Τις γιορτές τις περάσαμε στην Αθήνα, επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια! Ευκαιρία να ξαναδώ φίλους και συγγενείς, να μιλήσω, να δω κόσμο, να νιώσω λίγο από το σφυγμό της πόλης μου…

Μιλώντας και για πολιτική – μεταξύ πολλών άλλων – επιβεβαίωσα κάτι που είχα ήδη διαπιστώσει. Ένα νέο κόμμα-φυλή έχει ανατείλει , με πιστούς οπαδούς : Η φυλή των «Κούλη θέλατε» είναι εδώ!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, ψηφοφόροι που με την παραμικρή ευκαιρία σου ξεφουρνίζουν το περίφημο «Κούλη θέλατε»! Το τρελό είναι ότι το λέγανε και σε μένα που ξέρουν πως δεν τον έχω ψηφίσει, μόνο και μόνο γιατί είμαι δηλωμένος αντι- Αλ6ικός!  Μάθαιναν ότι οι αστυνομικοί «μπούκαραν» σε κατάληψη; «Κούλη θέλατε». Μάθαιναν ότι τα αγγουράκια Κρήτης ακρίβυναν; «Κούλη θέλατε». Μάθαιναν ότι τράκαρε η κυρά Τασία; «Κούλη θέλατε»!!!!!

Μιλάμε για μια ψύχωση που κτύπησε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρώντας αγνώμονες , βλάκες και καπιταλιστές όσους ψήφισαν ΝΔ. Αυτό έχει σαν συνέπεια να εύχονται να συμβούν τα χειρότερα στη χώρα και στους πολίτες της, για να αποδειχθεί η – κατ΄αυτούς – προφανής ηλιθιότητα και ανικανότητα του Μητσοτάκη. Είναι η γνωστή μίζερη αντιμετώπιση που λέει «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» …

Όταν τους λες πως ο Ζήκος των Βαλκανίων ήταν ο χειρότερος Πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση και μετά, ξεπερνώντας ακόμα και τους πρωταθλητές ως τώρα Κώστα Καραμανλή και ΓΑΠ , παραθέτοντας επιχειρήματα, καταφεύγουν στο τελευταίο τους στήριγμα: «Ναι, αλλά ο Αλ6 δεν ήταν κλέφτης!». Ακολουθεί διάλογος του παραλόγου:
– Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί ήταν κλέφτες δηλαδή ;

–      Ναι!

–      Γιατί δεν τους έβαλε μέσα ο εντιμότατος Αλ6ς;

–      Γιατί δεν πρόλαβε να βρει στοιχεία!

–      Επειδή ήταν ανίκανος δηλαδή ακόμα και να ξεσκεπάσει τους κλέφτες που γνώριζε , παρότι ήταν Πρωθυπουργός;

–      Επειδή δεν τον άφησαν!

–      Γιατί δεν λέει ποιοι δεν τον άφησαν; Γιατί δεν κατονομάζει τους κλέφτες; Γιατί δεν έφτασε κανένας πολιτικός σε δίκη;

–      Εκείνος δεν έκλεψε! Οι άλλοι έκλεψαν!

Μπροστά στους ογκόλιθους της διανόησης και της πολιτικής συναίσθησης, προτιμώ να σταματώ τη συζήτηση. Οπότε στη λίστα με τα πολιτικά «Μην» μια εγγραφή ακόμα:

–      Μην συζητάς με παπάδες για Θρησκεία. (Παλαιά εγγραφή)

–      Μην συζητάς με μέλη του ΚΚΕ για κομμουνισμό. (Παλαιά εγγραφή)

–      Μην συζητάς με ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλ6. (Νέα εγγραφή).

Βεβαίως αντιμετώπισα το όλο σκηνικό κάνοντας πλάκα, αφού αρνούμαι να τσακωθώ με φίλους για πολιτικά και ποδόσφαιρο – δεν με παθιάζει πλέον κανένα από τα δύο!

Καλή χρονιά!