Οι κομματικές εξελίξεις και το αναμενόμενο «ναυάγιο» των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν κάνει τους αρχηγούς τους να λένε τα «απίθανα». Ο Σαμαράς αποφάσισε να «ψωνίσει» από τα δεξιά του και πιστός στο παλαιοκομματικό παρελθόν του, ξεκίνησε να μιλά για αυξήσεις (!!!!!) σε μισθούς αστυνομικών, πιλότων και διατήρηση των αποδοχών των παπάδων!!!. Υποσχέθηκε να κάνει ντου σε όλες τις καταλήψεις αλλά και στους servers των ΑΕΙ που φιλοξενούν ιστοσελίδες οι οποίες «υποστηρίζουν τρομοκράτες»! Την υπογραφή που έβαλε στο «Μνημόνιο 2» ο πρώην συγκάτοικος του πράσινου Φόρεστ Γκάμπ την ξέχασε κιόλας.
Ο «Μπένι» (που δεν μπαίνει πουθενά πια , αφού δεν χωράει) κάλεσε τους νέους επιχειρηματίες σε συνάντηση και τους ανήγγειλε με πολύ χαρά ότι το όφελος από το PSI θα διοχετευτεί σε μεγάλο βαθμό στην αγορά με τη μορφή χρηματοδοτήσεων στις επιχειρήσεις! Το ξεστόμισε με όλη την άνεση που έχουν οι άσχετοι με τα οικονομικά και δεν προβληματίστηκε ούτε από το «Τι λες μωρέ μαλάκα !» ύφος όσων επιχειρηματιών τον άκουγαν. Είναι τόσο χαρούμενος που ακούει τη φωνή του, ώστε πλέον συνεχίζει να μιλάει ακόμα κι όταν αυτά που λέει τώρα , διαψεύδουν αυτά που έλεγε πριν πέντε λεπτά! Είπαμε ότι έχουμε αδύνατη μνήμη ρε φίλε, αλλά δεν είμαστε και χρυσόψαρα !
Στα «δικά» μας τώρα , τα τοπικά. Η μόνη διαφορά από τις προηγούμενες εκλογές που βλέπω στους υποψήφιους των υποτιθέμενων «μεγάλων κομμάτων» είναι ότι κυκλοφορούν σε ομάδες από επτά άτομα και πάνω. Ξέρετε, για το φόβο των Ιουδαίων – σου λέει μη βρεθεί κανένας και μας πλακώσει στα γιαούρτια και τα μπινελίκια, δεν είναι κοντά και το «ΠΑΜΕ» να μας περιφρουρήσει από τις προβοκάτσιες. Κατά τα άλλα , συνεχίζουν απτόητοι να περιφέρονται σφίγγοντας χέρια, καμαρώνοντας γέροντες (όσο μεγάλοι και νάναι, οι εκλογές είναι πια πολύ κοντά) και τάζοντας με «νοήματα» αντί να υπόσχονται ξεκάθαρα. Ξέρεις, εκείνο το στυλάκι, σα να σου λέει: Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά εγώ για σένα εκλεκτέ μου ψηφοφόρε, θα σου: βρω δουλειά / μεταθέσω το γιό σου/ διορίσω την κόρη σου / φτιάξω το δρόμο για το χωράφι στην άκρη του πουθενά / πηδήξω τη γυναίκα αν είσαι αγχωμένος και εν πάση περιπτώσει «ετακτοποιήθει!» ότι και να θέλεις αρκεί να με ψηφίσεις. Οι άνθρωποι πραγματικά φέρονται σαν να απευθύνονται σε ιθαγενείς. Αυτοί μάλιστα που δεν ήταν βουλευτές (δηλαδή όλοι πλην Μοσχόπουλου) θεωρούν ότι είναι άφθαρτοι, άσπιλοι κι αμόλυντοι. Η ενεργός συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια στα τοπικά συμβούλια ανίκανων που έφεραν την Κεφαλονιά να είναι μέσα στους πέντε περισσότερο χρεωμένους νομούς, δεν δείχνει – νομίζουν – τις δεξιότητες τους!
Εξαίρεση ο βασικός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Παπαδάτος. Αυτός δεν διαπλέχθηκε με την ντόπια «πλέμπα» , είχε κανονίσει από την Αθήνα: «Τσάκισε» τους ντόπιους φτωχοπρόδρομους, πήρε μαζί του έναν άγνωστο και μια γυναίκα για ξεκάρφωμα και ήρθε να παίξει μπάλα σε αγώνα με προδικασμένο αποτέλεσμα, αφού βοήθησε και το ΚΚΕ με τους παγκεφαληνιακά άγνωστους υποψήφιους που κατέβασε. Μιλάμε για μάστορα της διαπλοκής.
Για τους υποψήφιους των υπόλοιπων κομμάτων, τα ξέρετε. Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα , αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα δελτία τύπου τους για να καταλάβετε ότι ακόμα και η σχέση που έχουν με την Ελληνική γλώσσα είναι μακρινή – και πλέον οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές για να αρκούν οι καλές προθέσεις!
Σας έχω όμως μια επίσημη πρόταση: Μαρίνα Βεργωτή. Νέα, με σπουδές σε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες, επιχειρηματίας από το χώρο του τουρισμού με τρία παιδιά , και άτομο που επέλεξε να ζήσει στο νησί αφήνοντας άλλες ευκαιρίες. Αγαπά τον τόπο της, δεν είναι διαπλεκόμενη και έχει διάθεση να προσφέρει πραγματικά. Κατεβαίνει με το «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ , ΞΑΝΑ» το κόμμα που δεν έχει στις τάξεις του κανέναν πολιτικό. Αν δεν το ξέρετε, που δεν το ξέρετε, δοκιμάστε το site: www.dimiourgiaxana.gr για να δείτε και κάτι νέο! Το προτείνω, μπας και δούμε και κανένα αξιόλογο άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για την τσέπη του ,να ασχολείται με το δύσμοιρο τόπο: όχι τίποτε άλλο, αλλά φαντάζομαι ότι και άλλοι έχουν βαρεθεί τα ντόπια celebrities, πρεσβευτές του τίποτα!

Ναι, ξέρω ο τίτλος είναι άσχετος, αλλά είπαμε: Το Internet έχει γίνει διάσημο από το σεχ και όχι τυχαία. Πάντως, για όσους παραπλάνησα υπάρχει και το site του IMF: Σεξ με ολόκληρες χώρες, όχι αστεία!