Στα καλά καθούμενα, ο Μενανί βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς πως έχει ηχογραφήσει τις συνομιλίες των υπουργών οικονομικών στη σύνοδο της Ρίγας, αλλά – καλοσύνη του – δεν πρόκειται να τις δημοσιοποιήσει, αφού είναι κύριος!

Η ηχογράφηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ατόμων που ηχογραφείς, είναι ποινικό αδίκημα. Βέβαια, αυτό , όπως και πολλά άλλα, δεν τον πιάνει.
Δύο μέρες πριν, ο Μενανί έδινε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, όπου πέταξε το άλλο απίστευτο: Η ρήξη με τους εταίρους δεν ήταν ποτέ στην αgέντα (το γράφω όπως το πρόφερε) του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια της εκπομπής συνέχισε να προσπαθεί να κάνει το άσπρο –μαύρο ανασκευάζοντας τις ανασκευασμένες δηλώσεις με τις οποίες είχαν ανασκευάσει τις αρχικές που πλέον μόνο οι κακεντρεχείς εγχώριοι κατάσκοποι των ξένων θυμούνται , με τα γνωστά ειρωνικά γελάκια, το άνετο υφάκι και την άνεση στην επικοινωνία, ενός ανθρώπου που πλέον προσεύχεται (στον άγνωστο Θεό του ηλεκτρονικού χρήματος) κάθε βράδυ να τον βγάλει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση και να γίνει ήρωας – άλλωστε κάνει ό,τι μπορεί για αυτό.

Ο Τσίπρας φαίνεται ότι έχει σταματήσει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα καμώματα του Μενανί, αφού έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνει. Τον έχει ξεχασμένο ακόμα στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών, αλλά με κάθε μέρα που περνάει, ο Μενανί διολισθαίνει στη σφαίρα του γραφικού. Ότι θα πτωχεύσουμε και επισήμως σε λίγες ημέρες φαίνεται βέβαιο αυτή τη στιγμή, αλλά μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να γίνει έτσι. Απλά, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή , οι υπερήφανοι πολιτικοί μας θα υπογράψουν ό,τι τους βάλουν μπροστά τους και θα ξεμπερδεύουμε: Αυτοί με την πολιτική τους καριέρα, εμείς με τη χώρα μας και οι δανειστές-νέοι ιδιοκτήτες μαζί μας.

Τότε , ο υπέροχος Μενανί, θα συνεχίσει την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, όπως έκανε και ο ΓΑΠ , δίνοντας διαλέξεις για τη διαχείριση κρίσεων και συνεντεύξεις σε περιοδικά lifestyle, άλλωστε τα προβλήματα του απλού κόσμου ούτε να τα καταλάβει μπορεί, ούτε, πολύ περισσότερο, να τα λύσει.

Θα φύγει με το παράπονο ότι δεν μπόρεσαν να τον καταλάβουν και ότι τα μεγάλα συμφέροντα τον κυνήγησαν – αυτό ήδη το «επικοινωνεί» ο Ρομπέν (κι αυτός Μενανί) των φτωχών Ευρωπαίων.

Μπλέξαμε… . Οι άνθρωποι που κυβερνούν απλά δεν κάνουν για να κυβερνήσουν και – το χειρότερο – δεν έχουν συναίσθηση της ανεπάρκειάς τους. Οι περισσότεροι από αυτούς, παίζουν με την πορεία ενός έθνους και τη ζωή ενός λαού, χωρίς να έχουν συνείδηση της ευθύνης που έχουν στην πλάτη τους.
Το φως στην άκρη του τούνελ που βλέπει ο Τσίπρας, δεν είναι η έξοδος από αυτό. Είναι απλά το τρένο που έρχεται πάνω μας!