Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα είμαστε…

Οι τιμές έχουν πάρει τον ανήφορο, ακόμα και αυτές για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος. Τα καύσιμα , σύμφωνα με ότι προβλέπουν διάφορες κυβερνήσεις δεν θα είναι απλώς πανάκριβα, αλλά ανεπαρκή (!!) με ότι αυτό συνεπάγεται.. Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και πάλι εκθετικά αλλά δεν έχει νόημα να πάρει κανείς μέτρα σε μια χώρα που οι τουρίστες είναι όσοι και οι κάτοικοι. Οι φωτιές και οι εκκενώσεις ξεκίνησαν, ο Ερντογάν φαίνεται ότι θα χάσει τις εκλογές ακόμα και αν αντίπαλος είναι ο θυρωρός του οπότε είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη μήπως και κάνει καμιά κίνηση, οι Γερμανοί φοβούνται κοινωνική κρίση λόγω καυσίμων και πληθωρισμού (οπότε εμείς δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί αμέσως μόλις φύγουν οι τουρίστες) και μόνο σταθερό είναι ότι  η Πισπιρίγκου δεν ομολογεί και το κράτος εξακολουθεί να πληρώνει ιατροδικαστές, εκτιμητές, εμπειρογνώμονες για να «δέσει» την κατηγορία.

Η κυβέρνηση αντιδρά με πλατφόρμες: Για τα καύσιμα, για το ρεύμα, για τις ηλεκτρικές συσκευές, για τις συντάξεις. Ό,τι βγάζουν τα δημόσια ταμεία από τους τουρίστες (που είναι παντού, κυριολεκτικά – νομίζω ότι και η γειτονική εκκλησία έχει βάλει στο rbnb τις αίθουσες για τα μνημόσυνα και το κατηχητικό!) τα δίνουν μήπως και κρατήσουν ζωντανούς αυτούς που πλήττονται περισσότερο, αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά.

Η αντιπολίτευση έχει τον Τσίπρα που έχει μπερδέψει τον Μητσοτάκη με την Ιφιγένεια: Πιστεύει ότι είναι αιτία όλων των κακών και ως εκ τούτου αν «πεθάνει» πολιτικά , τα πάντα με ένα μαγικό τρόπο που μόνο εκείνος κατέχει θα βελτιωθούν άμεσα. Όπως τότε που ξεκίνησε αεράτος (με ένα 63% «ΟΧΙ» σε δημοψήφισμα με πρόταση που οι εταίροι μας είχαν ήδη αποσύρει) και μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης εκχώρησε ότι του ζήτησαν και υπέγραψε μέχρι και τα πλακάκια – όσα τουλάχιστον ήταν άσπρα.

Έχει ακόμα και τον Ανδρουλάκη που θεωρεί ότι το σλόγκαν «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια» που λάνσαραν οι Ρέππας – Παπαθανασίου σε κωμική σειρά είναι αρκετό για να τον ψηφίσουν, τον Γιάννη τον Μενανί (ασχολίαστος…) , τον Βελόπουλο που – όντας καραφλός – πουλά φάρμακο για να βγάλεις μαλλιά (και αυτό ασχολίαστο) και τον  Κουτσούμπα (σταθερό 5% , σε μαγαζί που η μητρική εταιρεία έχει κλείσει, οι θυγατρικές επίσης και έχουν μείνει δυο -τρία περίπτερα) .

Ελπίδα; Να σταματήσει ο πόλεμος, να πάρουμε εργολαβίες για να ανοικοδομηθεί η Ουκρανία, να ψοφήσει ο Ερντογαν από κάτι αφού πρώτα θα έχει μολύνει και τους υπόλοιπους Τούρκους πολεμοχαρείς πολιτικούς , να καθαιρέσουν από αρχηγό οι Συριζαίοι τον Αλ6, να ομολογήσει η Πισπιρίγκου, να αποκτήσουμε σοβαρή αντιπολίτευση… Από ότι καταλαβαίνετε, σοβαρή ελπίδα δεν την λες, οπότε ας κολυμπήσουμε όσο μας αφήνουν οι μπλε-μοβ μέδουσες που είναι παντού και πουθενά!