Όταν διαισθανθώ ότι θα μου έρθει γιαούρτι, θα παραιτηθώ αμέσως. Σημαίνει ότι πλέον δε με θέλει ο λαός» (31 Ιανουαρίου 2015)

 

Το «αστέρι» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , ο Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε κάνει την παραπάνω δήλωση, λίγο μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων και την απομάκρυνση των προστατευτικών κάγκελων από την είσοδο του Υπουργείου του, στην πρώτη κυβέρνηση που είχε σχηματίσει το κυβερνών κόμμα.
Είναι ο ίδιος Υπουργός που πριν παραλάβει επίσημα το Υπουργείο για πρώτη φορά, είχε μιλήσει για 9.000 προσλήψεις !

Ένα χρόνο μετά, ο παραπάνω αστέρας, γυρνά από κανάλι σε κανάλι καθησυχάζοντας (η τουλάχιστον προσπαθώντας να καθησυχάσει!) τους ασφαλισμένους… . Δηλώνει επίσης υπερήφανος (!!!) για τη μεταρρύθμιση που ετοίμασε.
Χθες μάθαμε τα τελευταία νέα: Οι δανειστές μας δεν θεωρούν ότι αυτό που ο Κατρούγκαλος ονομάζει βιώσιμη μεταρρύθμιση ασφαλιστικού, πληροί τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει. Επίσης, λένε πως η πρόταση που στείλαμε δεν είναι κοστολογημένη! Ξαναζούμε τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε και με τον Βαρουφάκη.

Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε την δήλωση του Υπουργού, ότι θα διαπραγματευθεί σκληρά με τους δανειστές… Σκληρή διαπραγμάτευση, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι μπλοφάρουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, με τα χαρτιά μας γνωστά στους δανειστές, την τελευταία στιγμή υπογράφουμε ό,τι μας βάλουν μπροστά μας, στη συνέχεια θυσιάζουμε 2-3 υπουργούς που «φταίνε» , ο Τσίπρας βάζει άλλους στη θέση τους από την ανεξάντλητη -καθώς φαίνεται- σε ανίκανους δεξαμενή που έχει το κόμμα του και συνεχίζει να είναι Πρωθυπουργός της αριστερής του κυβέρνησης… . Άντε , το πολύ να πάθει και μια κρίση άγχους ώστε να συμμεριστούμε το δράμα του.

Τώρα που ξέρουμε ότι ένα γιαούρτι αρκεί για να παραιτηθεί, πιστεύω πως αξίζει τον κόπο!