Ο εδώ και μέρες κυοφορούμενος ανασχηματισμός, φαίνεται πως έχει «κολλήσει», αφού ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία έχει διακριθεί η κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον αρχηγό της, είναι η διατήρηση της «καρέκλας» – λένε οι κακεντρεχείς πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλού όμως είναι το πραγματικό πρόβλημα. Ενώ λοιπόν λέγεται πως ο Τσίπρας θα ήθελε να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού με αλλαγές σε κομβικά υπουργεία, τα πρόσωπα σε αυτά τα υπουργεία δεν εννοούν να κουνηθούν, αφού – σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του Τσίπρα – έχουν επιτύχει στο έργο τους. Υπάρχει βέβαια και η ίντριγκα με τις εσωκομματικές ισορροπίες και την επιθυμητή διεύρυνση προς την κεντροδεξιά – μην μας περάσουν και για εντελώς αριστερούς!

Οι αμετακίνητοι: Τσακαλώτος (έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, άσχετα με το αν εμείς δεν το «νοιώσαμε») , Καμμένος (η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την έκταση που είχε και όταν την παρέλαβε, άρα επιτυχημένος), Κοτζιάς ( «good diplomacy» , επίλυση του θέματος με τα Σκόπια, τσαμπουκά και απελάσεις Ρώσων διπλωματών, άρα επιτυχημένος και αυτός) , Αχτσιόγλου (ανεργία κάτω από το 20% – το καλοκαίρι, με ρεκόρ προσέλευσης τουριστών και με το 40% των απασχολούμενων να αμείβονται με ποσό ελάχιστα μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας, άρα επιτυχημένη) , Σκουρλέτης (γιατί έτσι, άρα επιτυχημένος), Τζανακόπουλος (αφού για το Μάτι δεν έφταιγε η κυβέρνηση και από το τετραμελές πάνελ της περίφημης συνέντευξης οι άλλοι τρεις είναι ήδη παρελθόν, δεν μπορεί να φταίει κι ο τέταρτος, άρα επιτυχημένος) , Δραγασάκης (τοποτηρητής και ασφάλεια των δανειστών, άρα επιτυχημένος), Πολάκης (όταν μια νυχτερινή πίστα δεν πάει καλά, δεν φταίνε οι μπράβοι στην πόρτα, αυτοί τη δουλειά τους την έκαναν, συνεπώς κι αυτός επιτυχημένος) , Σπίρτζης (τέλειωσε με τους αυτοκινητόδρομους, πούλησε τον ΟΣΕ για 350 εκ. € και βλέπετε τι τρένα φέρνουν οι Ιταλοί, άλλος επιτυχημένος κι αυτός), Γαβρόγλου (έχει ελαχιστοποιήσει την εξέταση των μαθητών, θα αλλάξει και το σύστημα των Πανελλαδικών, έχει ιδρύσει Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τι άλλο θέλετε πια; Αυτός κι αν είναι επιτυχημένος), Κοντονής (έβαλε τάξη στους δικαστές, που αποφάσιζαν ενάντια σε μνημονιακές ρυθμίσεις και δυσκόλευαν την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ανάγκασε τον Κουφοντίνα να δουλεύει στέλνοντας τον σε αγροτικές φυλακές), Νίκος Παππάς (ξεκαθάρισε τα βοθροκάναλα και αν δεν ήταν το συμβούλιο της Επικρατείας, κανάλια θα είχε μόνο η ΕΡΤ και ο Ιβάν Σαββίδης και θα είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο από τους άθλιους που υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο. Ίδρυσε και την Ελληνική ομάδα διαστήματος ή κάπως έτσι, άρα άκρως επιτυχημένος κι αυτός).

Ο αναλώσιμος: Κατρούγκαλος (επιμένει να κινείται εκτός κομματικής γραμμής φορώντας γραβάτες).

Πραγματικά , είναι πολύ δύσκολο σε μια κυβέρνηση που τα έχει καταφέρει τόσο καλά σε όλους τους τομείς , να απολύσεις επιτυχημένους υπουργούς. Οπότε τι μένει να δώσει ή να αλλάξει ο Τσίπρας;; Μερικά ήσσονος σημασίας υφυπουργεία. Τότε όμως πως θα μπει νέο «πρωτοκλασάτο» αίμα στην κυβέρνηση;;; Υπάρχει τρόπος! Σπάζοντας μερικά από τα υπάρχοντα υπουργεία, δημιουργείς νέες θέσεις: Βολεύεις και όσους φρέσκους θέλεις να βάλεις στην κυβέρνηση, «χτυπάς» και την ανεργία.

Θυμηθείτε το την Πέμπτη!