να γίνουν «σημαίες» για τους κεντροδεξιούς;;;

Η ύπαρξη και μόνο της έννοιας του ασύλου είναι στην πραγματικότητα προσβολή της δημοκρατίας. Δηλαδή, όσοι είναι εκτός ΑΕΙ , δεν έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν άποψη αντίθετη με την κυβέρνηση; Ή έχουμε ανάγκη από το άσυλο για να προστατευτούμε από τις αυθαιρεσίες της εκάστοτε κυβέρνησης; Δεν είμαστε πια στο 1973, έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε και – είναι καιρός να το καταλάβουμε – η χούντα ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Αντίθετα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παρότι προσπάθησε να αφυπνίσει τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών, έφερε στην εξουσία τον Ιωαννίδη που αποδείχθηκε ολέθριος για τη χώρα αφού εξαιτίας του η Κύπρος βρέθηκε υπό Τουρκική κατοχή.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση έπραξε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η εμμονή της όποιας αριστεράς στο «άσυλο» μόνο κακό μπορεί να κάνει. Το να βάλουν τους δικούς τους «μπαχαλάκηδες» να προκαλέσουν επίτηδες ταραχές για να τσεκάρουν την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης μπορεί να φέρει και θύματα και τότε οι ευθύνες όσων το προκάλεσαν θα είναι τεράστιες.

Υπάρχουν – και θα υπάρξουν – σίγουρα, άλλα θέματα για τα οποία θα αξίζει να αγωνιστεί η αντιπολίτευση. Ας μην ξεκινήσει υποστηρίζοντας παράλογα πράγματα μόνο και μόνο γιατί – παρότι είχε όλο το περιθώριο να το κάνει  – λόγω κομματικών αγκυλώσεων δεν προχώρησε εκείνη σε κάτι προδήλως αναχρονιστικό και παράλογο.

Α! Και για να μην ξεχνιόμαστε: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κάποια στιγμή , κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να εξηγήσει ότι η κατάληψη σχολών και σχολείων από μαθητές, δεν νομιμοποιείται από τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών ή των σπουδαστών. Αν θέλουν οι μαθητές να αντιδράσουν, μπορούν να το κάνουν απέχοντας από τα μαθήματα ή μη συμμετέχοντας ενεργά στη διεξαγωγή μαθημάτων ή προβαίνοντας μαζί με τους γονείς τους σε διαβήματα στις αρμόδιες αρχές ή – στην τελική – καταψηφίζοντας τους αρμόδιους όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Η επετειακή διάλυση σε Πανελλαδικό επίπεδο των σχολείων για 15-30 ημέρες κάθε Οκτώβρη με την ανοχή, αν όχι και την ενθάρρυνση της πολιτείας, πρέπει επιτέλους  να σταματήσει!

Γνωρίζω ότι όλα τα παραπάνω θα είναι αρκετά για να χαρακτηριστώ από κάποιους ως “δεξιός” ή “φασίστας”. Δεν είμαι τίποτα από τα δύο. Ένας απλός άνθρωπος που βλέπει ότι τα κακώς εννοούμενα “άσυλα” και οι καταλήψεις αποβαίνουν σε βάρος των μαθητών και των σπουδαστών και – ιστορικά πλέον – όχι μόνο δεν έχουν βοηθήσει να αποκτήσουμε καλύτερη Παιδεία, αλλά το ίδιο το κράτος τα επιτρέπει προκειμένου να εκτονώνεται η δίκαιη αγανάκτηση για την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε επίπεδο υποδομών σε έμψυχο και άψυχο υλικό.