Πελάτες μου!!!

Πελάτες μου!!!

Μέσα στον κακό χαμό και τα μέτρα που όλο κλειδώνουν και όλα στον αέρα είναι, εμείς εδώ στο Ληξούρι, έχουμε και τις καμπάνες. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες καμπάνες, χτυπούν πολλές φορές κάθε μέρα, ανάλογα με το τι θέλει να ανακοινώσει ο κάθε εφημέριος. Επειδή κάθε φορά που χτυπάνε αδικαιολόγητα, τα νεύρα μου χτυπάνε κόκκινο, έχω αποκρυπτογραφήσει και «μεταφράσει» τα χτυπήματα. Σας παρουσιάζω λοιπόν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα πιστεύω, τα είδη χτυπημάτων και τη μετάφρασή τους:
· Αργό πένθιμο χτύπημα (Διάρκεια 15 λεπτά, επαναλαμβάνεται μετά από δύο ώρες). Σημαίνει: Πέθανε ο ενορίτης μας, αλλά μου ήταν ψιλοαδιάφορος. Βγείτε να ρωτήσετε ποιος μας άφησε χρόνους.
· Όχι και τόσο αργό πένθιμο χτύπημα (Διάρκεια 15 λεπτά, επαναλαμβάνεται μετά από δύο ώρες). Πέθανε ο αχώνευτος που δεν πάταγε και το πόδι του στην Εκκλησία.
· Πολύ αργό πένθιμο χτύπημα (Διάρκεια 30 λεπτά, με επαναλήψεις ανά δίωρο μέχρι να γίνει η κηδεία). Τον χάσαμε τον χορηγό αδελφοί ! Για να δούμε τη διαθήκη και θα το ρυθμίσουμε το ετήσιο μνημόσυνο.
· Κανονικό χτύπημα κάλεσμα : Κυριακή πρωί, κρατάει 2- 5 λεπτά, χτυπάει στις: 7:00, 7:30, 7:55, 8:30, 9:05, 9:50. Δε μένει άνθρωπος ξύπνιος σε ακτίνα 500 μέτρων από την πηγή του ήχου. Ακόμα κι αν νυστάζεις πολύ, πριν καλοξυπνήσεις, ο ήχος της καμπάνας ενσωματώνεται στο όνειρο και σου αλλάζει την ερμηνεία. Αν έχεις κοιμηθεί ψιλομεθυσμένος, τη μπερδεύεις με την καμπάνα του μπαρ και ξυπνάς από την αγωνία σου να παραγγείλεις κι άλλο ποτό.
· Χτύπημα κανονικό, διάρκειας δύο – τριών λεπτών, μέρα μεσημέρι που επαναλαμβάνεται τρεις φορές: Στις 10, στις 11 και στις 12. Συνήθως είναι δοκιμή που γίνεται πριν από κάποια μεγάλη γιορτή – μην πάθουμε καμιά συμφορά τη μέρα της γιορτής και δεν έχουμε καμπάνα να χτυπήσουμε! Την εβδομάδα πριν τη γιορτή του Αγίου, χτύπαγε κάθε μέρα επί τέσσερεις μέρες. Κορδόνια τα νεύρα μας.
· Χτύπημα πανηγυρισμού που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα μετά από διακοπή και επαναφορά ρεύματος – καμιά φορά και τα ηλεκτρονικά τρελαίνονται!
· Χτύπημα πανηγυρισμού σε εορτές της Εκκλησίας. Συνοδεύεται από ταυτόχρονη αναμετάδοση της λειτουργίας μέσω μεγαφώνων. Το σκηνικό μπορεί να σε κάνει τρελό. Οι ίδιοι ψάλτες που κάνουν γύρα σε όλες τις εκκλησίες τη μέρα της γιορτής , να ψάλλουν τα ίδια (σε ποσοστό 90%) τροπάρια. Για ποιον άραγε; Οι ενδιαφερόμενοι είναι μέσα στο ναό ενώ όσοι είναι απέξω χάνουν την επιλογή να μην ακούσουν τη Λειτουργία. Θα την ακούσετε όλοι θέλετε δε θέλετε, μαζί με τα «εμπνευσμένα» και χωρίς αντίλογο κηρύγματα των παπάδων. Αν είναι αυτοί οι αντιπρόσωποι του Θεού στη Γη, δεν είναι να απορείς που όλο και λιγότεροι ασχολούμαστε με το Θεό.
· Χτύπημα κάλεσμα κατά τις 7:30 το απόγευμα άσχετες καθημερινές. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Μάλλον πρέπει να είναι μυστικό σύνθημα που έχουν για τις 15 γριές ή τους εξωγήϊνους.
Ζούμε τη δικτατορία των καμπάνων και των παπάδων. Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν εργαζόμενο να κοιμηθεί τη μέρα της αργίας του. Ακόμα και σαν πωλητές να τους σκεφτείς, αποτυχημένη μέθοδο αύξησης των πωλήσεων έχουν επιλέξει. Οι παπάδες και ένας συγκεκριμένος ψαράς που βγαίνει με ντουντούκα είναι οι μεγαλύτεροι ηχοτρομοκράτες του Ληξουρίου.
Για γέλια και για κλάματα είμαστε… Ελλάδα 2012. Παπάδες και γριές το χαβά τους, η Τρόικα το δικό της και οι μαθητές του σχολείου μας να κάνουν κατάληψη χωρίς το ΚΚΕ και χωρίς αιτήματα. Έτσι γιατί τους αρέσει.. όπως ακριβώς και οι παπάδες.