Υπάρχει μια αντίληψη, πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ο Τσίπρας δεν μπορεί να τις κερδίσει και ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να τις χάσει. Θα μου επιτρέψετε να έχω τις ενστάσεις μου!
Είναι προφανές, πως μετά την φιέστα στο Ζάππειο, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δώσει ώθηση στο κυβερνών κόμμα. Άλλη μια φιέστα τέλος Αυγούστου με ταρατατζούμ για το τέλος των μνημονίων και αμέσως μετά θα είναι η κατάλληλη (για τον ΣΥΡΙΖΑ) στιγμή για εκλογές.

Εκλογές το Σεπτέμβρη λοιπόν. Με τον Τσίπρα να στηρίζει τις ελπίδες επανεκλογής του σε μια γραβάτα, την τεράστια (όπως φαίνεται) κοινότητα των LGΒT-Q , τους οικονομικούς μετανάστες από κάθε γωνιά της γης που πήραν αθρόα την Ελληνική Ιθαγένεια, τους ανθρώπους που βολεύτηκαν ή περιμένουν να βολευτούν με το ΣΥΡΙΖΑ και όλους εκείνους που βλέπουν το «Ρουβίκωνα» ως εκπλήρωση του επαναστατικού τους χρέους προς την κοινωνία. Α! Και αυτούς που τον ψήφιζαν για αριστερό προοδευτικό κόμμα.

Ας δούμε έναν-έναν τους παράγοντες: Η γραβάτα!!!
Προβλημάτισε ακόμα και μερικούς από τους πιο μεγάλους πολέμιους του! Ρε , μπας και πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο για να πανηγυρίζει έτσι; Μήπως το παρεξηγήσαμε το παλικάρι και τώρα που έστρωσε, συμβιβάστηκε, υπέγραψε όλα όσα ήθελαν οι «φίλοι» μας, είναι καλύτερος από τους προηγούμενους, τους μπάμιες, που και μόνο να εξήγγειλαν κάποια περικοπή, πλάκωναν όλοι τις απεργίες και κατάπιναν ακόμα και τα μικρόφωνα από τα οποία είχαν κάνει την εξαγγελία;;;
Στο κάτω-κάτω, οι φτωχοί δεν έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Άρα με ποιους είναι ο λεβέντης , ο ανυπότακτος, ο Go home Merqel; Με μας!!!!

Η κοινότητα LGBT-Q (Lesbians, Gay, Bisexuals, Transexuals , Queers).
Εκπρόσωποί της προφανώς υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Ναι, αλλά ποιος μας έκανε υπερήφανους για την διαφορετικότητά μας; Ποιος φωταγώγησε τη Βουλή το βράδυ της παρέλασης; Ποιος άφησε ελεύθερους να κυκλοφορούν δημόσια και να βγάζουν περήφανα φωτογραφίες άνδρες (στην ταυτότητα) με δασύτριχο φουσκωμένο από σιλικόνη στήθος στριμωγμένο σε σουτιέν και με ένα πανάκι με την εικόνα του Παΐσιου να σκεπάζει τα αχαμνά αφήνοντας ελεύθερα τα οπίσθια;;; Ποιος μας έδωσε νομικά το δικαίωμα να αλλάζουμε φύλο;;; Ο Αλέξης και οι δικοί του. Άρα; Μαζί του όλοι!

Οι μετανάστες που ελληνοποιήθηκαν. Προφανώς, του χρωστούν χάρη (προς το παρόν έτσι νομίζουν). Πήραν ελληνική ταυτότητα, ασφαλίζονται κανονικά , μπορούν να εργασθούν ισότιμα με τους άλλους, δεν φοβούνται τον κάθε «ελληνάρα» που όταν έφτανε η ώρα της πληρωμής φώναζε την αστυνομία για να μαζέψει τους παράνομους!
Βέβαια, όταν έρθει η ώρα της εφορίας, της ανάγκης για νοσηλεία ή της σύνταξης, ίσως καταλάβουν ότι μια χαρά βολεμένοι ήταν πριν, αλλά αυτό παίρνει χρόνο για να το δουν.

Η επόμενη κατηγορία είναι όσοι βολεύτηκαν ή περιμένουν να βολευτούν αυτοί και τα παιδιά τους. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρώην φανατικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι που έχουν μάθει να «χρησιμοποιούν» την κομματική τους ταυτότητα ως προσόν για την κατάληψη αξιωμάτων που είναι πολύ ανώτερα των πραγματικών τους δυνατοτήτων και κουβαλούν μαζί τους το χειρότερο από τα χαρακτηριστικά των πρασινοφρουρών: Μπορούμε να βολευτούμε εμείς και τα παιδιά μας ;; Αν ναι, δεν με ενδιαφέρει ούτε η αξιοκρατία, ούτε η πρόοδος, ούτε η ευημερία της χώρας, ούτε η χρηστή διαχείριση ούτε καν αν κλέβει ο προϊστάμενός μου το κράτος ή τους άλλους . Αυτός είναι ο «σκληρός πυρήνας» πλέον του κυβερνώντος κόμματος : Αδίστακτοι στην εξυπηρέτηση του προσωπικού τους συμφέροντος, επικίνδυνοι για την κοινωνία. Είναι αυτοί που αισθάνονται κάθε τρεις και λίγο την ανάγκη να φωνάζουν «Δεν είμαστε κλέφτες όπως οι προηγούμενοι!». Ναι. Οκ. Υπάρχει διαφοροποίηση και διαβάθμιση ανάλογα με το πώς, το πόσο και το ποιους εξαπατάς!

Οι Ρουβίκωνες, οι συλλογικότητες και οι θαυμαστές αυτών. Φαινομενικά, είναι ενάντια στην εξουσία, ακόμα και αν αυτή εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα είναι καλοβολεμένα παιδάκια ευκατάστατων οικογενειών που κάνουν με ασφάλεια την επανάσταση τους για να εξιλεωθούν στον ίδιο τους τον εαυτό για τα οφέλη που άκοπα απολαμβάνουν. Είναι για το ΣΥΡΙΖΑ, ότι και το ΚΚΕ για την αστική δημοκρατία: Ναι μεν εναντίον, αλλά δεν θα γκρεμίσουμε και το σύστημα που μας ανέχεται, μας τρέφει και μας προστατεύει!

Τελευταία κατηγορία: Οι άνθρωποι που ψήφιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας πως είναι ένα αριστερό προοδευτικό κόμμα. Οι περισσότεροι έχουν αυτοεξαιρεθεί. Οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει , σύρονται και φέρονται πίσω από πάμπλουτους αριστερούς διαχειριστές της εξουσίας. Θυμηθείτε πως μιλάμε για ένα σκληρό πυρήνα του παλιού  3% ! Οι μετρημένοι στα δάχτυλα που θα ξαναψηφίσουν αυτό το κόμμα, είναι οι αιθεροβάμονες που τρέφουν ακόμα αυταπάτες πως το κυβερνών κόμμα έχει αριστερούς!

Συνυπολογίστε και το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό αυτών που θέλουν να είναι με το νικητή και δείτε τις επόμενες δημοσκοπήσεις!

Όσο για το τι θα ψηφίσω εγώ;;;; προς το παρόν, μόνο να αποκλείσω κόμματα μπορώ, όχι να ταχθώ υπέρ τους. Και όχι, δεν είμαι (από εποχής Αλαβάνου) ΣΥΡΙΖΑ.