Πολλές φορές τον τελευταίο καιρό , θέλησα να γράψω για κάποια πράγματα αλλά σταματούσα συνεχώς καθώς άρχιζα να γράφω, συνειδητοποιώντας ότι είμαι μόνος μου σε πολλά πράγματα, κάπως σαν να λέμε ο τρελός του χωριού, ο γραφικός! Σήμερα πάντως είμαι αποφασισμένος !

Ας αρχίσω με τα κλασικά, περί εκπαίδευσης:

Διαπίστωσαν οι «φωστήρες» που κάνουν παιδαγωγικές έρευνες , ότι το ποσοστό των λειτουργικά αναλφάβητων μαθητών μεγάλωσε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ το ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά. Οι ερευνητές αναρωτιούνται «για τις αιτίες» του φαινομένου!!!!!!!!!
Όταν καταργείς τις εξετάσεις και καθιστάς σχεδόν αδύνατο να μείνει στην ίδια τάξη μαθητής σε Γυμνάσιο και Λύκειο λόγω επίδοσης, μετατρέποντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε παρκινγκ εφήβων που ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να διαβάσουν για να περάσουν, είναι επόμενο να μην εγκαταλείπουν το δωρεάν παρκάρισμα, επιλέγοντας να χαζεύουν αντί να δουλεύουν ή να κάνουν κάτι δημιουργικό για το μέλλον τους!
Έτσι λοιπόν φτάνουμε σε ένα ποσοστό 20% παιδιών που ασχολούνται και προσπαθούν σοβαρά να μάθουν, ένα ποσοστό 30% που είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι και ένα 50% που πηγαινοφέρνουν την τσάντα τους (όχι γεμάτη με βιβλία, μη φανταστείτε, τα περισσότερα τα αφήνουν στο σχολείο τους).

Σε πολιτικό επίπεδο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κοσμάρα του, κυριολεκτικά!  Η αντιπολίτευση που ασχολείται με το τι φόρεσε και που κάθισε η Μαρέβα και έχει αρχίσει εσωτερικό διάλογο για το πώς θα μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ του 81, δεν έχει ελπίδα. Ο Μητσοτάκης παίζει μόνος του, αλλά τα προβλήματα με τους πρόσφυγες και τους Τούρκους δεν έχει βρει πώς να τα αντιμετωπίσει. Οι προσδοκίες για ξένες επενδύσεις, μένει στους επόμενους μήνες να επαληθευθούν ή να διαψευστούν και η αρχική φόρα με τα νομοσχέδια δείχνει σημάδια κόπωσης. Η τεράστια καμπάνια δίωξης των καπνιστών δεν είναι αυτή που καίει τον πολύ κόσμο και η – πιθανότατη – αποτυχία της θα είναι μια πρώτη και τεράστια ήττα. Το ΚΚΕ κάνει «απεργίες» με συμμετοχή 5-10% και είναι ενθουσιασμένο που μαζεύει 4000 ανθρώπους σε 4.000.000 πληθυσμού, τα υπόλοιπα κόμματα ανύπαρκτα.

Σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Ληξουρίου:
Ψηφίσματα για τις αμερικανικές βάσεις (!!!!)  και συνάξεις για να μην ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (!!), ψήφισμα για νέο Λύκειο ή αλλιώς «δεν έχουμε να φάμε, μπριγιόλ στα α@@@α μας θέλουμε». Πιο γραφικός , πεθαίνεις. Ένα χρονοντούλαπο να γυρίσουν στην δεκαετία του 80, υπάρχει;;;  Α! και δημοτικοί σύμβουλοι που εμφανίζονται – όσοι εμφανίζονται – αδιάβαστοι για τα θέματα στα Συμβούλια. Έτσι , το Ληξούρι που είναι στο χείλος του γκρεμού, θα πάει ένα βήμα μπροστά!

Όμως, ο τρελός του χωριού, επιμένει:
Να επιστρέψουν οι εξετάσεις στα Γυμνάσια, να καταργηθεί η προαγωγή με το 9,5 στο λύκειο, να σοβαρευτεί ο Τσίπρας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να καταλάβει ο Μητσοτάκης πως οι εξ ανατολών ερχόμενοι δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί εισβολείς και να αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι , οι Τούρκοι δεν είναι φίλοι μας, να καταλάβει το ΚΚΕ πως οι απεργίες χωρίς συμμετοχή αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους και οι εξοχότατοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ληξουρίου να φροντίζουν να ενημερώνονται για όσα συζητιούνται αποφεύγοντας τις γραφικότητες.