Σιωπούμε, αλλά η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Σιωπούμε, αλλά η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου το απόγευμα περιμένουμε την εξαγγελία των νέων μέτρων από την εσωτερική τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη (ΣΒΚ για συντομία). Έχουν αφήσει πάλι να διαρρέουν όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια για μειώσεις και περικοπές οριζόντιες, κάθετες και διαγώνιες. Δυστυχώς, μέσα στα σενάρια ακούμε για μια ακόμη φορά ιστορίες μέχρι και για περικοπή 10% στις Αγροτικές συντάξεις ή διακοπή του επιδόματος ανεργίας για κάποιες κατηγορίες εποχικά απασχολουμένων στον Τουρισμό. Θα πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες:
Αν πρόκειται να προχωρήσουν σε περικοπές, δεν θα πρέπει να αναφερθούν καθόλου σε άτομα με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1000€. Είναι αδιανόητο να περικόψουν σε ανθρώπους που πλέον δύσκολα επιβιώνουν, αφήνοντας για μια ακόμη φορά αλώβητους τους κομματικούς τους πελάτες των ΔΕΚΟ και των κρατικών τραπεζών με τους τεράστιους (για την εποχή) μισθούς και τις απίστευτες συντάξεις – πάντα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε συνανθρώπους μας να πεινάσουν: Όχι κι άλλους, Όχι πια!
Κόψτε από αυτούς που έχουν περιθώριο να επιζήσουν και μετά την περικοπή, μην στερήσετε το ψωμί από το τραπέζι κι άλλων ανθρώπων. Τη φοροδιαφυγή δεν θέλετε να την πιάσετε. Αυτούς που έχουν θησαυρίσει σε βάρος του κράτους επίσης δεν θέλετε να τους πιάσετε.
Τουλάχιστον πάρτε τα από αυτούς που σας ψήφισαν: Είναι αδιανόητο να υπάρχουν υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ με ανύπαρκτα προσόντα, απόφοιτοι βοϊδοσχολής οι οποίοι να αμείβονται με μισθούς πάνω από 1500€ μόνο και μόνο γιατί γλείφοντας και έρποντας τρύπωσαν χάρη στο πολιτικό μας σύστημα σε αυτούς τους οργανισμούς που τους έχουμε χρυσοπληρώσει και που συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν με την ανεπάρκειά τους. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο κάθε Φωτόπουλος και οι όμοιοί του αποφασίσουν να κατεβάσουν τους διακόπτες. Κηρύξτε τη χώρα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επιστρατεύστε τους, δικάστε τους , απολύστε τους. Στα αρχίδια μας οι απαιτήσεις τους και αυτοί οι ίδιοι, αν δεν καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται αυτοί να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους όταν υπάρχει κόσμος που πεινάει.
Δεν καταλαβαίνω και τις προτροπές του νέου Υπουργού Οικονομικών, σχετικά με όσους έχουν φοροκλέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πληρώστε – λέει – 10% φόρο σε όσα έχετε ΚΛΕΨΕΙ γιατί από το νέο έτος θα ξέρουμε ποιοι είστε και ο φόρος θα είναι 40% ή και δήμευση περιουσίας. Δηλαδή βρε ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , εμείς οι μισθωτοί προκαταβάλλουμε φόρο που φθάνει το 20% και αυτοί που έχουν κλέψει , με ένα 10% θα τη βγάλουν καθαρή και θα τα νομιμοποιήσουν κιόλας; ΟΧΙ ρε ΟΡΓΑΝΟ, να τους πιάσεις και να τους πάρεις αυτά που προβλέπει ο νόμος!
Έχει χαθεί το φιλότιμο, η κοινή λογική και τη θέση τους έχει πάρει η κοινωνική αναλγησία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Η ευαισθησία τους χτύπησε κόκκινο γιατί μια αθλήτρια έγραψε μια παπαριά για Αφρικανούς και κουνούπια. Τους ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα γιατί ο κάθε Κούβελος «ξέχασε» να δηλώσει 1000000€ τους θεωρούν λιγότερο χρήσιμους από κουνούπια, αφού δεν έχουν εισόδημα και δεν τους ψηφίζουν.
Αισθάνομαι οργή γιατί οι σάπιοι πολιτικοί μας , ακόμα έχουν στο μυαλό τους να προστατέψουν την κομματική τους πελατεία και τους «συνδικαλιστές» τους. Έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι, έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες καταστήματα, αλλά αυτοί το βιολί τους: Δεν θα απολύσουμε κανένα Δημόσιο Υπάλληλο. Γιατί ρε φίλε; Όλοι οι άσχετοι που περισσεύουν σε κάτι απίθανες υπηρεσίες και όλοι οι περίεργοι που πληρώνονται από τους ΟΤΑ για να κάθονται, είναι εντάξει; Θα περιμένεις να μειώσεις τον αριθμό μόνο από όσους βγαίνουν στη σύνταξη; Δηλαδή , το πρόβλημα είναι το πλήθος των υπαλλήλων ή η ανεπάρκειά τους να εξυπηρετήσουν και η πεποίθησή τους πως ότι και να γίνει αυτοί θα τη γλυτώσουν; Πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΛΙΘΙΟΙ είστε;
Την οργή του κόσμου που συμπιέζεται σαν ελατήριο δεν τη σκέπτεστε και δεν την λογαριάζετε. Οδηγείτε τον τόπο σε κοινωνική έκρηξη με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επειδή ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως ελέγχετε τα μέσα επιβολής της τάξης. Κανονίστε, γιατί η μέρα που οι αστυνομικοί θα κάνουν πως δε βλέπουν είναι κοντά και οι προστάτες σας του ΠΑΜΕ δεν θα βρίσκονται παντού για να σας προσέχουν.