Ήρθε η ώρα τους ή μήπως όχι;
Φήμες και μύθοι οργιάζουν ακόμα και αυτές τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Τα πιο απίθανα σενάρια για την «επόμενη μέρα» έχω διαβάσει και τα περισσότερα έχουν το ίδιο κρυμμένο νόημα:
Μπες στη γραμμή σου και ψήφισε ένα από τα κόμματα που έχουν ανθρώπους κατάλληλα εξουσιοδοτημένους για να κυβερνήσουν και άσε τις μαλακίες και τους πειραματισμούς με άτομα έξω από τα «κυκλώματα εξουσίας» .
Επιτρέπεται να ψηφίσεις: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΔΗΜΑΡ και από τους μικρούς τη ΝΤΟΡΑ. Βλέπεις πόσες επιλογές σου δίνουμε; Μέχρι και μικρό κόμμα έχεις την ευχέρεια. Αμ το ΚΚΕ που σου προσφέρουμε; Κοτζάμ αντιμνημονιακό κόμμα και το σκέφτεσαι; Να διαμαρτυρηθείς, βέβαια, αλλά οργανωμένα , κόσμια , όχι να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα! Δεν λαδώναμε τόσα χρόνια εμείς για να έρθεις εσύ να μας βγάλεις από τη σειρά μας!!!
Είναι απίθανο το πόσες δικαιολογίες μπορεί να επιστρατεύσει κάποιος για να ξαναψηφίσει τα ίδια λαμόγια που τόσα χρόνια κυβερνούν η κάνουν προσεκτική αντιπολίτευση στις πλάτες μας. Ακούω και διαβάζω προβληματισμούς του τύπου:
– Αν έχουμε ακυβερνησία θα καταστραφούμε!
– Αυτοί δεν έχουν εμπειρία, πως θα κυβερνήσουν;
– Ο Σαμαράς ξέρει τι χρειάζεται η χώρα, γιατί να μην έχει κι αυτός μια ευκαιρία;
– Δεν είναι σοβαρά κόμματα οι «άλλοι» τι στελέχη έχουν;
– Αν ψηφίσω κόμμα που δεν μπαίνει στη Βουλή, η ψήφος μου πάει χαμένη, θα πάει στους άλλους!
Αρχίζω από το τελευταίο: Ας πούμε ότι ψήφισες μικρό κόμμα και δεν μπήκε στη Βουλή. Ωραία. Οι ψήφοι του κατανέμονται αναλογικά στα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό δηλαδή; Εσύ έκανες το χρέος σου και μπορείς να κοιτάς στα μάτια τα παιδιά σου και τους συνέλληνες κι ας αποφάσισαν αυτοί διαφορετικά!
Τα περί ακυβερνησίας τα ακούω βερεσέ. Δηλαδή η Γερμανία που έχει κυβερνήσεις συνεργασίας τα τελευταία 20 χρόνια πήγε άσχημα; Η Ιταλία που ξαναμπήκε στα επτά πλουσιότερα κράτη με κυβερνήσεις συνεργασίας; Η Ολλανδία επίσης έχει κυβέρνηση συνεργασίας από τρία κόμματα. Πάει άσχημα; Το να αναγκάσουμε με την ψήφο μας τους πολιτικούς να συνεργασθούν δεν είναι το ζητούμενο; Ποιος είναι δηλαδή ο πολιτικός ογκόλιθος Σαμαράς που απαιτεί αυτοδυναμία για να κυβερνήσει; Σιγά το Ντε Γκωλ που θα εμπιστευθούμε! Ξεχάσατε μήπως την «Πολιτική Άνοιξη» και τις κωλοτούμπες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ;
Από στελέχη τι να συζητήσουμε; Είναι δηλαδή στελέχη ο «εσμός» των ανεπάγγελτων που κάνουν κουμάντο σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΚΕ; Έλεος πια με τους πολιτικούς του σωλήνα. Τους φελλούς που βρέθηκαν λόγω επωνύμου και οικονομικής δυνατότητας ή λόγω αυξημένης έκκρισης σιέλου, στα υπουργεία να αποφασίζουν με άνεση για πράγματα που αγνοούν και να προσπορίζονται μίζες.

Έχουμε τη μοναδική ίσως ευκαιρία να πετάξουμε στα άχρηστα όλους αυτούς τους τύπους. Θα την εκμεταλλευτούμε; Δυστυχώς πιστεύω πως όχι. Θα διακινδυνέψω μια πρόβλεψη: Την Τρίτη θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με ψήφο ανοχής από ΠΑΣΟΚ και Καμμένο (για να σωθεί η χώρα, να μην κινδυνέψει η Δημοκρατία κ.λ.π ) . Νομίζω ότι θα είναι και αυτό που θα φέρει τον εθνικό διχασμό. Πλέον θα αναμετρηθούμε: Από τη μια μεριά οι βολεμένοι απατεώνες, οι συνεργάτες τους και οι φοβισμένοι βλάκες υποστηρικτές του καθεστώτος που ζούμε και από την άλλη οι ριγμένοι : Φτωχοί, πεινασμένοι , δίκαιοι, σκεπτόμενοι και οργισμένοι. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο – ούτε καν οι αποδοκιμασίες. Αν τώρα φοβούνται να κυκλοφορήσουν, σε μερικούς μήνες θα χτυπήσουν την ανεργία προσλαμβάνοντας σωματοφύλακες ακόμα και για να πάνε στο μπάνιο τους.
Μόνη αλώβητη η Αλέκα με τους πραιτωριανούς τρομοκράτες-σωματοφύλακες του ΠΑΜΕ. Αν ήταν συνάρτηση, θα ήταν η ex. Είτε την παραγωγίσεις (ψηφίσεις) είτε την ολοκληρώσεις (καταψηφίσεις) μένει η ίδια!
Το μόνο που ζητώ από όσους διαβάσουν απόψε, είναι να γυρίσουν αύριο την πλάτη τους σε όλα τα «γνωστά» εκβιάσιμα πρόσωπα – έστω και στη μνήμη όσων αυτοκτόνησαν χτυπημένοι από την κρίση που αυτά τα ίδια πρόσωπα εξύφαναν και υπηρέτησαν.
Είθε οι εξελίξεις να με διαψεύσουν.
Καλή ψήφο!!!