Η Ελλάδα, σημερινή άποψη, όπως φαίνεται από τις Βρυξέλλες!

Άντε και η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης, ο Ράπανος άρρωστος και παραιτήθηκε, ο Σαμαράς ακίνητος και μάλιστα ξαπλωμένος από τη μια μεριά μόνο, οι Ευρωπαίοι να απαιτούν να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα από τον κ. Παπούλια – που να τον τρέχουμε τον άμοιρο στα ογδόνταφεύγα του!
Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, είχε ένα σχέδιο Α (plan A, για όσους γνωρίζουν Αγγλικά επιπέδου «φροντιστήρια ΟΜΗΡΟΣ”) για το πώς να πορευθεί τις πρώτες κρίσιμες ημέρες. Μετά τις πρώτες δυσκολίες, με το Σαμαρά και τον Ράπανο να νοσηλεύονται, εκπονήθηκε το λεγόμενο σχέδιο Β (plan B για όσους φτιάχνονται με αμερικάνικο box office) που προέβλεπε Αβραμόπουλο με Ζανιά στη σύνοδο κορυφής και κατόπιν ορκωμοσία Ράπανου και κοινή εμφάνιση της τριάδας ΣΑ-ΚΟΥ-ΒΕ στις Βρυξέλλες, σαν τις debutants στον πρώτο τους χορό !
Σκάει όμως η παραίτηση Ράπανου, η απαίτηση των κοινοτικών για άμεση εκπροσώπηση σε επίπεδο κορυφής όποτε φθάνουμε και στο σχέδιο Γ (αματα) ή plan C (για τους αγγλομαθείς που θέλουν να μάθουν πως λέγεται το «τη βάψαμε» στη χώρα τους) το οποίο δεν έχει εκπονηθεί και απλά συνοψίζεται στην έκφραση «όπως κάτσει καλύτερα».
Το χρηματιστήριο της Αθήνας έχει καταπληκτικά ανακλαστικά σε ότι αφορά την πτώση: Έκανε ένα 6,8% βουτιά και έχει φθάσει να έχει ημερήσιο τζίρο που να συγκρίνεται με εκείνο του «ΓΡΗΓΟΡΗΣ μικρογεύματα» . Τι είναι ακριβότερο να αγοράσει κανένας: 10 μετοχές της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» ή μία τυρόπιτα κουρού; Μην ποντάρεται μέχρι αύριο το μεσημέρι στις μετοχές!
Οι της «Τρόϊκα» δεν έρχονται Αθήνα αφού -όπως δήλωσαν- δεν υπάρχει δυνατότητα συνομιλιών αυτή τη στιγμή. Ο ΒΕ βγήκε στην τηλεόραση για να μας πει ότι είχαν συμφωνήσει με ΣΑ-ΚΟΥ να πάνε μαζί το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις Βρυξέλλες, αλλά μιλήσανε λέει το μεσημέρι στο τηλέφωνο και αφού δεν μπορεί να πάει ο Αντώνης, δεν θα πάνε ούτε αυτοί για να μη χαλάσουν την παρέα!
Έτσι λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ να φτιάχνουμε κλίμα ανάπτυξης , αλλά στην ουσία να βράζουμε στο ζουμί μας, οι κοινοτικοί στις Βρυξέλλες να βάζουν μαρμαράκια στον τάφο που μας έχουν σκάψει, ο Αλέξης στο μαιευτήριο να περιμένει το 2ο παιδί και ο – εντελώς – Καμμένος να δηλώνει ότι όλοι οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα είναι – αντίθετα με τα ευρώ που μας δανείζουν – ανεπιθύμητοι (persona non grata – να ξεσκονίσει και τα λατινικά του) .
«Ο καθένας με τη Θρησκεία του λοιπόν και όλοι μαζί χωρίς πίστη».
Όχι, δεν ήταν ο ενενηντατόσο χρονών Μ……ς που ευχήθηκε στο Σαμαρά «Την Ελλάδα και τα μάτια σου!» που όλα σε αυτή τη χώρα θέλετε να τα φορτώνουμε στο γερο-ροφό. Όλη τη λέξη βέβαια δεν θα τη γράψω, γιατί εγώ είμαι μαθηματικός και δεν πιστεύω στις συμπτώσεις.
Διανύω κάποιες μέρες διακοπών, όπως ίσως θα έχετε καταλάβει από τη συχνότητα των αναρτήσεων, αλλά με κάτι πρέπει να περνάω και την ώρα μου εκτός από το να διαβάζω Μαθηματικά! Τα λέμε…