Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία ξέρεις ότι θα συμβούν μέσα σε μια τάξη, κάποιες απαντήσεις «πληρωμένες» που θα πάρεις και κάποιες «κατάρες» που απλώς βγαίνουν . Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς, αλλά έχω κάποιες υποψίες!
Εδώ και δέκα ημέρες, τα παιδιά και οι μεγάλοι υποφέρουν από γρίπες, ιώσεις, γαστρεντερίτιδες και όλα τα συναφή, αλλά εγώ βράχος: Έχω αποκτήσει αντισώματα για να παρασκευάσουν εμβόλια για ολόκληρο γηροκομείο. Οι συνάδελφοι και η οικογένεια μου με κοιτάζουν με εκείνο το « Πως τη γλιτώνει πάλι ο … » ύφος που έχουν κάθε χρόνο σε ανάλογες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, αντέχω μέχρι που…
Σήμερα το πρωί, ένα τμήμα της Γ΄ Γυμνασίου, επέμενε να μην γράψει αύριο τεστ στη Γεωμετρία, γιατί «δεν το΄χουμε καταλάβει, είναι δύσκολο, είμαστε φορτωμένοι» (Από μαθήματα ; τόλμησα να ρωτήσω, «Όχι, αλλά ψυχολογικά, αφού πήραμε βαθμούς χθες»). Επειδή το κομμάτι το έχω κάνει τρεις φορές και βαρέθηκα και το σταρχιδισμό τους, στράβωσα και τους λέω θα γράψετε. Αισθάνθηκα το κύμα της αντιπάθειας να σαρώνει όλα τα αντισώματα και να σκάει πάνω μου. Ήμουν ήδη άρρωστος έστω και αν τα συμπτώματα δεν τα ένοιωθα αμέσως . Το χειρότερο είναι ότι παρόλο που το μετάνιωσα την επόμενη ακριβώς στιγμή, η ζημιά δεν γινόταν να διορθωθεί.
Να΄ μαι λοιπόν αραχτός στον καναπέ, με 38,5ο C πυρετό, πονοκέφαλο , τα κόκαλά μου να πονάνε, τον Ολυμπιακό να προηγείται και τον ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ να καλεί σε συσπείρωση τον μέσο Πασόκο. Ειλικρινά, δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά ενόχλησης που μου προκαλούν.

Η άλλη περίπτωση που με αρρωσταίνει ένα τμήμα, είναι όταν ξεχνιέμαι και κάνω πολύ γρήγορες πράξεις χωρίς να γράφω τίποτα στον πίνακα παρά μόνο το αποτέλεσμα. Επειδή οι πιτσιρικάδες από πράξεις δεν τόχουν καθόλου, αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί κάποιος να τις κάνει με το μυαλό – άσε που οι μισοί πιστεύουν ότι θυμάμαι τα αποτελέσματα απέξω. Η ματαιοδοξία μου παίζει κι αυτή τα ρόλο της, αφού καμιά φορά κάνω επίδειξη ταχύτητας σε πράξεις επίτηδες – βλέπετε όλοι μας έχουμε ανάγκη από το θαυμασμό των άλλων!

Δεν πειράζει , καλά να είναι τα παιδιά! Ήδη αισθάνομαι καλύτερα . Το αντιπυρετικό, τα γκάλοπ που τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν άθροισμα ποσοστών κάτω από 30%, ο Ολυμπιακός που εισέπραξε δύο τεμάχια αναπάντεχα και αποκλείστηκε έχουν παίξει το ρόλο τους σε αυτό και μαντέψτε: Αυτά μπορώ να τα βάλω στη σειρά και βασικά σκασίλα μου για τα γκάλοπ και τα αντιπυρετικά!