Ενάμιση περίπου μήνα μετά το σεισμό, οι αγανακτισμένοι πολίτες του Ληξουρίου μαζεύτηκαν με πρωτοβουλία κάποιων συμπολιτών μας, στο φίκο της πλατείας. Η πρώτη συγκέντρωση, όπως ήταν και αναμενόμενο, ήταν λίγο τραγέλαφος αφού πήραν το λόγο και διάφοροι γραφικοί, έδωσε όμως την ευκαιρία να οργανωθούν στοιχειωδώς οι πρωτεργάτες και να μαζέψουν το απίστευτο νούμερο των 2830 υπογραφών σε μια πρώτη ανακοίνωση-πρόσκληση.

 Η προίκα ήταν μεγάλη και έδινε υπόσταση στην πρωτοβουλία. Είχα αρκετές προσδοκίες για τη δεύτερη συγκέντρωση που έγινε πριν δύο μέρες. Παραβρέθηκα λοιπόν και μάλιστα σχεδόν αποφασισμένος να πω κι εγώ δύο λόγια στη συγκέντρωση. Μισή ώρα μετά την έναρξη της εκδήλωσης είχα προσγειωθεί απότομα και ανώμαλα. Οι άνθρωποι που είναι στη συντονιστική επιτροπή, δεν είχαν να προτείνουν τίποτα ουσιαστικά  και το χειρότερο: Δεν είχαν καν συμφωνήσει μεταξύ τους στα βασικά σημεία των εισηγήσεών τους!
Τους ακούσαμε λοιπόν να απαριθμούν τα προβλήματα της πόλης και να τα ιεραρχούν με τελείως διαφορετική σειρά, να μας προτρέπουν να «μαυρίσουμε» όσους είναι με τον Καλλικράτη ή όσους δεν προσπαθούν για το Ληξούρι ή όσους είναι υποψήφιοι με τον Παρίση ή όσους δεν είναι μαζί μας, να μας προτρέπουν σε απόβαση στο Αργοστόλι προκειμένου να διαδηλώσουμε ή να τους πάμε σακιά με πέτρες από το Ληξούρι ή να τους αποκλείσουμε το Δημαρχείο. Μεταξύ των ομιλητών δυστυχώς είχαμε και τους «χιουμορίστας» – είναι δύσκολο να πουλήσεις «πνεύμα» σε πολιτική συγκέντρωση με τόσους ανθρώπους: Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο τελευταίος που θυμάμαι να το καταφέρνει ικανοποιητικά.

Συνοπτικά, δεν είχαν να προτείνουν τίποτα που να μας πάει ένα βήμα παρακάτω. Περίμενα ότι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι αφού συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά μας αιτήματα, θα υπάρξουν δύο-τρεις υποψήφιοι δικοί μας στις επικείμενες εκλογές, όχι απαραίτητα σε δικό μας συνδυασμό αλλά μαζί με όποιον από τους «μεγάλους» υποψήφιους συναινέσει στην υπεράσπιση των αιτημάτων της πλατείας. Σε κάποια στιγμή σκέφτηκα να βγω για να το προτείνω αλλά – ευτυχώς – με πρόλαβαν οι άλλοι ομιλητές.
Την πρόταση την έκανε πολύ πρόχειρα βέβαια, ο τυπάκος που είχε αλευρώσει τον Παρίση. Έσπευσε όμως αμέσως δημοσιογράφος από το Αργοστόλι, να διαβεβαιώσει τους παριστάμενους ότι δεν γίνονται αυτά τέτοια εποχή, απαιτούνται 270 υποψήφιοι και που θα τους βρούμε και άλλα τέτοια τραγικά.
Δυστυχώς, μια προσπάθεια που κάτω από κάποιες συνθήκες θα ήταν καθοριστική για τις εξελίξεις, ξεφούσκωσε εντελώς και πολύ γρήγορα. Φαίνεται, πως τα ίδια και πάλι ανίκανα άτομα θα διεκδικήσουν τις θέσεις ευθύνης στο νομό, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα ικανά άτομα που να μπορούν να εκτεθούν στις επικείμενες εκλογές.