Κάποιοι μαθητές της Κεφαλονιάς, με την παρότρυνση της τοπικής ΕΛΜΕ , διεκδίκησαν φορτικά και πήραν τελικά την ποσόστωση για όλους τους μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Αυτά δηλαδή που ίσχυσαν και πέρυσι όταν το νησί δοκιμάστηκε από τους σεισμούς.

Ντρέπομαι για αυτό, όπως άλλωστε και πολλοί συνάδελφοι που επισήμαναν μήνες πριν στους συνδικαλιστές μας ότι κακώς ζητούν να ισχύσει και φέτος το μέτρο.
Ντρέπομαι γιατί οι καθηγητές παρέσυραν τους μαθητές να διεκδικήσουν πράγματα που είναι άδικα, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα ως εκπαιδευτικοί.
Ντρέπομαι ακόμα περισσότερο, για την πολιτική ηγεσία που υπέκυψε στον πειρασμό της ικανοποίησης ενός άδικου- αλλά χωρίς οικονομικό κόστος- αιτήματος, κάνοντας «γαργάρα» όλα τα υπόλοιπα: Επισκευές κτιρίων, νέα σχολεία, μεταφορές μαθητών.

Τα ίδια τα παιδιά, γνωρίζουν ότι αυτό που έγινε δεν είναι δίκαιο. Παρόλα αυτά, οι τελευταίοι που μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Ελπίζω τουλάχιστον να μην αφήσουν τον εαυτό τους να παρασυρθούν , επιλέγοντας σχολές που είναι πολύ πάνω από τις δυνατότητές τους .
Όμως , από την άλλη δεν χρειάζεται να αισθάνονται ενοχές για την ευκαιρία που τους δίνεται: Οι ενήλικοι έχουν την ευθύνη για την αδικία.

Ελπίζω , μέσα στη γενική αγωνία για την οικονομική κατάσταση, να μην πάρει διαστάσεις το θέμα, γιατί είναι βέβαιο πως αυτοί που θα υποστούν το δούλεμα, δεν θα είναι άλλοι από τους νέους φοιτητές μας που θα βρεθούν δακτυλοδεικτούμενοι – με την κακή έννοια – στις σχολές στις οποίες θα φοιτήσουν.