Ένα διαγώνισμα για να φτιάξει λίγο η ψυχολογία σας εν όψει εξετάσεων. Επειδή είναι της μόδας να χρησιμοποιεί κανείς (ή να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει) το ChatGPT  – τεχνητή νοημοσύνη – είπα να του βάλω αυτή την ερώτηση: Ποια θέματα θα μπορούσε να προτείνει για τα μαθηματικά των  πανελλαδικών Γ Λυκείου. Τα αποτελέσματα ήταν μια σειρά από εντελώς βασικές ασκησούλες που δεν θα έβαζε κανείς ούτε σε ενδοσχολικό τεστ.

Ή δεν είναι αρκετά εξελιγμένο ακόμα ή είναι τόσο εξελιγμένο που επέλεξε ασκήσεις ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμα και το τεράστιο ποσοστό των μαθητών που γράφει από 0 ως 5 στα μαθηματικά . Αγνόησα τα προτεινόμενα AI θέματα και έβαλα πράγματα που (εκτός του τελευταίου θέματος) λογικά πρέπει να μπορεί να λύσει ένας καλά διαβασμένος μαθητής σε λογικό χρόνο. Συγκεντρωθείτε, αφήστε τα ψυχολογικά σας στην άκρη, αγνοήστε τις “σειρήνες” οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν αυτές, διαβάστε – επιτέλους!!! – άψογα τη θεωρία σας και να ξέρετε ότι με κάθε επιπλέον ώρα που πείθεστε να ασχοληθείτε με το διάβασμά σας, θα νιώθετε όλο και καλύτερα!

Τρίωρο διαγώνισμα λοιπόν, χωρίς ζαβολιές και υπομονή με τις πράξεις και τα λίγο περίεργα νούμερα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα σε δύο υποερωτήματα!

Στο δεύτερο αρχείο είναι οι – ενδεικτικές, αλλά όχι πολύ αναλυτικές-  απαντήσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΕΠ3 – 2223

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΕΠ3 – 2223