Η αρχή έγινε με τα υποχρεωτικά κράνη στους οδηγούς δίκυκλων. Συνεχίσαμε με τις ζώνες στα αυτοκίνητα, περάσαμε στην απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους και φτάσαμε στους μη εμβολιασμένους.

Είμαστε λοιπόν στο ευχάριστο σημείο, όποιος καπνιστής οδηγεί χωρίς ζώνη/κράνος και δεν εμβολιάζεται να θεωρείται αντικοινωνικό στοιχείο. Πραγματικά , σε μια χώρα που ζει από τον τουρισμό, η επιλογή να παραμείνει σε καραντίνα επ΄ άπειρον, απλά δεν υπάρχει. Δεν νοιάζεται το κράτος για το αν θα νοσήσει ο κάθε Πολάκης, αλλά καίγεται μήπως αυτό – εξαιτίας του πλήθους των κρουσμάτων – υποχρεώσει και πάλι σε παύση εργασιών ολόκληρη αλυσίδα κλάδων και εργαζόμενων.

Δεν ενοχλείται αν ο Μήτσος ο ντελιβεράς χτυπήσει το απροστάτευτο κεφάλι του και μείνει στον τόπο, αλλά «πνίγεται» αν ο ξεροκέφαλος Μήτσος μείνει ανάπηρος και κληθεί το ασφαλιστικό του ταμείο να τον πληρώνει για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν θα πειράξει αν με ένα απότομο φρενάρισμα ο υποφαινόμενος κάνει ηρωϊκή έξοδο από το παρμπρίζ και βρεθεί στη βάρκα στα νερά του Αχέροντα, αλλά αν ζήσει χωρίς να μπορεί να εργαστεί και η ιδιωτική ασφαλιστική που έχει, αναγκαστεί να τον αποζημιώνει καταγράφοντας ζημιές.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με το κάπνισμα. Οι καπνιστές – ευτυχώς για τις εταιρείες που εμπορεύονται τσιγάρα – δεν πεθαίνουν αμέσως. Ζουν πολλά χρόνια με προβλήματα υγείας, χάπια, νοσηλείες και όλα αυτά μεταφράζονται σε ζημιές για τα ασφαλιστικά συστήματα κρατικά και ιδιωτικά.

Όλα λοιπόν έχουν να κάνουν με το χρήμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Μαρίκα από την Καλαμαριά, που πρώτη εκείνη κατάλαβε το σατανικό σχέδιο των ισχυρών για τον έλεγχο μέσω των εμβολίων, δεν μπορεί να αρνείται να εμβολιαστεί, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την κρατική μας υπόσταση. Γιατί αν η Μαρίκα κολλήσει τον ιό και με τη βοήθεια των (έξαλλων) κορωνοπάρτι  τον μεταδώσει σε ένα σκασμό άλλους ανεμβολίαστους/ανυποψίαστους/ανεύθυνους, ο Θανάσης που δουλεύει σερβιτόρος στην Νέα Παραλία θα μείνει χωρίς δουλειά και τα παιδάκια του δεν θα έχουν σύνδεση και υπολογιστή για να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως…

Πέρα από την προσπάθεια πλάκας, είναι γεγονός πως υπάρχει κίνδυνος για όλη την κοινωνία από μια πιθανή επανεξάπλωση του ιού σε μικρότερες και πιο παραγωγικές ηλικίες. Είναι ανάγκη να εμβολιαστούμε γιατί πραγματικά δεν μας «παίρνει» να περάσουμε κι άλλο χειμώνα σαν τον τελευταίο: Υγεία, οικονομία, Παιδεία πήγαν κατά διαόλου και τη ζημιά που έχει ήδη προκληθεί θα την κουβαλάμε για χρόνια.

Η ελευθερία στις επιλογές μας , περιορίζεται από την ανάγκη να ζήσουμε όλοι. Σβήσε το τσιγάρο σου, φόρεσε τη ζώνη στο αυτοκίνητό σου, ξεκίνα για το εμβολιαστικό κέντρο και να εύχεσαι να μην έρθει η στιγμή που θα σου πουν ότι απαγορεύεται ακόμα και η προσπάθεια αναπαραγωγής του είδους χωρίς προέγκριση γιατί η Γη δεν μπορεί πλέον να θρέψει άλλους.

Μέσα σε όλη την παράνοια που ζούμε στο μεταξύ, με παπάδες να μπουγελώνονται με καυστική ποτάσα, δεκαπεντάχρονη να μαχαιρώνει συνομήλική της για τα “like” στο fb, έγκυο να βιάζεται από 4 άνδρες, Βούλγαρο βιαστή να επιδίδεται σε ερωτικό μαραθώνιο με μια άμοιρη πενηντάρα που πήγαινε για δουλειά, η ΟΛΜΕ ανακάλυψε πως τα πρότυπα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία δεν πρέπει να υπάρχουν γιατί είναι ταξικά και διαχωρίζουν τα παιδιά. Τα τέκνα βέβαια όσων τους κινούν τα νήματα, φοιτούν σε πανάκριβα καλά ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια, αλλά εντάξει, αυτοί έχουν κάνει την υποκρισία υψηλή τέχνη και τη χειραγώγηση ηλιθίων επάγγελμα.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δ, που ξεκίνησε και αυτή από τη Βρετανία, όπως και η προηγούμενη ινδική μετάλλαξη, δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος να τους κλείσει τα σύνορα; Αντί να περιμένουμε εμείς να μας χαρακτηρίσουν αυτοί πράσινη περιοχή, μήπως να τους χαρακτηρίσουμε εμείς κόκκινους και να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το αλφάβητο με τις μεταλλάξεις πάνω στο νησί τους;;;;