Τρεις αναρχικοί στις τρεις τα ξημερώματα πυροβόλησαν τα τζάμια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνη την ώρα, μέχρι και τα πουλιά που θα μπορούσαν να κινδυνέψουν, κοιμούνταν. Οι πυροβολισμοί δεν ήταν ικανοί ούτε να ξυπνήσουν τους γείτονες- αυτό το έκαναν τα περιπολικά με τους δημοσιογράφους που πλάκωσαν μετά.

Τέσσερεις αναρχικοί έβαλαν μια χύτρα (!!!) με εκρηκτικά Κυριακάτικα στο Mall και μετά πήραν τηλέφωνο , μια ώρα πριν σκάσει, ότι βάλανε βόμβα. Οι σεκιουριτάδες που ανεβοκατέβαιναν με τις κυλιόμενες σκάλες έβλεπαν τη χύτρα δίπλα στη σκάλα και τους φαινότανε μέρος του ντεκόρ; Απολυμένους τους βλέπω.

Δύο Χρυσαυγίτες μαχαιρώνουν 27χρονο μεροκαματιάρη Πακιστανό που αφήνει πίσω του οικογένεια. Έχουν  χτυπήσει κι άλλους τέτοιους επικίνδυνους για τη χώρα. Τους αλλοδαπούς που οπλοφορούν και πουλάνε προστασία και ναρκωτικά, δεν τους πειράζουν ποτέ. Το γιατί το ξέρουν εκείνοι, ίσως να αρχίσετε να το υποψιάζεστε και εσείς.
Ότι έχουμε πρόβλημα με τα άκρα στην Ελλάδα είναι γεγονός. Σε άδειο κτίριο και εκ του ασφαλούς οι πυροβολισμοί, η βόμβα στο Mall το μόνο που θα κάνει είναι οικονομική ζημιά στα καταστήματα (για να μην πω ότι θα προκαλέσει και απολύσεις εργαζομένων από την πτώση της κίνησης), ενώ η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού νομίζω δεν σηκώνει κριτική.

Αντάρτικο πόλης του κώλου και δήθεν πατριώτες που δολοφονούν ανθρώπους του μόχθου. Ποιους άραγε πιστεύουν ότι εκπροσωπούν οι παπάρες που τα κάνουν αυτά; Ποιους θα εμπνεύσουν και ποια ιδανικά προβάλλουν;  Ακόμα και η αντίσταση είναι αντάξια όσων μας κυβερνούν.

Οι κυβερνώντες πάλι βρήκαν νέο πεδίο δόξας λαμπρό για να τη «βγούνε» στους Συριζαίους και τους Χρυσαυγίτες: Dress code !! Από όλο το σκηνικό με το ξεκατίνιασμα και το βρίσιμο μέσα στη Βουλή, τα ρούχα τους πειράξανε. Δηλαδή, τι νομίζετε ότι πρέπει να φορέσει ο Τατσόπουλος; Κουστούμι με γραβάτα; Πως θα κυκλοφορήσει μετά ο γεροντογκόμενος για να χτυπήσει πιπίνια; Αμ ο Κασιδιάρης; Αν δεν φορέσει το επώνυμο τζινάκι πως θα τον προσέξουν τα τεκνά; Υπάρχουν βέβαια και άλλοι των οποίων κινδυνεύει το στυλ, σαν κι εκείνον το βουλευτή του Σύριζα που δήλωσε αναρχικός και είναι ντυμένος με στυλάτο αμπέχωνο, σαν κι εκείνο που φορούσαν τα «ξεπλένια» στα Προπύλαια τη δεκαετία του 80. Δεν είσαι αναρχικός φίλε. Ξεχασμένος 30 χρόνια πίσω είσαι, συνταξιούχος της σκέψης.

Εδώ φτάσαμε λοιπόν. Οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές να πυροβολούν σε άδεια γραφεία και να χαλάνε τη χύτρα της μάνας τους για να σπάσουνε τρία τζάμια (αν έσπασαν κι αυτά, γιατί στη τηλεόραση τα είδα όλα στη θέση τους) και οι βουλευτές μας ,που δυσκολεύονται να μιλήσουν Ελληνικά και αδυνατούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και φοροφυγάδες από το στικάκι, να θέλουν να διορθώσουν το χάλι ξεκινώντας από τα ρούχα. Έπρεπε να μπει ο Γαβαλάς φυλακή και η Ράπτη στη Βουλή για να μάθετε να εκτιμάτε το στυλ.
Άσχετο. Όση ώρα γράφω, η τηλεόραση δείχνει την «Τροία» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ. Δεν ξέρω τι με χαλάει περισσότερο. Η αφοσίωση με την οποία παρακολουθούν τις ταινίες του οι γυναίκες ή ότι έχουμε ένα χρόνο διαφορά ηλικίας, όσο δηλαδή και η Άννα Βίσση με την Αλέκα Παπαρήγα.
Όμως, ο Έκτορας σκοτώθηκε, ο Πάρης τα έχει κάνει πάνω του κι εγώ λέω να πάω για ύπνο πριν ο Μπραντ Πιτ κοιμηθεί με την 6η γυναίκα από την αρχή της ταινίας!