Δεκαπέντε ακριβώς ημέρες πριν τις εκλογές, μετά την εξαγγελία του προγράμματος του, το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για πρωτιά ,ίσως και για αυτοδυναμία. Εξάγγειλε μέτρα που είναι ότι καλύτερο περιμένει ο μέσος Έλληνας στην παρούσα κατάσταση και τόσο γενικόλογα που ακόμα και αυτοί οι λίγοι που τους βγαίνει «να πληρώσουν» δεν είναι και τόσο σίγουροι.
Πραγματικά, έχει πει μια καλή κουβέντα και μια εξαγγελία για όλους:
Για τους αντιμνημονιακούς φιλοευρωπαϊστές, έχει ξεκινήσει λέγοντας «Καταγγελία του μνημονίου και ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων» αλλά ταυτόχρονα ότι «σε κάθε περίπτωση η χώρα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».
Για τους αντιμνημονιακούς οπαδούς της δραχμής και της απομόνωσης έχει δώσει ελπίδα λέγοντας «Αν αποφασίσουν να μας διακόψουν τη χρηματοδότηση μπορούμε ακόμα και να προχωρήσουμε στην έκδοση νέου νομίσματος» και βέβαια «Θα δώσουμε σε όλους τους μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» – οπότε καταλαβαίνετε ότι οι γείτονες θα προτιμήσουν να κλείσουν τα σύνορα , παρά να γεμίσουν «ρακένδυτους μαυροκέφαλους».
Για τους φιλοευρωπαίους που το ψιλοσυζητάνε ακόμα και για την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου αλλά «τα έχουν δει όλα» από οικονομικής πλευράς είπε «Δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στους μισθούς, αντίθετα θα ακυρώσουμε την τελευταία μείωση κατά 22% και δεν θα υπάρξουν άλλα χαράτσια».
Για τους οργισμένους – αγανακτισμένους είπε «Θα φτιάξουμε περιουσιολόγιο και όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους, θα δημεύονται».
Για τα λαμόγια και τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές είπε «Δεν θα γίνουν απολύσεις, θα προχωρήσουμε σε κρατικοποιήσεις τραπεζών και ΔΕΚΟ», άρα το κοινό αυτών που μπορούν να απεργούν χωρίς άλλη συνέπεια πλην της απώλειας του μεροκάματου μεγαλώνει.
Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα σταχυολογώντας από τα λεγόμενα του ίδιου ή των στελεχών του, αλλά σας προκαλώ να το κάνετε μόνοι σας: Κάπου μέσα σε αυτά που λέει θα βρείτε και αυτά που εσείς θέλετε. Έχετε λοιπόν τώρα την επίσημη δικαιολογία για να τον ψηφίσετε, αφού βρέθηκε επιτέλους κάποιος που σκέπτεται σε κάποια τουλάχιστον θέματα όπως εσείς.
Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή όμως: Τον πιστεύετε; Ή μάλλον: Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται; Η απάντηση είναι προφανώς όχι – ακόμα και ο ίδιος δεν το πιστεύει , απλά περιγράφει ότι θα ήθελε να συμβεί ή καλύτερα αυτό που εσείς θέλετε να ακούσετε. Έχετε όμως μια ελπίδα ότι από όλα όσα υπόσχεται, με ένα μαγικό τρόπο θα πραγματοποιήσει αυτά που εσείς περιμένετε από αυτόν και ίσως να είναι και έτσι, δεν αποκλείεται να συμβεί.
Το γεγονός είναι ότι – αν έχετε φτάσει να διαβάσετε ως εδώ – σκέπτεστε να τον ψηφίσετε , αφού θεωρείτε βέβαιο ότι τα άλλα δύο βασικά πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο σας (Σαμαράς- Βενιζέλος) αποκλείεται να κάνουν όσα υπόσχονται, πολύ δε περισσότερο που και αυτά που υπόσχονται δεν μας αρκούν!
Στο μεταξύ, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και άλλα πλεονεκτήματα:
– Είμαστε στη μόδα
– Αυτός που ψηφίζουμε είναι – επιτέλους – εμφανίσιμος και σε ηλικία που μπορούν να τον βλέπουν με συμπάθεια γυναίκες από 19 έως 69 ετών (όχι , τα νούμερα δεν είναι τυχαία).
– Αν τα καταφέρει, θα είμαστε σχεδόν όλοι καλύτερα , ενώ αν δεν τα καταφέρει και χρεοκοπήσουμε, τουλάχιστον θα το έχουμε επιλέξει μόνοι μας.
– Επιτέλους κάνουμε την επανάστασή μας (για να έχουμε να διηγούμαστε αργότερα το πόσο επαναστατικά και κόντρα στο κατεστημένο σταθήκαμε) και γινόμαστε κυβέρνηση, εμείς «Της Γης οι κολασμένοι».
– Προκαλούμε την αποχώρηση από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων των χιλιοφορεμένων αποδεδειγμένα ανίκανων και με υποψία διαφθοράς αρχηγών τους.
– Τρελαίνουμε τους Αμερικανούς ,που αυτοί περισσότερο από όλους στο άκουσμα οποιασδήποτε λέξης έχει ως ρίζα το «communi» αποσφραγίζουν το φάκελο με τους κωδικούς για την εκτόξευση πυραύλων με πυρηνικά.
– Κάνουμε την Παπαρήγα ιδεολογικά να συμπολιτεύεται με την κυβέρνηση, άρα σύμφωνα με όσα η ίδια έχει πει, προκαλούμε την πολιτική της εξαφάνιση: να δει και το ΚΚΕ μια άσπρη – συγνώμη , κόκκινη – ημέρα!
Ευχαριστώ για την υπομονή σου αγαπητέ αναγνώστη. Αν μπορείς να με συμβουλεύσεις πολιτικά, κάνε το σε παρακαλώ γιατί όπως καταλαβαίνεις η τρικυμία που έχω στο κρανίο είναι μεγάλη!