Το κανάλι που είχε περιπέσει σε εκατομμύρια αμαρτίες, τρεις μέρες μετά το θάνατο του , άγιασε και αναστήθηκε!
Οι απόστολοι-δημοσιογράφοι που υπηρετούσαν στο κρατικό κανάλι, με το θάνατο του οργανισμού-εργοδότη , ανέβλεψαν και είδαν το φως το αληθινό!
Είδαν το πραγματικό πρόσωπο του Σαμαρά, του αντίχριστου δηλαδή και των κολλητών του, που προσπάθησαν να βάλουν τέλος στην τεράστια προσφορά του κρατικού καναλιού. Συγκλονισμένοι οι πιστοί – θεατές από την προοπτική σίγασης για μερικούς μήνες του καναλιού που ενσάρκωνε το όνειρο κάθε δικτυωμένου κομματόσκυλου που δεν είχε μπορέσει να προσληφθεί ως υπάλληλος της Βουλής, έσπευσαν στο προαύλιο για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην καθοδηγούμενη και επιδοτούμενη «ενημέρωση».
Όλους τους προηγούμενους μήνες βέβαια, που το ειδησεογραφικό τμήμα απεργούσε κάθε Τρίτη-Πέμπτη – Σάββατο ενώ οι τεχνικοί του Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή , κανείς δεν έδινε σημασία , ενώ η τηλεθέαση ήταν σταθερή στο 4%. Εκτός από τις περιόδους αθλητικών μεταδόσεων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς και τους τελικούς της Γιουροβίζιον , κρατική τηλεόραση δεν παρακολουθούσαν ούτε αυτοί που δούλευαν σε αυτήν.   
Όλο το χρονικό διάστημα που το μνημόνιο κατέστρεφε την κοινωνία μας, η αμαρτωλή ΕΡΤ συνέχιζε απτόητη να στηρίζει κάθε κρατική πρωτοβουλία, σφυρίζοντας σχεδόν αδιάφορα για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.  
Ο ξαφνικός θάνατος όμως, ήρθε να δώσει άφεση αμαρτιών. Οι πολιτικοί πάλι, με το που είδαν κόσμο , μαζεύτηκαν για να υπερασπίσουν τους δικούς τους: Δημοσιογράφους στην υποστήριξη των οποίων προσβλέπουν, δικούς τους συνδικαλιστές που έβλεπαν τις αργομισθίες τους να παίρνουν τέλος και μέσα σε αυτούς βέβαια και εκατοντάδες απλούς εργαζόμενους που πάσχιζαν μέσα στο συρφετό ανίκανων να κάνουν τη δουλειά τους.
Όσοι πιστέψατε έστω και για λίγο ότι είναι δυνατό σε πολιτικό να «βάλει χέρι» στα στραβά του πιο αμαρτωλού ίσως κρατικού οργανισμού, γελαστήκατε. Όπως όλα τα θαύματα , σε τρεις μέρες τελείωσε. Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει με τους ίδιους ανθρώπους και τους ίδιους μισθούς, οι δημοκράτες θα κοιμηθούν ήσυχα τώρα που ξέρουν ότι η ΕΡΤ προστατεύει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, ενώ οι συνδικαλιστές θα πανηγυρίσουν μια ακόμα νίκη – μπορεί την επέτειο της επαναλειτουργίας να τη γιορτάζουμε και με συμβολική κατάληψη του Ραδιομεγάρου!
Εύχομαι η
Iertνα σας ευλογεί και να σας προστατεύει.
Βοήθειά μας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο protagon.gr στη στήλη “Αναγνώστες” στις 15/6/2013