Όταν ήμουν πιτσιρικάς, μέναμε πολύ κοντά στη Λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα. Εκεί υπήρχε ένα τεράστιο οικόπεδο στο οποίο έρχονταν και έδιναν παραστάσεις όλα τα τσίρκο που έρχονταν στην Ελλάδα. Οι γονείς μου , μια που ήμουν μοναχοπαίδι, φρόντιζαν να μη χάνω παράσταση από όσα τσίρκο (Ρωσικά, Ιταλικά, Γαλλικά ) εμφανίζονταν. Σε κάποια από αυτά μάλιστα πηγαίναμε και με το σχολείο (!!!). Θυμάμαι , σε ένα από αυτά, νομίζω της ιταλίδας MoiraOrfei, πρωτοείδα μια καλλίγραμμη γυναίκα με μούσι, να συμμετέχει σε κάποια απλά ακροβατικά και να είναι το αξιοπερίεργο του σώου. Στις ερωτήσεις μου πως γίνεται αυτό, οι δικοί μου απάντησαν ότι είναι κόλπο και τα μούσια δεν είναι πραγματικά. Χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια για να ξαναδώ παρόμοιο σκηνικό και αυτή τη φορά, σίγουρα δεν ήταν κόλπο.
Ένα έμβιο ον με ανακατωμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ανθρώπινη λαλιά, εμφανίστηκε, τραγούδησε και κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ένα κάτισχνο πλάσμα με γυναικείο παράστημα και πρόσωπο με μούσια, ψηφίστηκε από τους ευρωπαίους ως η καλύτερη συμμετοχή. Το ουδέτερο – κατά δήλωσή του – πλάσμα, μετά το διαγωνισμό δήλωσε επιπλέον το απίστευτο: We are unstoppable!   
Είμαστε ασταμάτητοι! Ποιοι; Οι ουδέτεροι; Ξεκίνησε εισβολή και κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου; Ποιοι  είναι όλοι αυτοί που τον ψήφισαν; Προοδευτικοί, υπέρμαχοι της διαφορετικότητας; Είμαι πια ένα απολίθωμα, που θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα έπρεπε να μένουν στο περιθώριο που εκείνοι επέλεξαν να ζουν χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ουδέτερους;
Εκνευρίστηκα ακόμα περισσότερο, βλέποντας την ελληνική επιτροπή να δίνει το δωδεκάρι της στο γενειοφόρο ουδέτερο. Είμαστε και επίσημα δηλαδή μια Gayland που θέλει να δείξει το πόσο προχωρημένη είναι , επιβραβεύοντας μια  φυσική «αστοχία» την οποία το υποκείμενο εκμεταλλεύτηκε για να ζήσει ως διάσημος;  
Με ενόχλησε που συμμετείχε ως εκπρόσωπος χώρας, μου γύρισε τα άντερα όση ώρα ήταν στη σκηνή, αηδίασα με τα σκερτσάκια που έκανε κάθε φορά που τον έδειχνε η κάμερα, ενοχλήθηκα από αυτό που η Ευρώπη επιβραβεύει ως μουσικό πρότυπο και έδωσα μια υπόσχεση : Δεν θα ξαναδώ διαγωνισμό της Eurovision. Δεν θέλω αυτοί οι άνθρωποι να με μετρούν ούτε ως στατιστικό τηλεθέασης!