Έτσι είναι. Άμα έχεις μια ικανή κυβέρνηση που αγρυπνά για το καλό της χώρας, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!
Βγήκε στο φως η συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου για το πώς θα «στριμώξουν» την Ελλάδα – συνομιλία στην οποία το μόνο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι πως ότι υποψιαζόμασταν για το Δ.Ν.Τ είναι αλήθεια: Δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός, εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα, έχει κακές προθέσεις για τους Ευρωπαίους, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του «σπρώχνει» τη χώρα μας μέχρι το χείλος της χρεωκοπίας.

Η κυβέρνησή μας, εξεπλάγη και εξερράγη ταυτόχρονα με αυτές τις δηλώσεις και εγώ σκέφτομαι ότι πρέπει να μας κάνει πλάκα ο Θεός με τους ηλίθιους που μπλέξαμε.

Δύο σενάρια υπάρχουν:
Το καλύτερο για τη νοημοσύνη αυτών που κυβερνούν, είναι να έχουν οργανώσει οι ίδιοι τη δημοσίευση. Έτσι εξηγείται και το πόσο γρήγορα αντέδρασαν με ανακοινώσεις, τηλέφωνα και έκτακτες – υποτίθεται – συσκέψεις για να αντιμετωπίσουν το κακό Δ.Ν.Τ. Οι άνθρωποι που χρειάστηκαν 6 μήνες να αντιληφθούν το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος, αλλά μόλις μια εβδομάδα για να μαζέψουν τα σε δημόσια θέα ανδρικά και γυναικεία γεννητικά όργανα από την παράσταση που ετοίμαζε ο Φαμπρ για την Επίδαυρο, βελτιώνονται: Σε δύο ώρες από τη δημοσίευση είχαν κινητοποιήσει τους πάντες!
Για ποιο λόγο να το κάνουν; Γιατί σκέφτηκαν – λέμε τώρα – ότι είναι ευκαιρία να πετάξουν το Δ.Ν.Τ  από τη διαπραγμάτευση οι Τροϊκανοί, οπότε θα χρειαστεί να πάρουμε λιγότερα μέτρα. Βέβαια, με τον τρόπο αυτό χάνεται και η ευκαιρία μείωσης του χρέους για την οποία το Δ.Ν.Τ επιμένει, αλλά δεν τους ενδιαφέρει κάτι τόσο μακρινό… Το θέμα είναι να κλείσει η αξιολόγηση με όσο το δυνατόν λιγότερα επώδυνα μέτρα – για αργότερα βλέπουμε. Άλλωστε, οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές τους ικανότητες. Μην ξεχνάτε ότι μετά την τελευταία συμφωνία που υπέγραψαν (μνημόνιο 3) ο Πρωθυπουργός πήρε τον τίτλο του «χειρότερου διαπραγματευτή» για το 2015 και επειδή κάθε διάκριση που τον κρατά στο προσκήνιο είναι επιθυμητή, μάλλον θα προσπαθήσει να τον διατηρήσει και για το 2016.

Το χειρότερο: Να μην οργάνωσαν οι ίδιοι τη διαρροή. Διάβασαν το τι ελέχθη και πραγματικά εξεπλάγησαν με την κυνικότητα και τις κακές προθέσεις του Δ.Ν.Τ. ! Ίσως μέχρι τώρα να πίστευαν πως οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας , αφού ζητούν τη μείωση του χρέους (από τους Ευρωπαίους, βέβαια!) με αντάλλαγμα μερικά δημοσιονομικά μέτρα…  Τους ξάφνιασε ίσως και το γεγονός ότι μπορεί να μας σπρώξουν μέχρι τα πρόθυρα της χρεωκοπίας, έχουν ξεχάσει τι έγινε πέρσι πριν υπογράψουν εκλιπαρώντας το τελευταίο μνημόνιο… Δηλαδή, ακόμα και τώρα να μην έχουν καταλάβει τι γίνεται γύρω τους!

Βλέπετε, όταν ακόμα και το καλύτερο σενάριο για την κυβέρνηση είναι πολύ κακό για τη χώρα και το μέλλον μας, δεν μπορεί να αισιοδοξεί κανένας.

Βλέποντας και τη διάδοχη κατάσταση , όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη υιοθετήσει στοιχεία από τη φρασεολογία και το ύφος Τσίπρα του 2014 , περιμένοντας η κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο, το «ΠΟΤΑΜΙ»  να έχει πέσει θύμα ιδεολογικής ανομβρίας και το ΚΚΕ να χρησιμοποιεί σταθερά διά του αρχηγού του κ. Κουτσούμπα ρήσεις του αείμνηστου Φλωράκη (ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο) χωρίς να προτείνει καμιά πραγματοποιήσιμη διέξοδο, το μόνο που μπορεί να περιμένεις είναι το καλοκαίρι… Άντε να περάσει ο καιρός, να έρθουν οι τουρίστες, να γεμίσουν οι οθόνες κορμιά από παραλίες, να πάνε και τίποτα διακοπές οι πολιτικοί μας να ξεκουραστούν από τη σκληρή δουλειά και από Σεπτέμβρη βλέπουμε….