Είναι φανερό ότι πάμε για εκλογές. Ό,τι και αν ισχυρίζονται οι της Ν.Δ , τα κουκιά των 180 βουλευτών απλά δε βγαίνουν. Οι Ευρωπαίοι δανειστές μας δεν θέλουν τον Τσίπρα ή μάλλον πιο σωστά δε θέλουν αυτούς που κουβαλάει μαζί του ! Πολυσυλλεκτικό το κόμμα, αλλά όποιος ανήκει σε αυτό, για κάποιο λόγο νομίζει ότι το κόμμα εκφράζει τις δικές του απόψεις. Το αποτέλεσμα είναι όλες αυτές οι απίθανες δηλώσεις που διάφορα στελέχη του έχουν κάνει κατά καιρούς. Γραμμή και ξεκάθαρη πορεία δεν υπάρχει. Δώστε μας την εξουσία και θα δούμε είναι η ουσία όλων των προεκλογικών !

Δυστυχώς υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Η μία είναι ο Σαμαράς: Σοβαρός, αλλά αναποτελεσματικός τελικά και σίγουρα ανάλγητος. Ο ίδιος έχει πειστεί δυστυχώς από τους δανειστές μας ότι ο δρόμος της εξαθλίωσης των πολλών είναι ο μόνος για να σταθεί στα πόδια της η χώρα. Οι συνεργάτες του έχουν την ίδια άποψη με τον αρχηγό τους, συνεπώς η μόνη βελτίωση στη ζωή μας μπορεί να έρθει μόνο από τον οίκτο των δανειστών αλλά μην ελπίζετε ! Το κεφάλαιο δεν έχει αισθήματα, το μόνο που προσπαθεί είναι να γίνει μεγαλύτερο.

Η δεύτερη επιλογή είναι ο Τσίπρας: Αμετροεπής, υποσχεσιολάγνος, άσχετος με τα οικονομικά και – δυστυχώς – γκαφατζής. Αν στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν ένας σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος με όραμα, θα είχε πάρει την εξουσία εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο. Όμως αυτόν έχουμε ! Οπότε, η επιλογή είναι ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει λοιπόν , ας τον ψηφίσουμε (εγώ τουλάχιστον θα το κάνω !) προκειμένου να απαλλαγούμε από τον άλλον.

Θα ήθελα όμως, μέχρι να γίνουν εκλογές, να έχει :
α. «Μαζέψει» όσους απίθανους κάνουν δηλώσεις πιστεύοντας ότι εκπροσωπούν το κόμμα.
β. Ξεκαθαρίσει τις θέσεις του κόμματος σε βασικά ζητήματα ο ίδιος και όχι διάφοροι αυτόκλητοι δηλωσίες.
γ. Δεσμευθεί ότι δε θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, όχι τουλάχιστον χωρίς δημοψήφισμα.
δ. Αποφασίσει ότι η χώρα δεν επιτρέπεται να γίνει κακέκτυπο της Αργεντινής ή της Βενεζουέλας.

Ελπίζω η ικανότητά του στην επιλογή συνεργατών να είναι μεγαλύτερη από εκείνη που έδειξε ως ηγέτης ενός κόμματος. Ελπίζω να έχει επίγνωση των περιορισμένων στα οικονομικά ικανοτήτων του. Ελπίζω να μην έχει στο δωμάτιό του αφίσα του συχωρεμένου Ανδρέα Παπανδρέου. Ελπίζω η κατάληψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από ευρωβουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιλαμβάνεται στα όπλα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας. Ελπίζω η επιλογή που θα κάνουμε όσοι τον ψηφίσουμε να μη μας φέρει στην ίδια θέση που έφερε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η ανικανότητα του ΓΑΠ.
Καλά Χριστούγεννα!