Όλα αλλάξανε και όλα ίδια έμειναν…

Σαν χθες θυμάμαι το Βαγγέλη Βενιζέλο ως υπουργό οικονομικών, να διώχνει τους επιτρόπους της Τρόικας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα επιδιώξει «πολιτική λύση» στα θεματάκια που είχαμε με τους δανειστές μας. Λίγο καιρό μετά, η Τρόικα επέστρεψε, εμείς σκύψαμε το κεφάλι και εφαρμόσαμε πρόσθετο πακέτο μέτρων. Πολύ αργότερα, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης επιδίωξαν το ίδιο με τα γνωστά αποτελέσματα. Τώρα διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει και πάλι σε «πολιτική λύση» των προβλημάτων που έχουμε και πάλι με τους δανειστές μας.
Αυτό που νοήμονες άνθρωποι πιστεύουν ότι ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία και με τις ίδιες – αν όχι χειρότερες προϋποθέσεις – θα έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα μάλλον χρήζει ιατρικής γνωμάτευσης.
Στο μεταξύ, ο Τσίπρας έχει βρει τον «Πάγκαλό» του, σε διαστάσεις και ιδέες και το όνομα αυτού «Φίλης». Ακόμα ασχολούνται με το αν η εξόντωση των Ποντίων ήταν γενοκτονία ή εθνοκάθαρση – στο μεταξύ η κυβέρνηση πέρασε τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων και υπέγραψε την πώληση των αεροδρομίων. Τα ΜΜΕ, που υποτίθεται ότι αντιμάχονται την κυβέρνηση, πέρασαν στο «ντούκου» όλα τα δύσκολα και ασχολούνται με τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου και τον Φίλη!! Περιμένω να δω τα ανταλλάγματα που θα πάρουν , γιατί σίγουρα κάτι θα πάρουν από την αριστερή κυβέρνηση που πολεμάει τους καναλάρχες.
Το άλλο παλαβό: Είναι δύο, άντε τρεις τύποι που βαράνε βουλευτή μπροστά σε 8 αστυνομικούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν τον άμοιρο Κουμουτσάκο, αλλά και μετά τον ξυλοδαρμό καμιά κίνηση δεν έκαναν για να συλλάβουν τους δράστες!
Και ενώ ο απλός κόσμος που έχει έστω μια δουλειά, ακόμα αναρωτιέται για πόσο ακόμα θα την έχει ή , στην καλή περίπτωση, πόσο θα του κόψουν από το μισθό, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να έρχονται με αμείωτο ρυθμό και οι διάφοροι υπουργοί ψάχνουν ακόμα τα γαμοϊσοδύναμα μέτρα για να μην βάλουν ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία !
Το τι παπαριές έχουμε ακούσει τον τελευταίο μήνα σχετικά με τα ισοδύναμα, δε λέγεται. Κορυφαία ατάκα από βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης, ήταν να φορολογήσουμε τα εισαγόμενα προϊόντα από τη Γερμανία – νομίζει ότι ζει στην εποχή του «Λαλάκη του εισαγόμενου» , όπου ο ηθοποιός Παπαναστασίου προέτρεπε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν εισαγόμενα.
Πακέτο και τα τέλη κυκλοφορίας. Πέντε ημέρες πριν την αποστολή των σχετικών ειδοποιήσεων, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιοι θα πληρώσουν και πόσα. Ακούσαμε και το άλλο απίστευτο: όσοι θελήσουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα τέλη, θα επιβαρύνονται με ειδικό «τέλος ακινητοποίησης» ώστε να αποθαρρύνονται !

Όλοι εμείς παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τους εκλεκτούς μας , με βάση τις ψήφους, να επιδίδονται σε διαγωνισμό ασχετοσύνης συνδυασμένης με ανικανότητα. Αντιπολίτευση πρακτικά δεν υπάρχει, οι γραφικοί του ΚΚΕ συνεχίζουν να φωνάζουν με ντουντούκες και να κάνουν συμβολικές καταλήψεις σε άσχετα μέρη, οι αναρχικοί ξεκίνησαν διήμερο συνέδριο όπου συμφώνησαν πως διαφωνούν ακόμα και μεταξύ τους, ο Γιούνκερ λέει αφελώς(;) ότι δεν αξίζει να χάνονται ζωές για 10 μίλια θαλάσσιων συνόρων, ο Υπουργός Επικρατείας αδυνατεί να μιλήσει σωστά Ελληνικά, ο μαραθώνιος της Αθήνας έγινε σπάζοντας δύο ρεκόρ ταυτόχρονα (αυτό των συμμετοχών από απλούς πολίτες και αυτό της παντελούς απουσίας ξένων αξιόλογων αθλητών) και γενικά η χώρα μου θυμίζει έντονα το ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ» : Οι υπεύθυνοι που πέταξαν το πλοίο στα βράχια μπόρεσαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα και με ασφάλεια το πλοίο, οι επιβάτες λαχτάρησαν, πάλεψαν με τα κύματα και πολλοί από αυτούς πνίγηκαν αφού και το πλήρωμα αποδείχθηκε ανεκπαίδευτο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, ενώ το πλοίο πήγε στον πάτο της θάλασσας.
Βάλτε την Ελλάδα στη θέση του πλοίου, την κυβέρνηση στο ρόλο του πληρώματος και για τους επιβάτες απλά κοιτάξτε στον καθρέφτη.
Ακόμα και αν ο Θεός της Ελλάδας μας λυπηθεί, δε βλέπω τίποτα που να μπορεί να κάνει άμεσα. Υπομονή, λοιπόν και επιμονή: Συνεχίστε να ψηφίζετε κλέφτες, ανίκανους, άεργους συνδικαλιστές και celebrities. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε να σβήσουμε μόνοι μας τους εαυτούς μας !