Ανακοινώθηκαν οι συνδυασμοί των κομμάτων και έχει πέσει μεγάλο γέλιο με αρκετά από τα άτομα που έχουν δηλώσει υποψήφιοι. Σε όλα τα ψηφοδέλτια έχουν βρεθεί διάφορα «φρούτα» τα οποία οι ίδιοι οι υποψήφιοι (ο καθένας για τον αντίπαλό του βέβαια) αποκαλύπτουν. Κάτι η υποχρέωση για τεράστιο αριθμό υποψηφίων, κάτι η επιρροή των «μεγάλων» ονομάτων σε κάθε συνδυασμό που δεν επιθυμούν ισχυρούς αντιπάλους, διαμορφώσανε σκηνικό επανάληψης για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων.
Ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις, δηλαδή αξιόλογοι άνθρωποι που θέλουν και – κυρίως – μπορούν να βοηθήσουν το νησί. Δυστυχώς, είναι διασκορπισμένοι σε όλους τους συνδυασμούς ! Βλέπετε, η ιδέα ενός κοινού ψηφοδελτίου από το οποίο ο καθένας θα μπορούσε να επιλέξει ονόματα και όχι κόμματα, παρότι τέθηκε, δεν έγινε δεκτή από τους κομματικούς μηχανισμούς για ευνόητους λόγους.
Τελευταίες διαπιστώσεις:
Παρίσης: το παλεύει να κρατήσει δυνάμεις. Στην Παλική , ελπίζει οι σακούλες με τα τρόφιμα που μοίραζαν στα σπίτια οι τοπικοί του αντιπρόσωποι και κάτι αποζημιώσεις οικοσκευής, να φέρουν ψήφους. Θα τον ψηφίσουν οπωσδήποτε όσοι δεν έχουν καλή μνήμη, καλή όραση και λατρεύουν τα δωρεάν όσπρια και τους τόνους σε κονσέρβα!

Καλαφάτης: Παρά το ότι έχει στο πλευρό του φανατικά το καλύτερο   siteτης Κεφαλονιάς (το γιατί και το πώς δεν το γνωρίζω), κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνει ότι είναι από χέρι χαμένος. Η χθεσινή του παρουσία και λόγος στο Ληξούρι, με ακροατές τους υποψήφιους του (όχι όλους!) ήταν χαρακτηριστικός. Θεώρησε υποχρέωσή του να δικαιολογηθεί για τη χρησιμοποίηση του Ιζνογκούντ-Ρουχωτά καθώς και για τις απανωτές «κωλοτούμπες» που οδήγησαν στη συγκρότηση του συνδυασμού του. Συνεχίζει – ως άλλος Μωυσής – να εξαπολύει μέσω του kefaloniapress  εντολές για το πώς πρέπει να διοικείται ο Δήμος. Οι εντολές στο μεταξύ, είναι τα αυτονόητα ! Αισθάνεται άραγε πολύ περήφανος που μετά από δύο θητείες Δημάρχου και μία Υπουργού, ανακάλυψε όσα έπρεπε να είχε εφαρμόσει όταν ήταν στην εξουσία;

Μιχαλάτος: Διατηρεί χαμηλούς (έως ανύπαρκτους) τόνους στον επικοινωνιακό βομβαρδισμό των δύο προηγούμενων. Σίγουρα δεν τον βοηθά αρκετά το siteπου ελέγχει, ενώ και οι κολλητοί του δεν έχουν παρεμβάσεις που να τονίζουν τα αδύνατα των αντιπάλων. Πιθανόν να κρατά δυνάμεις. Η επιλογή να παρουσιάσει (χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος) 307 υποψήφιους έναντι των 306 του Παρίση, εκτιμώ ότι ήταν φτηνή προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, καθώς είναι ο πιο κατάλληλος μεταξύ των υποψηφίων και ο κόσμος έχει ξυπνήσει πια !

Δημητράτος: Λάθος υποψήφιος δήμαρχος, με σωστούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Η ποιητική αναφορά περί  Αντιγόνης και Κρέοντα στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, θα ήταν προτιμότερο να λείπει αφού ο παραλληλισμός με τις υπάρχουσες συνθήκες δείχνει κακή γνώση είτε της τραγωδίας (κακό!) είτε της πραγματικότητας (ακόμα πιο κακό!). Εννοείται πως δε βγαίνει δήμαρχος με τίποτα, ενώ μάλλον η επίδοσή του θα προβληματίσει σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γκισγκίνης: ΠΑΜΕ να φύγουμε. Προβλέπω ποσοστό μονοψήφιο ακέραιο που να διαιρείται με το 7. Οι Κεφαλονίτες κομμουνιστές είναι συντεταγμένοι, μεταλλαγμένοι (ανέκαθεν στο δεύτερο γύρο προτιμούσαν τους δεξιούς υποψήφιους),  αλλά λίγοι!

Φίκος: Μειονέκτημα πρώτο: Είναι βασικά Ληξουριώτες, άρα η επιρροή τους στην υπόλοιπη Κεφαλονιά είναι μικρή. Μειονέκτημα δεύτερο: Δεν έχουν δικό τους μέσο επικοινωνίας ενώ οι υπόλοιποι τους παρουσιάζουν περίπου ως γραφικούς. Μεγάλο πλεονέκτημα: Είναι αγνοί, έχουν σωστές ιδέες για το Ληξούρι και δεν προσβλέπουν σε φαγοπότι. Πιστεύω πως θα «κόψουν» ψήφους από όλους τους υποψήφιους αναλογικά, ενώ τη δεύτερη Κυριακή μάλλον δεν θα εμφανιστούν στις κάλπες.

Γενικά, υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που θέλουν και – κυρίως – μπορούν να βοηθήσουν το νησί. Δυστυχώς, είναι διασκορπισμένοι σε όλους τους συνδυασμούς ! Βλέπετε, η ιδέα ενός κοινού ψηφοδελτίου από το οποίο ο καθένας θα μπορούσε να επιλέξει ονόματα και όχι κόμματα, παρότι τέθηκε, δεν έγινε δεκτή από τους κομματικούς μηχανισμούς για ευνόητους λόγους.
Θα επανέλθω!