Ο τεράστιος ογκόλιθος της πολιτικής Κασελάκης, βρήκε το άλλο μεγάλο πολιτικό ζώο , την Θεοδώρα Τζάκρη και κάλεσε μέσω αυτής τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε νησάκι για να συζητήσουν το πως πολιτευτούν. Ζήτησε μάλιστα οι βουλευτές να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε powerpoint (!!!).

Συζητάμε για τεράστιες ανατροπές… Πρώτον, τους ζητάει να εργασθούν, πράγμα που για αριστερά κόμματα είναι θέμα από μόνο του. Ξέρετε αυτό που λένε, ότι δεν είναι όλοι οι αριστεροί τεμπέληδες απλά όλοι οι τεμπέληδες που γνωρίζω είναι αριστεροί.
Δεύτερον, θέλει να πάνε σε νησί, όχι η μάνα σου εγώ και εσύ αλλά όλοι οι νεοεκλεγέντες survivors παραμένοντες στο κόμμα. Δεν έχει ξαναγίνει, αλλά οκ, πρέπει να σέβεται και τις επιθυμίες του συντρόφου που πήζει στην Αθήνα. Το όχι που εισέπραξε από τον Τσίπρα δεν τον πτοεί. Ο Τάϊλερ να είναι καλά, να μην έχει κρεβατομουρμούρα και οι Ζαίοι μανατζάρονται…
Τρίτο και χειρότερο: Θέλει να του ετοιμάσουν τη δουλειά σε διάφορους τομείς ώστε να μπορεί να την εκμεταλλευτεί άμεσα σε αναρτήσεις του κόμματος. Η επιλογή του προγράμματος που πρέπει να χρησιμοποιήσουν είναι ότι πιο σύγχρονο υπήρχε το μακρινό 2006. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, θα μπορούσε να αφήσει στην ευχέρεια καθενός την επιλογή του τρόπου.
Ο Κασελάκης είναι προφανές ότι λειτουργεί σαν manager διαφημιστικής εταιρείας: Ζητά να του ετοιμάσουν διαφημίσεις για το τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση. Δεν έχει καταλάβει ακόμα τι αστέρια έχει στο δυναμικό του το κόμμα. Επίσης , δεν ξέρει καλά ελληνικά, δεν ξέρει καλά τις διεθνείς συνθήκες, “χωλαίνει” λίγο στα ευρωπαϊκά , αλλά έχει τον κρυφό άσσο στο μανίκι: Θα τον ψηφίσουν όλοι όσοι θέλουν τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να γίνουν γονείς. Στον κόσμο του, μέσα σε ένα ροζ σύννεφο , περιμένει τη στιγμή που θα αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θα επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και οι Ισραηλινοί αγκαλιασμένοι με τους ανθρώπους της Χαμάς θα ξεχυθούν στους δρόμους να ξαναχτίσουν αδελφωμένοι τη χώρα που βομβαρδίζουν.

Σε παρόμοιο mood βρίσκεται και η ΟΛΜΕ. Έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις από τις 8 ως τις 31 Ιανουαρίου με αίτημα να σταματήσει η αξιολόγηση για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών , η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γενικά, η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων , η αυτοαξιολόγηση και γενικά να καταργηθεί η λέξη ακόμα και από τα λεξικά. Το γεγονός ότι στα συνδικαλιστικά συμμετέχει λιγότερο από το 10% των υπηρετούντων, στις απεργίες περίπου το 8% και στις τρίωρες στάσεις κανένας, δεν τους πτοεί επίσης.

Δυστυχώς, Κασελάκης και ΟΛΜΕ ακολουθούν παράλληλους δρόμους που κοινή εκκίνηση έχουν την άρνηση της πραγματικότητας. Ακόμα χειρότερα, εκπροσωπούν – τυπικά – πάρα πολύ κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο που οι δεινόσαυροι απλά εξαφανίσθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις αλλαγές που έφερε ένα κοσμικό γεγονός, θα εξαφανισθούν πολιτικά και κοινωνικά και όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν σε τι εποχή ζούνε…