Μεταφράζω , ελεύθερα , έτσι; Ο άνθρωπος , όταν αποκτήσει εξουσία, δείχνει την πραγματική του αξία, το ποιος είναι πραγματικά!

Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Τον άνθρωπο που έχει δώσει άλλες διαστάσεις στη λέξη ψεύτης. Ακόμα και σε εκείνους που τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν, ακόμα και τώρα, εξακολουθεί να λέει ψέματα και μάλιστα δημοσίως!
Ας πούμε όμως ότι δεν είμαι (που είμαι) προκατειλημμένος εναντίον του. Τον έχω άχτι τον «επαγγελματία επαναστάτη» από τότε που εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού και για κάποιο (μικρό, εννοείται) χρονικό διάστημα, το μικρό κόμμα που ψήφιζα έφτανε το 12% στις δημοσκοπήσεις. Ποια ήταν λοιπόν η «επανάσταση» του Αλέξη;; Έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως αρχηγός, στη δεξίωση του προεδρικού μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από ευπαρουσίαστη έγχρωμη μετανάστρια και χωρίς να φορά γραβάτα! Σας θυμίζει τίποτα αυτό;
Χρόνια αργότερα, ο επαγγελματίας επαναστάτης έφθασε να ονομάσει το γιο του «Ερνέστο» προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα, κερδίζοντας ακόμα μια φορά το θαυμασμό των αδαών. Η συνήθεια να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με τέτοιου είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα, έγινε πια δεύτερη φύση για τον Πινόκιο της πολιτικής.

Πριν γίνει Πρωθυπουργός λοιπόν , έλεγε ψέματα για να εξυπηρετήσει τον σκοπό που ήταν να ανέβει επιτέλους ένα αριστερό κόμμα στην εξουσία. Δεν ακούγεται πολύ ηθικό βέβαια, αλλά στο μυαλό του αριστερού που είναι μια ζωή στην «απέξω» , μπορεί να φαίνεται και ως το colpo grosso που έριξε τους καπιταλιστές.

Όταν έγινε Πρωθυπουργός, συνέχισε να λέει ψέματα – από άγνοια των πραγματικών συνθηκών λένε οι φίλοι του- και ο ίδιος – έστω!

Όταν προκήρυξε το δημοψήφισμα , ενώ έλεγε να ψηφίσουμε «ΟΧΙ» , εκείνος ήθελε «ΝΑΙ» (έτσι λέει το άλλο πορφυρογέννητο, ο Βαρουφάκης) . Όταν βγήκε το «ΟΧΙ», εκείνος το έκανε «ΝΑΙ» και μας πήρε και μας σήκωσε με το μνημόνιο. Βέβαια, από την πίεση και τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης (άθλος για κάποιον που δεν έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του!) έβγαλε και έρπη, ξηλώθηκε και το στρίφωμα…άστα! Είπαμε, μάστορας στις εντυπώσεις!

Μετά, ξαναέκανε εκλογές και τις ξανακέρδισε, λέγοντας πάλι ψέματα! Τώρα που θα υπογράψει και άλλο μνημόνιο για να έχουμε «κάβα», μας λέει ψέματα ότι δεν ήξερε πως λέει ψέματα όταν έλεγε ψέματα, αλλά κι αυτό ψέματα είναι γιατί μας ομολόγησε πως δεν μπορεί να πει ψέματα!

Το ψέμα είναι κολλητικό; Στους πολιτικούς σίγουρα! Επίσης έχουν χαρακτηριστικά επιλεκτική μνήμη, ανύπαρκτη πολιτική ευθιξία και περισσό θράσος!
Έβλεπα τη συζήτηση στη Βουλή, όπου ο συμπαθής φοροεισπράκτορας Τσακαλώτος προσπαθούσε να κάνει το άσπρο-μαύρο λέγοντας ψέματα, ενώ ο Λοβέρδος (!!!!) – χαρακτηριστικό παράδειγμα επιλεκτικής μνήμης – του κουνούσε το δάκτυλο δανειζόμενος ατάκες από τον γίγαντα της διανόησης Τάκη Τσουκαλά!

Ο Γεωργιάδης τσίριζε απειλώντας με εισαγγελέα, θα εννοεί τον ίδιο εισαγγελέα με αυτόν που χρησιμοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει φυλακή τους προηγούμενους…
Ψιλοτσακωθήκανε και με το υπόδειγμα δημοκρατικής ευαισθησίας Πολάκη , μιλάμε για θέαμα, δυστυχώς χωρίς ουσία για εμάς!

Να κλείσω με κάποιες αλήθειες;
Εμείς οι μικροί θα πληρώσουμε πάλι το λογαριασμό για την ανικανότητα και την απατεωνιά των πολιτικών μας.
Ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μείνει πρωθυπουργός ακόμα και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
Οι βουλευτές, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να ρίξουν την κυβέρνηση αφού γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να την ξαναδούν: Ζουν αυτοί το όνειρό τους και εμείς το δράμα μας!

Και μια πρόβλεψη :(Μην νομίζετε πως μόνο οι «γέροντες»  και το ΚΚΕ γνωρίζουν τα μελλούμενα!)
Όσον αφορά το ευρώ, μην ανησυχείτε! Θα βγούμε μόνοι μας και σύντομα (εκλιπαρώντας και τους εταίρους για «τεχνική βοήθεια») αλλά ας μην κλείσουμε την πόρτα βγαίνοντας, σε λίγο θα θέλουν να φύγουν κι άλλοι !
Α! για το ψέμα που λέγαμε πως είναι κολλητικό: πριν λίγο με ρώτησαν «Τι γράφεις;» και απάντησα «Τίποτα μωρέ!». Ψέματα;