Πριν μερικές ημέρες ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε ορισμένα ονόματα του συνδυασμού του και έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη συσπείρωση τόσων πολλών πρώην δημάρχων γύρω του. Σαν να περίμεναν το Μεσσία όλες οι προσωπικότητες, μόλις βγήκε μπροστά ο κ. Καλαφάτης, έσπευσαν να στρατευθούν στο πλευρό του ακόμα και άτομα που σκέπτονταν να θέσουν οι ίδιοι υποψηφιότητα ως Δήμαρχοι !

Προβληματίστηκα σοβαρά . Για ποιο λόγο όλα τα «πράσινης απόχρωσης» ντόπια celebrities, αποποιήθηκαν την ευθύνη να κατέβουν εκείνοι επικεφαλής και δέχτηκαν να μπουν υπό τη «σκέπη» ενός άοσμου και άχρωμου πολιτικού της μεγάλης των «πρασινοφρουρών» σχολής;
Φυσικά, υπάρχουν εξηγήσεις. Οι «επιφανείς» που πρόβαλλαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα ως πιθανοί υποψήφιοι, έβλεπαν ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα αφού υπήρχαν τρεις – τέσσερεις που θα έπρεπε να αντλήσουν ψήφους από την ίδια – περιορισμένη πια – δεξαμενή : Το πιο πιθανό θα ήταν να αλληλοεξοντωθούν πριν φτάσουν στην κάλπη, αφού γνωρίζονται τόσο καλά που ο καθένας τους θα έκραζε για όλα τα στραβά των άλλων.
Επίσης, το γεγονός ότι ο κ. Καλαφάτης ήταν επιδεικτικά απών όλα τα τελευταία χρόνια από τα κοινά, του έδινε τη δυνατότητα (πιστεύουν!!!) να εμφανιστεί ως η «χρυσή εφεδρεία» του νησιού: Ο έμπειρος και νουνεχής πρώην υπουργός , που θυσιάζει την προσωπική του γαλήνη προκειμένου να βγάλει την Κεφαλονιά από τη δύσκολη περίσταση που έχει βρεθεί, συσπειρώνοντας γύρω του αυτός, ο άφθαρτος, ο υπεράνω, ο προοδευτικός , όλα τα έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.      

Επειδή στο μεταξύ βγήκαν πολλοί να τον «κράξουν» στο διαδίκτυο, τώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο «εκτός κυκλωμάτων» υποψήφιος που το ντόπιο κατεστημένο πολεμά!

Η πραγματικότητα: Η απόλυτη εκπροσώπηση του «ντόπιου κατεστημένου» είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτή ακριβώς που εκπροσωπεί ο Καλαφάτης  και οι προβεβλημένοι συνυποψήφιοί του. Ο ίδιος είναι ένα κλασικό παλαιοκομματικό στέλεχος που όσοι τον γνώριζαν είχαν να λένε για το πόσο υποτιμητικά εκφραζόταν για το Ληξούρι. Οι πρώην ψηφοφόροι του στη μεριά της Παλικής τουλάχιστον , γνωρίζουν  ότι ένα πράγμα μόνο έκανε με μεγαλύτερη ευκολία από το να υπόσχεται διορισμούς: Να αθετεί πλήρως τις υποσχέσεις του και να κάνει ότι δεν τους ξέρει την επομένη των εκλογών.
Όσο για τους πρωτοκλασάτους αρχομανείς που τον περιβάλλουν, έχουν μοιράσει προκαταβολικά τα πόστα που θα καταλάβουν, αν βέβαια ο αρχηγός τους εκλεγεί Δήμαρχος. Οι άνθρωποι που έχουν ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης για πολλά από τα στραβά του νησιού και ειδικά του Ληξουρίου, ζητούν από τους πολίτες να τους ξαναεμπιστευθούν, γνωρίζοντας ότι η πολιτική μνήμη του έλληνα είναι ασθενής. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει: Αντίθετα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ιδιωτεύσουν πολλοί από αυτούς τους κυρίους.