Λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μου κάνει πλάκα. Είπα να βάλω την απέχθειά μου για τον αρχηγό και κάποιους πάμπλουτους κολλητούς του στην άκρη και να ψηφίσω το κόμμα και πάλι (πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Τσίπρας αρχηγός) , αλλά αυτός προσπαθεί να χάσει!!!. Βγήκε ο ντελικανής Αλέξης στην Κρήτη να πει ότι «εμείς θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν !»  και την επόμενη μέρα το κόμμα έχασε 1,5% της διαφοράς του από τη Ν.Δ .
Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω. Αν το πιστεύει αυτό που λέει, ο άνθρωπος είναι πραγματικά επικίνδυνος, αυτό δε με συμφέρει, οπότε δεν το πιστεύει πραγματικά.
Αν το λέει για να παρασύρει με την «παλικαριά» του όσους παρορμητικούς με ηρωοφαντασίωση Κρητικούς είχε στο ακροατήριο , θα μπορούσε να το πει χωρίς να είναι όλα τα κανάλια μπροστά, ώστε να το επικοινωνήσουν παντού. Δηλαδή δεν του «κόβει» ούτε για αυτό; Είναι βλάκας; Όχι, ούτε αυτό με συμφέρει, οπότε δεν είναι βλάκας.
Η επόμενη λύση, την οποία και αποδέχομαι, είναι ότι αυτό ειπώθηκε στα πλαίσια μιας παρεϊστικης συμπεριφοράς γνωστής και ως «Λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα».
Ωραία. Εγώ που θέλω το βράδυ των εκλογών , να είμαι με το νικητή ΣΥΡΙΖΑ το ξεπερνάω – σκέφτομαι ότι μπορεί να είχε πιει  και καμιά τσικουδιά παραπάνω με τους σύντεκνους , ήταν και η ζέστη στην αίθουσα , τα λόγια του παπά που είχε δει ένα μήνα πριν , το κακό το μάτι, ξέρετε τώρα. Όμως , ένας λογικός άνθρωπος που ακούει τέτοιες παπαριές, γυρίζει την πλάτη του χωρίς να το σκεφτεί και δεύτερη φορά. Ελπίζω να μη συνεχίσει έτσι γιατί προλαβαίνει να το γυρίσει μόνος του το ματσάκι, άλλωστε το έχει ξανακαταφέρει.
Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα κάτι Μηλιοί και κάτι Λαφαζάνηδες. Αν εμπλακεί και ο Γλέζος (μια από τις λίγες έξυπνες κινήσεις ήταν ότι τον έστειλαν στις Βρυξέλλες) , βλέπω σαν μόνη ελπίδα να κερδίσουμε, τον Γιούνκερ, τον Σόϊμπλε, άντε και τον Βενιζέλο ! Καλές γιορτές να έχουμε!