Σπάνια βλέπεις τόσα κόμματα ευχαριστημένα μετά από εκλογές. Μετρήστε:
ΝΔ: Έγινε ξανά κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη. Γραβάτες, ταγέρ, κοστούμια τα είχαν ραμμένα, ο Μητσοτάκης μάλλον τους την έσπασε γιατί με το καλημέρα τους είχε έτοιμους τους φακέλους με τη δουλειά για το πρώτο εξάμηνο. Σκληρός καργιόλης…
ΣΥΡΙΖΑ: Έχασε μόνο 4% από τις προηγούμενες εκλογές, εδραιώθηκε σαν αξιωματική αντιπολίτευση, τους έμεινε προίκα το Αλ6 και ο Πολάκης. Έμεινε έξω ο Κουρουμπλής που ξαφνικά «τα είδε όλα»!
ΚΚΕ: Έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το δικό του ποσοστό είναι σχεδόν αδιάφορο μπροστά στη χαρά να φύγει το Αλ6 από την εξουσία. Οι ψηφοφόροι του πάντως είναι ικανοποιημένοι, αφού έτσι τους είπε ο Κουτσούμπας ότι πρέπει να είναι!
ΜεΡα25: Μπήκε στη Βουλή, αφού ψηφίστηκε από όσους έχουν λίγο διεστραμμένο χιούμορ και μερικούς αριστερούς που το αντίστοιχό τους στα δεξιά θα ψήφιζε Αρτέμη Σώρρα. Ο Βαρουφάκης έκανε θριαμβευτική είσοδο στη Βουλή, σαν τον Ξέρξη με τους υπασπιστές του. Ο Ψαραντώνης έριξε κάτι πάνω του και πήγε, σαν να πήγαινε στο καφενείο, Σακοράφα και Κρίτων Αρσένης στο ύψος τους, οι υπόλοιποι δεν έχουν υπόψη τους τι dress code να ακολουθήσουν, αρκεί που δεν χάθηκαν στο δρόμο.
Ελληνική Λύση: Μπήκε στη Βουλή, αφού εισέπραξε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της συμμορίας της Χ.Α.. Βουλευτές παντελώς άγνωστοι που μπαίνουν στη Βουλή με λιγότερες ψήφους από ότι έπαιρνε ένας δημοτικός σύμβουλος… άτιμε εκλογικέ νόμε!
ΚΙΝΑΛ: Η αρχηγός του, πιστεύει ότι νίκησε. Ότι το 1/3 των ψηφοφόρων της θα πάει με το ΣΥΡΙΖΑ, το 1/3 με τη ΝΔ και το 1/3 θα εξαφανιστεί, δεν το έχει καταλάβει. Πρέπει να φύγει; Ναι. Πρέπει να πάρει μαζί της και κάτι «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ; Ναι. Το καταλαβαίνει; Όχι. Θα σας ειδοποιήσουμε όταν – και άμα – ξυπνήσει.

Α ναι, ξέχασα! Πάει κι ο λεβέντης, ο Λεβέντης ντε, που του στέλναμε πίτσες στο κανάλι για να γελάμε;; Αυτός που τον είχατε βάλει στη Βουλή να ονειρεύεται Οικουμενικές κυβερνήσεις με τον εαυτό του ρυθμιστή;

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε 3.578 λέξεις για να περιγράψει πως αντιλήφθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών (sos κείμενο για περίληψη στις επόμενες Πανελλαδικές), ο Βελόπουλος κρατάει στα χέρια του για ατού τις ερωτικές επιστολές της Μαγδαληνής προς τον Ιησού , το ΚΚΕ ετοιμάζεται για νέους (ανούσιους , κουραστικούς και άνευ αποτελέσματος) αγώνες.

Οι πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης , έβαλαν δύσκολα στην αντιπολίτευση. Τι σκατά να αντιπαραθέσει η περπατητής της Γένοβας, η κόρη της γκόμενας του μπαμπά του κολλητού του αρχηγού, η τερατογένεση του κομματικού σωλήνα και ο Αλ-εξάδελφος σε αυτούς που ανέλαβαν και ξεκίνησαν να δουλεύουν από την πρώτη ημέρα; Ανήθικοι…

Η «δεξιά» παρένθεση φαίνεται πως θα είναι εξίσου μεγάλη με την «αριστερή»…

Στο μεταξύ οι αναρχικοί – έμποροι – αναρχικοί μετανάστες  των Εξαχρείων (ξέρω τι γράφω, δεν μπερδεύτηκα) είδαν ότι ο Χρυσοχοΐδης δεν έκανε αμέσως «ντου» και ξεκίνησαν από την τέταρτη μέρα τις μαγκιές του στυλ «Ελάτε αν τολμάτε» και τέτοια… Στη θέση τους, θα φρόντιζα να έχω ένα συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ένα δικηγόρο standby και θα έκρυβα τα ναρκωτικά στο Ψυχικό !

Όσον αφορά τα «δικά μας» τώρα. Υπουργός Παιδείας η Κεραμέως, μακράν η σοβαρότερη από τους ανίκανους (αποδεδειγμένα , δυστυχώς) της τελευταίας τετραετίας και υφυπουργός η Ζαχαράκη, μακράν η πιο όμορφη που θα μπορούσε να βρει μεταξύ των βουλευτών. Αν κάνει και δουλειά, ακόμα καλύτερα. Βλέπετε, θυμάμαι τον Ζουράρι , που εκτός της ανικανότητάς του , μας προσέβαλλε και αισθητικά!

Θα δούμε μια καλύτερη ημέρα στην Παιδεία και τη χώρα; Ελπίζω. Βλέπετε, το «σκληρός καργιόλης» απέναντι στην κυβέρνησή του, που έγραψα νωρίτερα για το νέο Πρωθυπουργό , πιστεύω ότι ισχύει !