Σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας… Παραθέτω τα αιτήματα:

1.        Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα , με ανώτερο όριο τους 15 μαθητές.

2.        Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από εξειδικευμένο προσωπικό, με πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών για να  διενεργούν και την ιχνηλάτιση, όπου υπάρχει κρούσμα.

3.        Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις καθηγητών, ώστε να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα που θα προκύψουν.

4.   Να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των Σχολικών Μονάδων. Απαιτείται πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.

5.        Να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς για το εμβόλιο.

6.        Να χορηγείται δωρεάν υλικό προστασίας σε μαθητές και καθηγητές, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

7.      Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Να σχολιάσω ένα-ένα;;; Θα το κάνω γιατί η μαλακία έχει χτυπήσει κόκκινο.

1. Προφανώς και διαπιστωμένα αδύνατον. Ούτε αίθουσες, ούτε καθηγητές υπάρχουν για αυτό. Ούτε χρονικό περιθώριο για να γίνει τίποτα από αυτά πλέον. Το αίτημα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί το Νοέμβρη, θα γίνει τον Απρίλιο; Όχι, αλλά το ζητάμε ακριβώς επειδή ξέρουμε ότι ούτε μπορεί, ούτε μπορούσε να γίνει. Όπως δεν έγινε πουθενά στον κόσμο, για χίλιους δυο λόγους.

2. Λογικό. Να βρούμε τσακ-μπαμ 10000 νοσηλευτές, να τους τοποθετήσουμε στα σχολεία, όπου το επόμενο εύλογο αίτημα θα είναι η πρόσληψη γιατρών και η οργάνωση θαλάμων νοσηλείας ανά σχολείο. Όσο για την ιχνηλάτηση (έτσι γράφεται η λέξη, αλήθεια σας λέω!), απλό: Δύο τηλεφωνικές γραμμές και συνδέσεις ανά σχολική μονάδα με τους κατάλληλους υπολογιστές και άλλους υπαλλήλους, αφού δεν γίνεται οι νοσηλευτές να κάνουν και τους ντετέκτιβ.

3. Με βάση το 1ο αίτημα. Δεν ξέρω αν ζητάει μόνιμους διορισμούς για αυτούς, μήπως να το ξαναδιατυπώσουν;

4. Δεν μας είπαν ποια είναι η ικανοποιητική αναλογία. Ένα άτομο για κάθε 50 μαθητές; Για κάθε 50 τετραγωνικά; Για κάθε αγωνιζόμενο συνδικαλιστή;

5. Αυτό γιατί δεν το ζητούσαμε πολύ νωρίτερα; Γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να το κάνουν και να μας πουν γυρίστε στα σχολεία. Τώρα , τέτοια ώρα τέτοια λόγια και εκ του ασφαλούς.

6. Και προφυλακτικά. Γιατί οι έφηβοι έχουν μείνει πολύ καιρό σε απόσταση από το αντίθετο φύλο.

7. Το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος… Όταν κάποιος είναι τελικά εχθρός των μαθητών, δεν μπορεί να κρυφτεί. Η κατάργηση των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, ισοδυναμεί με de facto έναρξη διακοπών από τον Απρίλιο και ακύρωση κάθε προσπάθειας «μαζέματος» των προβλημάτων εμπέδωσης της ύλης. Α! Το πιο παλαβό: Αφού ζητούν να μην γίνουν εξετάσεις, τι νόημα έχει να ζητούν να μην εφαρμοστεί η θεματοδότηση από την Τράπεζα;; Αυτοί ξέρουν.

Δεν μπορώ να τους διαβάζω, να τους ακούω , να με εντάσσουν στην ίδια ομάδα με αυτούς. Θεωρώ ντροπή που υπάρχουν ως αντιπρόσωποί μας. Επίσης, θα ήθελα να ξέρω, όλοι οι μαθητοπατέρες συνάδελφοι που δεν κατέθεσαν βαθμολογία στο 1ο τετράμηνο, αν δεν ανοίξουμε πριν το Πάσχα, τι θα κάνουν;;;; Θα βαθμολογήσουν με τρεις εβδομάδες ζωντανό μάθημα;;;; Είναι δίκαιο αυτό για τους μαθητές;;;; Τους βοήθησαν με αυτήν τους τη στάση;;;

Λυπάμαι που σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, το μόνο άγχος που έχουν οι συνδικαλιστές μας είναι το πώς θα κρατήσουν με οποιαδήποτε δικαιολογία κλειστά τα σχολεία , δολώνοντας τους ανήλικους μαθητές με τη μη διεξαγωγή εξετάσεων – αυτή είναι κατά την άποψή τους η καλύτερη οδός για την αναβάθμιση της Παιδείας.
Αν δεν υπάρχουν εξετάσεις , δεν υπάρχουν ούτε αποτυχόντες ούτε απορριπτέοι. Έξυπνο!
Να το εφαρμόσουμε και στην υγεία: Τέλος στα τεστ κορωνοϊού, δεν θα υπάρχει κανένα κρούσμα, όσοι πεθαίνουν ας το κάνουν χωρίς διάγνωση….