Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μου την «σπάνε» το Πάσχα και σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας:

1. Οι διαφημίσεις για το Πάσχα που βάζει το JUMBO. Από το κακό στο ακόμα χειρότερο.

2. Οι «ευλαβείς» πιστοί που είναι ικανοί να ποδοπατήσουν τον μπροστινό τους προκειμένου να προσκυνήσουν.

3. Οι τελετές «Ανάστασης» στα χωριά που ξεκινούν από το απόγευμα.

4. Η νηστεία που αφορά μόνο το είδος του φαγητού και όχι την ποσότητα. Άμα είναι να ξεσκιστείς στις γαριδομακαρονάδες, στις γυαλιστερές και τα τσίπουρα, δεν κάνεις νηστεία , κάνεις «ζωάρα»!

5. Οι παπάδες-star που ενθουσιασμένοι από το πλήθος που συρρέει, βγάζουν τους γνωστούς εμπνευσμένους λόγους με αποτέλεσμα να χάνουν το πλήθος για το υπόλοιπο της χρονιάς.

6. Οι γριές που συχνάζουν στις εκκλησίες όπως οι συχωρεμένοι άντρες τους στα καφενεία – μερικές φορές και με χειρότερη συμπεριφορά.

7. Η ευχή «Χρόνια Πολλά» αντί για «Καλό Πάσχα» ή «Καλή Ανάσταση» .Αν είσαι Χριστιανός, δεν έχουν νόημα. Αν δεν είσαι, τι ακριβώς γιορτάζεις;;;

8. Ο καφές που δεν μπορεί να είναι καπουτσίνο και τα γαμωκινεζομπισκοτάκια  που προσφέρουν μαζί, αν βέβαια νηστεύεις!

9. Οι βλαμμένοι που πετάνε δυναμιτάκια στα πόδια ή τα κεφάλια περαστικών, γελώντας με την τρομάρα τους.

10. Οι χασάπηδες που πουλάνε ακόμα και τα ποδαράκια από τα αρνιά στην ίδια τιμή με το κρέας.

11. Οι γύφτοι που πουλάνε κάρβουνα που έχουν προηγουμένως βρέξει με νερό για να γίνουν βαρύτερα! Αν κάναμε και αναπαράσταση της Σταύρωσης όπως κάνουν οι καθολικοί σε κάποιες χώρες, είναι βέβαιο ότι τα καρφιά θα τα πουλούσαν γύφτοι και θα ήταν κλεμμένα που έχουν σκουριάσει.

12. Κάποιες κοπέλες που έχουν μπερδέψει – όσον αφορά την ένδυση – την έξοδο σε μπαρ με την παρουσία τους σε επιτάφιο.

13. Η «υποχρέωση» σε ΟΛΑ τα δελτία ειδήσεων να έχουν πλάνα με οβελίες και να λένε ΣΥΝΕΧΩΣ τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα, ξεκινώντας 10 μέρες πριν.

14. Οι πολιτικοί που θα τσουγκρίζουν τα «άσπαστα» αυγά τους με φαντάρους που τους έχει βγει η Παναγία τις προηγούμενες μέρες για να αστράφτει το στρατόπεδο!

15. Οι νηστίσιμες πίτσες. Σίγουρα μέσα στα τρία χειρότερα πράγματα που έχω δοκιμάσει!

16. Η μανία όλα τα ραδιόφωνα να παίζουν βλάχικα την Κυριακή του Πάσχα. Ακατανόητο.

17. Η εμμονή κάποιων να ξεκινάνε το ψήσιμο από τα χαράματα και να ξυπνάμε από την τσίκνα οι υπόλοιποι. Δηλαδή πρέπει να μπορείς να βουτήξεις κοκορέτσι στον πρωινό καφέ;;;

18. Οι γριές που – έτοιμες για όλα – μπορούν να σου φάνε τη σειρά σε οποιαδήποτε ουρά και να βρεθούν, είναι άτρωτες από αυτοκίνητα, διακινούν κόλλυβα και λίστες με ονόματα πεθαμένων «για διάβασμα» από τους παπάδες και ξέρουν κάθε στιγμή ποιος παπάς και τι ώρα λειτουργεί σε κάθε εκκλησία της περιοχής.

19. Το βλέμμα «θα καείς στην κόλαση» που ρίχνουν μερικοί φανατικοί της νηστείας σε όσους δεν νηστεύουν.

20. Οι βλαμμένοι που διοργανώνουν επίσημα τραπέζια με κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή. Όπως λέει κι ο φίλος μου ο Σταύρος, αν ήτανε σωστοί θα έπρεπε να διοργάνωναν και τραπέζι με λαδερά την Κυριακή του Πάσχα!

21. Η εμμονή των περισσότερων να στολίζονται για να πάνε 10 λεπτά ακριβώς έξω από μια εκκλησία , διακινδυνεύοντας να καούν από όσους στριμώχνονται με τις λαμπάδες από τα JUMBO για να ακούσουν  live το «Χριστός Ανέστη» από τον πρωταγωνιστή παπά που προσπαθεί να αποφύγει τα «βόλια» από τα κάθε λογής εκρηκτικά που έχει απαγορεύσει – με επιτυχία ανάλογη εκείνης της καπνοαπαγόρευσης  –  η αστυνομία.

22. Να διαβάζω ηλίθιες λίστες του στυλ «Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις το Πάσχα» τα «10 καλύτερα μαγαζιά για να σαβουρώσεις την Ανάσταση» και τα «22 πράγματα που μου τη σπάνε το Πάσχα»

Καλή Ανάσταση σε όλους όσους πιστεύουν πως έτσι έγιναν όλα και καλή όρεξη σε όσους το βλέπουν σαν γαστριμαργική εκδήλωση !