Για όσους θεωρούν πως «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό» και πως «οι απλοί Τούρκοι είναι φίλοι μας» , συνιστώ να μην συνεχίσουν την ανάγνωση.

Τουρκία: μια χώρα με την οποία μαχόμαστε από τότε που υπάρχουμε, με την οποία όποτε βρεθήκαμε σε πόλεμο είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα, μια χώρα-απειλή για οτιδήποτε ελληνικό. Δεν χωνεύω τους Τούρκους. Ψέματα. Ακόμα χειρότερα: Καλοί Τούρκοι είναι οι νεκροί Τούρκοι. Με την καταγωγή μου από τη μεριά της μητέρας μου από τη Σμύρνη, με οικογενειακούς φίλους που ήρθαν διωγμένοι και πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για ένα κράτος που δεν έχει ιστορία, αλλά ιστορικό επιθέσεων σε όποιον από τους γύρω τους έβρισκαν «αδύνατο» , με δύο τουλάχιστον γενοκτονίες (Αρμένιων και Ποντίων) να κοσμούν το ένδοξο παρελθόν τους, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν τους ισχυρισμούς τους στην φάση που ζούμε.

Οι μισητοί γείτονες, μάζεψαν όσους μετανάστες-πρόσφυγες μπορούσαν, άνοιξαν και τις φυλακές και τους έσπρωξαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Τους πήγαν μέχρι τα σύνορα, τους ταΐζουν, τους εξοπλίζουν με καπνογόνα και χημικά , τους βάζουν να πυρπολούν , να πετάνε πέτρες, να κόβουν φράχτες , να προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο το ποτάμι. Εμείς έχουμε κλείσει τα σύνορα και έχουμε τους δικούς μας να παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα κάθε ημέρα για να προστατέψουν τη χώρα από την ανεξέλεγκτη εισβολή όλων των αλλόφυλων της Ασίας.

Στο εσωτερικό της χώρας, παρότι θα περίμενε κανείς να υπάρχει ομοψυχία και συμπαράσταση στα παιδιά μας στα σύνορα, ένα υπολογίσιμο ποσοστό του πληθυσμού περνάει την περίοδο της μεγάλης μαλακίας: Αναπαράγουν ως γεγονότα όσα η τουρκική προπαγάνδα διαδίδει, κατηγορούν τους δικούς μας για αναλγησία, παρομοιάζουν τους αλλόφυλους με τους Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή, δημοσιεύουν φωτογραφίες με κάποια -ελάχιστα – γυναικόπαιδα στα σύνορα. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Επειδή είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης; Επειδή μισούν τη χώρα τους; Επειδή πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα άνοιγε τα σύνορα για να «αγκαλιάσουμε» καμιά εκατοστή χιλιάδες ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν και από την Ελλάδα; Επειδή θέλουν να δείξουν πόσο φιλάνθρωποι και διεθνιστές είναι; Επειδή – και καλά – φοβούνται πως θα αναβιώσουν τα «τάγματα εφόδου» και θα υπάρξουν διωγμοί προοδευτικών πολιτών;
Επειδή πιστεύουν πως πρέπει να πέσει η κυβέρνηση και να αναλάβουν τις τύχες της χώρας ο Τσίπρας, η Τασία , ο Κουρουμπλής και ο Βαρεμένος;

Λυπάμαι που λέγονται κι αυτοί Έλληνες. Δεν μπορώ να σεβαστώ τη γνώμη τους ούτε καν αυτούς τους ίδιους. Αν αυτό που κάνουν είναι μια μαλακία για να δείξουν ότι διαφέρουν από τους άλλους, ας το κόψουν , είναι επικίνδυνο πλέον. Αν θέλουν να ξεχωρίσουν καλά και ντε με κάποιο τρόπο, ας βάψουν το μαλλί τους ροζ, ας φορέσουν το βρακί τους πάνω από το παντελόνι τους, ας κάνουν καρναβαλική παρέλαση το δεκαπενταύγουστο, ας κάνουν μια πορεία για το Ζακ, καμιά επίθεση σε κρεοπωλείο, ας πετάξουν τρικάκια στο σπίτι του Άδωνη!
Αν πάλι πιστεύουν πραγματικά πως οι Τούρκοι έχουν δίκιο και η Ευρώπη πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όσους Ανατολίτες δεν περνάνε καλά στις χώρες τους, ας αναλογιστούν πως η ζωούλα που ζούμε στην Ελλάδα , παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η χώρα ανήκει στην Ευρώπη των Ευρωπαίων, όχι των εκατομμυρίων ανθρώπων που θέλουν να έρθουν σε αυτή και να επιβάλλουν τις συνήθειες, τον πολιτισμό και τις θρησκείες  που έχουν οδηγήσει τις χώρες τους στην καταστροφή και τους ίδιους στην προσφυγιά.

Προσωπικά, δεν μπαίνω από εδώ και στο εξής σε κουβέντα – διαδικτυακή – με όποιον έχει αυτές τις απόψεις. Όπως έγραψα και λίγο παραπάνω, δεν έχω τέτοια υπομονή πλέον και δεν μπορώ τους – ευαίσθητους με όλους τους ξένους – ανθέλληνες. Μακριά μου.