Στην αρχή δήλωσε ευθαρσώς ότι η Κεφαλονιά άντεξε και δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Συνέχισε και τις επόμενες ημέρες τις εμφανίσεις, προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα ότι όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται χάρη στην τεράστια κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού, εξακολουθώντας να αναφέρεται στην Κεφαλονιά και όχι στην Παλική. Σε μια εποχή όπου χάρη στο Internet , μπορούμε να βλέπουμε ακόμα και φωτογραφίες του γάλλου προέδρου με τη μυστική ερωμένη του, εκείνος πίστευε ότι χάρη στις δηλώσεις του, ο τουρισμός δεν θα είχε πρόβλημα. Η ζημιά είχε ήδη γίνει για το νησί και άδικα! Το μόνο μέρος της Κεφαλονιάς με τεράστιο πρόβλημα είναι η Παλική, όμως όλα τα βίντεο με τα γκρεμισμένα σπίτια και τους καταστραμμένους δρόμους μιλούν για Κεφαλονιά.
Τελικά, οι σεισμοί τον έφεραν στο στοιχείο του: Παρέα με 4-5 κολλητούς και τους διάφορους επιφανείς πολιτικούς που ήρθαν στο Ληξούρι, περιφέρονταν σαν μπουλούκι από τόπο σε τόπο, όπου όλοι διαπίστωναν και ξαναδιαπίστωναν τα προβλήματα, μετά μας έλεγαν – πάντα παρουσία του – τι πρέπει να γίνει και έκλειναν διαβεβαιώνοντας μας πως θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν. Στην πράξη, 17 ημέρες μετά τον 1ο μεγάλο σεισμό, συμβαίνουν τα εξής «στραβά»:

·         Δεν γνωρίζει κανείς πόσοι είναι οι άστεγοι (κατεδαφιστέα) και πόσοι είναι οι προσωρινά άστεγοι. Προσοχή! Δεν εννοώ το πλήθος των σπιτιών που έχουν βλάβη, αλλά το πλήθος των ανθρώπων που είναι εκτός εστίας.

·         Δεν γνωρίζει κανείς πόσοι άνθρωποι χρειάζονται σίτιση, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμοι πόροι σε προϊόντα και εθελοντές να σπαταλούνται αδίκως.

·         Δεν υπάρχει μια ανακοίνωση με τα είδη που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος που δοκιμάζεται, με συνέπεια οι βοήθειες που έρχονται από όλη την Ελλάδα να μην είναι όσο χρήσιμες θα μπορούσαν.

·         Μιλούν για επιδότηση ενοικίου, σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα κατοικήσιμα σπίτια για να στεγάσουν τον κόσμο που δεν έχει που να μείνει.

·         Οι δρόμοι προς τα χωριά της Παλικής είναι σε κακά χάλια και καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει ξεκινήσει , με εξαίρεση τον κεντρικό δρόμο που ενώνει Αργοστόλι-Ληξούρι.

·         Προετοιμάζεται το άνοιγμα των σχολείων όπως-όπως, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την μεταφορά των μαθητών από τα χωριά προς το Ληξούρι: Το 50% των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διαμένει εκτός Ληξουρίου πλέον.

·         Η τελευταία του δημόσια πρόταση, να λειτουργήσει το Λύκειο μέσα στο πλοίο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο, είναι ενδεικτική της αντίληψης που έχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

·         Καμιά εργασία αποκατάστασης του λιμανιού δεν έχει ξεκινήσει.

·         Η επιμονή του να χαρακτηρίζει σεισμόπληκτο όλο το νησί, εκτός από λανθασμένη, θα είναι και εξαιρετικά επιζήμια για τις περιοχές που έχουν πραγματικά πληγεί.

Με λίγα λόγια, παρά την πραγματικά μεγάλη κινητοποίηση ειδικών δυνάμεων της ΕΜΑΚ, του στρατού , τεχνικών συνεργείων που ήρθαν για βοήθεια και απλών εθελοντών που έκαναν και κάνουν ότι μπορούν, η έλλειψη οργάνωσης και η απουσία συγκεκριμένων στόχων, υποβιβάζουν την προσφορά των ανθρώπων και δεν έχουν προσφέρει παρά ελάχιστη ανακούφιση στους πραγματικά πληγέντες.
Φωτεινή εξαίρεση, η ύπαρξη των δύο πλοίων που φιλοξενούν 1300 περίπου άτομα. Ποιος όμως σκέπτεται τι θα συμβεί με τους συγκεκριμένους ανθρώπους την – όχι πολύ μακρινή – ημέρα αποχώρησης των πλοίων;

Το πιο τρελό της υπόθεσης, είναι ότι ο ίδιος και οι περί αυτού είναι πεπεισμένοι πως έχουν κάνει θαύματα, υπερεκτιμώντας το γεγονός του «περάσματος» από το Ληξούρι όλων σχεδόν των πρωτοκλασάτων πολιτικών που διαθέτει η δύσμοιρη χώρα.

Πριν δύο μέρες, τρία πιτσιρίκια στην πλατεία, έπαιρναν τις σπασμένες από το σεισμό πλάκες και έφτιαχναν πυργάκια, παίζοντας με τα ερείπια. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξαναπηγαίνει στα καταστήματα (όσα απέμειναν) και – με λίγες εξαιρέσεις – προσπαθεί ο ένας να στηρίξει τον άλλο. Η ζωή θα ξαναβρεί το δρόμο της έστω και με καθυστέρηση, αλλά το Ληξούρι όπως το ξέραμε και το ζήσαμε, έχει τελειώσει.

Δεν έχω αναφέρει πουθενά το όνομα του Δημάρχου σκόπιμα. Θα βαρεθούμε να το βλέπουμε αργότερα, στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων που έγιναν αιτία να μετατραπεί το Ληξούρι σε Πόρτο Άδειο.