Η ξεφτίλα της Δημοκρατίας μας…

Στον Πειραιά, προσπάθησαν πριν τις εκλογές να πείσουν το Βαγγέλη Μαρινάκη να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Εκείνος θεώρησε λογικό να ασχοληθεί με την πολιτική (τι είναι ο Πειραιάς, δύσκολο; Εδώ κάνει κουμάντο στην εταιρεία του και τον Ολυμπιακό) αλλά επειδή έχει και σοβαρότερες δουλειές να κάνει, έβαλε υποψήφιο έναν υπάλληλό του και εκείνος συμμετείχε συμβολικά στο ψηφοδέλτιο.

Τέτοια σημασία δίνει στους πολίτες του Πειραιά. Δεν χρειάζεται ούτε πρόγραμμα, ούτε πολιτικό στίγμα, ούτε τίποτα: Ψηφίστε με όσοι πιστεύετε στον Ολυμπιακό (θρησκεία ισχυρότερη της κομματικής) και θα σας φτιάξω την πόλη όπως τον Ολυμπιακό: πρώτο στην Ελλάδα και υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Η συνταγή του πως το πετυχαίνεις αυτό, είναι η ίδια: Χρήμα σε όσους πρέπει, γνωριμίες και πιέσεις σε όσους «ακούνε», τσαμπουκάς και βρώμικος πόλεμος από τους πιο θερμόαιμους σε όσους δεν πιάνουν τα προηγούμενα. Όλα αυτά, ποντάροντας στην αφοσίωση των οπαδών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εξάλλου, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο targetgroupστην Ελλάδα , μετά τις γυναίκες δηλαδή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο πρόσφατο παρελθόν δύο τουλάχιστον πρόεδροι (Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης) χρησιμοποίησαν τη θέση τους για να καλύψουν άλλες δραστηριότητές τους.
Δεν είναι μακριά η μέρα που θα αποφασίσει ο Μαρινάκης να κυβερνήσει την Ελλάδα βάζοντας υπουργούς πρώην παίκτες της ομάδας. Εκείνο που φοβάμαι είναι ότι δεν θα θελήσει καν να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός: Έχει πολλούς ακόμα υπαλλήλους η ΠΑΕ που μπορούν να βολευτούν!