Βγάλανε Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Παυλόπουλο. Η επιλογή ήταν τουλάχιστον ατυχής, όπως αδιανόητος ήταν και ο αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε. Οι λόγοι που πρόβαλλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μην τον ψηφίσει με βρίσκουν σύμφωνο- δυστυχώς .  Αισθάνομαι ότι ζούμε την απόλυτη παράνοια. Τα προβεβλημένα μέλη της κυβέρνησης ασχολούνται με την διαπραγμάτευση (με όχι ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι στιγμής), ο Καμένος δεν έχει προκαλέσει ακόμα το θερμό επεισόδιο που φαντασιώνεται για να γίνει ήρωας, αλλά έχει προλάβει να προκαλέσει τις ειρωνείες (!!!) της Κυπριακής κυβέρνησης, η Κωνσταντοπούλου ερωτευμένη με τη φωνή της και την ευφυΐα της αναλώνει το χρόνο των συνεδριάσεων σε ατάκες φοιτητικών αμφιθεάτρων, ο Λαφαζάνης έφαγε ήττα μετά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν και το απίστευτο δίδυμο Κουράκη – Μπαλτά στο υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε με προθέσεις κατάργησης της βαθμολογίας (πως δεν είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια ότι οι βαθμοί έφταιγαν για την κατάντια της εκπαίδευσης). Να σταματήσω εδώ γιατί αν περάσω σε κάτι Κατρούγκαλους και Βαλαβάνη, η παράνοια αποκτά νέες διαστάσεις ως έννοια.
Η αλήθεια είναι ότι κάθε πράγμα έχει το τίμημά του. Προκειμένου να απαλλαγούμε από την γνωστή ελίτ που κυβερνούσε όχι απλώς ερήμην , αλλά σε βάρος του λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια, βρεθήκαμε με συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου (σχεδόν το ίδιο αταίριαστη με τη συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Φλωράκη) .
Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Θέλω να πιστέψω ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και τον Σόϊμπλε (πόσο συμπαθής φαίνεται ο Χίτλερ σε σχέση με αυτόν, αλήθεια!) θα έχουν μια λογική έκβαση χωρίς να «τσαλακωθούμε» υπερβολικά και θέλω να πιστεύω ότι η αριστερή πλατφόρμα (Λαφαζάνης) και η δεξιά γόβα (Καμένος) δεν θα τα κάνουν μπάχαλο στη συνέχεια προκαλώντας προβλήματα.
Θα ήμουν πιο ήσυχος όμως αν τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης σταματούσαν να συμπεριφέρονται σαν πεντάχρονα που βρέθηκαν στα JUMBO με 20€ στο χέρι και πιστεύουν ότι μπορούν να αγοράσουν τα πάντα ή σαν βαφτιστήρια που ζητάνε τα πάντα από τους (ξένους) νονούς τους.
Δεν πειράζει που έχουμε πια Πρόεδρο τον Παυλόπουλο (άσε που αν καταργηθούν οι παρελάσεις ούτε που θα τον θυμόμαστε!) , δεν πειράζει που η πολύ μαγκιά στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να μας γυρίζει μπούμερανγκ, δεν πειράζει που οι νέοι Υπουργοί έχουν κάνει μέτριο (στην καλή περίπτωση) ξεκίνημα. Όλα θα ξεχαστούν αν όταν κάτσει η σκόνη, βρεθούμε να ζούμε σε μια καλύτερη Ελλάδα με λιγότερους πεινασμένους και άνεργους, με αξιοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Υπομονή!