Πανελλαδικές 2012.
Οι συμμορίες ξαναχτυπούν!
Οι επιτροπές εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, έβαλαν θέματα σε διάφορα μαθήματα μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων κι η Βιολογία Γενικής Παιδείας, η Φυσική κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά και τα Αρχαία κατεύθυνσης. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε ενάμιση περίπου μήνα αλλά πιστέψτε το: Θα είναι συγκλονιστικά χαμηλά. Όχι γιατί τα παιδιά είναι αδιάφορα και αδιάβαστα, αλλά γιατί οι συμμορίες με τα στυλό έβαλαν τα θέματα που ΗΞΕΡΑΝ ότι θα προκαλούσαν  προβλήματα στους μαθητές. Δύο είναι τα θέματα που πρέπει να απαντήσουμε:
α) Γιατί το έκαναν;   β) Τι συνέπειες θα έχουν αυτοί που το έκαναν;
Στο (α) η δική μου απάντηση είναι μία: Για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Βλέπετε, λόγω κρίσης η πελατεία και στα δύο έχει μειωθεί δραματικά οπότε ανέλαβαν τα καθάρματα της Παιδείας να αποκαταστήσουν (νομίζουν) την πελατεία τους. Ευκαιρία μεγάλη τώρα που υπάρχει και κενό ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας, για να κάνουν ότι γουστάρουν.
Στο (β) η απάντηση που γνωρίζετε όλοι σας είναι : ΤΙΠΟΤΑ.
Οι ίδιοι άνθρωποι με ελάχιστες αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, λυμαίνονται τις επιτροπές όντας στο απυρόβλητο. Τα λαμόγια της Παιδείας θα έπρεπε να ντρέπονται που σε μια εποχή όπου τα παιδιά και οι οικογένειές τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, εκείνοι επέλεξαν να εντείνουν τα προβλήματα οικονομικά και ψυχολογικά που αντιμετωπίζουν. Γιατί μπορεί να είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε ακόμα και το φαγητό οι γονείς, αλλά δεν αντέχουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να τσαλακώνονται από τον κάθε κομματικοθρεμμένο με υψηλά “connais” δημόσιο υπάλληλο.
Να είστε σίγουροι ότι αυτά τα καθάρματα δεν αντιπροσωπεύουν σε καμιά περίπτωση τον μέσο καθηγητή. Αυτόν που μπορεί να κάνει μαθήματα, αλλά χωρίς να εκβιάζει με «άλυτα» θέματα και χωρίς να τάζει ή να βάζει βαθμούς χωρίς αντίκρισμα.  Αυτόν που προσπαθεί να μάθει πράγματα στα παιδιά που θα τους φανούν χρήσιμα στις μετέπειτα σπουδές τους, χωρίς να τους ξεφτιλίζει ζητώντας τους να απαντήσουν σε πράγματα που ακόμα και συνάδελφοι του δεν θα απαντούσαν. Δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από εμάς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πανελλαδικές και κάτι πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Για παράδειγμα: ας κληρώνουν καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και να τους ζητούν να λύσουν τα θέματα πριν αυτά τεθούν σε Πανελλαδικές. Αν δεν «περνάνε» οι καθηγητές, τα θέματα πρέπει να αλλάζουν .
Θα προσπαθήσω από «τα μέσα» να κάνω κάτι για αυτό. Κάπου πρέπει να μπει μια τελεία στην ασυδοσία τους.