Πέντε χρόνια πριν, όταν τα πρώτα σύννεφα των μνημονίων φαίνονταν ήδη στον ορίζοντα και λίγο μετά που ο Γιώργος Α. Παπανδρέου απογείωνε με τις δηλώσεις του από το Καστελόριζο τον τουρισμό του νησιού, ο Χριστόφορος, εποχιακά εργαζόμενος σε ξενοδοχεία, επισκέφτηκε γνωστή «συστημική» τράπεζα για να εκδώσει πιστωτική κάρτα.
Ο αρμόδιος υπάλληλος, αφού τον καλωσόρισε και δέχθηκε τις διαβεβαιώσεις του ότι έχει σταθερή εργασία, συμπλήρωσε τα έντυπα και υπέβαλλε την αίτηση χορήγησης πιστωτικής κάρτας, χωρίς να απαιτήσει από αυτόν ούτε καν μία βεβαίωση αποδοχών.
Ο Χριστόφορος, χρησιμοποίησε την κάρτα κατά κόρον, μια που ήταν και ελαφρώς επιρρεπής σε σπατάλες ανώτερες των οικονομικών του. Επειδή επανειλημμένα καθυστερούσε τις πληρωμές του, πολλές φορές αναγκάστηκε να δανείζεται από άλλους προκειμένου να ξεπληρώνει τους ληστρικούς τόκους υπερημερίας. Η τράπεζα δεν του ακύρωσε ποτέ την κάρτα, παρότι ήταν από τους πλέον ασυνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών του, αλλά συνέχισε να του την ανανεώνει, ακόμα και χωρίς ο Χριστόφορος να πληρώνει τη συνδρομή του (τα δύο τελευταία χρόνια).

Το χρέος συνέχισε να σωρεύεται, η εισπρακτική εταιρεία του τηλεφωνούσε λίγο πιο συχνά από τους κολλητούς του, ώσπου, η επιτροπή χρέους της Βουλής  που η πεφωτισμένη Ζωή συγκάλεσε, του άνοιξε τα μάτια.

Παρουσιάστηκε λοιπόν στον διευθυντή του οικείου υποκαταστήματος της Τράπεζας και όρθιος μπροστά στο  γραφείο του, με στεντόρεια φωνή και ανάλογο ύφος απήγγειλε:

«Κύριε Διευθυντά, δεν προτίθεμαι να ξεχρεώσω το ποσό που σας οφείλω μέσω πιστωτικής και απαιτώ να διαγραφεί το χρέος μου προς εσάς αφού είναι Παράνομο (δεδομένου ότι δεν ελέγξατε όπως έπρεπε την πιστοληπτική μου ικανότητα), Επονείδιστο (γιατί συνεχίσατε – ντροπή σας – να με δανείζετε παρότι βλέπατε ότι δεν ήμουν συνεπής) , Απεχθές (σιχαίνομαι τον εαυτό μου που συνεργάστηκα μαζί σας απατεώνες ευρωρουφήχτρες) και μη Βιώσιμο , αφού τα έσοδά μου δεν αρκούν για την αποπληρωμή του.»

Οι άνθρωποι και οι υπάλληλοι που βρίσκονταν μέσα στην Τράπεζα, κάποια στιγμή τελείωσαν τις δουλειές τους και έφυγαν, αφήνοντας τα μάρμαρα και τα γραφεία να γελάνε μόνα τους.
Την ίδια κρίση γέλιου προκάλεσε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και το τελευταίο σποτ της Αφέντρας Ζωής στον – έτσι κι αλλιώς χαζοχαρούμενο – Γιουνκέρ και στον υπερτραπεζίτη Ντράγκι.

 

Ο Χριστόφορος όμως είναι πεπεισμένος πως έκανε το σωστό και γιαυτό θα ψηφίσει το κόμμα που συνεργάζεται με την Αφέντρα Ζωή σε αυτές τις εκλογές. Σας καλεί να στηρίξετε την επιλογή του.