Λίγη Αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!!!  Σε λίγο θα κάνω και αυτοαξιολόγηση, αν και φοβάμαι μην με “κόψω”…

Συνταγματική αναθεώρηση
Η κυβέρνηση προτείνει αν μετά την τρίτη ψηφοφορία δεν συγκεντρώνει κανένας υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας 200 ψήφους, η εκλογή να γίνεται απευθείας από το λαό, χωρίς να προκηρύσσονται εθνικές εκλογές. Ξεχνούν πως «έριξαν»  την κυβέρνηση Σαμαρά και αναγνωρίζουν εμπράκτως πως αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό!

Εκλογικός Νόμος
Καταργούν το οποιοδήποτε μπόνους για το πρώτο κόμμα, ξεχνώντας πως χάρη σε αυτό είναι κυβέρνηση.

ΕΝΦΙΑ
Αφού φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν καταργείται, αποφάσισαν να επιβάλλουν φόρο και στα αγροτεμάχια και μάλιστα με αυξημένα ποσά. Λογάριαζαν πως θα βγάλουν 3,5 δις αντί για τα 2,65 δις που προβλέπουν τα μνημόνια. Μετά, το ξανασκέφτηκαν. Μετά από ώριμη σκέψη που κράτησε δύο περίπου ημέρες, το πήραν πίσω. Όχι γιατί το θεωρούν άδικο, αλλά γιατί τώρα που το σκέφτηκαν δεν προλαβαίνουν να το ενσωματώσουν στο σύστημα εγκαίρως ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων από το Σεπτέμβριο. Οπότε, του χρόνου ξέρετε: Θα μειωθούν οι αντικειμενικές, θα μπει όμως φόρος στα αγροτεμάχια και θα μας έρθει πάλι μία η άλλη!

Παιδεία
Ο υπουργός Φίλης, ανακοίνωσε πως πρόκειται να προσλάβει 22.000 αναπληρωτές φέτος για να καλύψει τα κενά στα σχολεία. Αυτό που δεν είπε, είναι πως για να το κάνει αυτό, εξαντλεί όλα τα διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό που έπρεπε να μας φτάσουν για τρία ακόμα χρόνια! Οπότε, από του χρόνου, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για την πρόσληψη αναπληρωτών, περιμένετε να κάνει αύξηση του ωραρίου και να δώσει τη δυνατότητα σε αδιόριστους να διδάξουν εθελοντικά για την απόκτηση εμπειρίας , άντε και κανενός μορίου που θα βοηθήσει – πολύ αργότερα – στην πρόσληψή τους ή την απόκτηση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Υγεία
Ο Πρωθυπουργός , συνοδευόμενος από τον Πολάκη τον ντελικανή, εγκαινίασαν νοσοκομείο σε νησί του Αιγαίου. Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν «κάποιες ελλείψεις» , αλλά είναι καλύτερα να υπάρχει – είπε – έστω και με κάποιες ελλείψεις. Οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος θα συμφωνούσε, εκτός αν μάθαινε πως οι ελλείψεις είναι το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τα αναλώσιμα σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για το νοσοκομείο. Με λίγα λόγια, στέγασε ένα μικρό κέντρο υγείας σε κτίριο νοσοκομείου. Πριν από λίγο οι ειδήσεις έλεγαν πως τα τρία άτομα που απασχολούνται στο νοσοκομείο (γιατρός, νοσηλεύτριες), επειδή δεν βρήκαν σπίτι να νοικιάσουν στη Σαντορίνη, μένουν σε ένα τρίκλινο μέσα στο νοσοκομείο.

Οικονομία
Πανηγυρίσανε που πουλήθηκε ο ΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ίδιοι που τώρα πανηγυρίζουν, διαδήλωναν τρία χρόνια πριν για να μην ξεπουληθεί για 300 ψωροεκατομμύρια ευρώ.
Η ανάπτυξη έρχεται, όταν εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, τα «λουκέτα» είναι περισσότερα από τις νέες επιχειρήσεις;
Η ανάπτυξη έρχεται όταν το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει τις οφειλές ιδιωτών ακόμα και όταν καταφεύγει σε κατασχέσεις λογαριασμών, γιατί απλά δεν υπάρχουν πουθενά και ούτε πρόκειται να βρεθούν τα χρήματα για την εξόφληση των οφειλών;
Υπάρχουν, σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο, κάπου 100.000 μικρές ατομικές επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο χωρίς να το έχουν επίσημα δηλώσει και χωρίς να έχουν κλείσει τα λογιστικά με την Εφορία, γιατί ακόμα και για να κλείσεις χρειάζονται χρήματα που δεν υπάρχουν!

Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Ο Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη , περνάει γενεές δεκατέσσερις τον πρόεδρο της ΔΕΗ που μιλάει για αποκρατικοποίηση ποσοστού της επιχείρησης. Το ίδιο μεσημέρι, δημοσιεύεται ΦΕΚ με την υπογραφή Σκουρλέτη για την πώληση ενός επιπλέον 17% της επιχείρησης. Θα το είχε ξεχάσει πως υπέγραψε… είχαν περάσει και δεκαπέντε μέρες από την υπογραφή, δε φταίει, άνθρωπος είναι κι αυτός!

Και λίγο lifestyle:

Δεξίωση στην Προεδρία της Δημοκρατίας
Η επίσημη πρόσκληση επισήμαινε ότι για τους κυρίους επιβάλλεται «σκούρο ένδυμα» . Ο Πρωθυπουργός σκάει μύτη με ανοιχτόχρωμο σακάκι που του είχε πάρει η νονά του το 1981, κάνοντας αντίσταση στο κατεστημένο που ο ίδιος εκπροσωπεί.

Ανακοίνωση Συνταγματικής Αναθεώρησης
Σύνταγμα. Έξω από τη Βουλή σε πτυσσόμενες καρέκλες, ο Πρωθυπουργός αναγγέλλει τις βασικές προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου καταφτάνει με σαγιονάρες και το γνωστό λουκ στο μαλλί «μόλις με χτύπησε το ρεύμα ενώ τσακωνόμουν με τη γάτα». Μαζί με τον Φίλη που έχει μετασκευάσει μια στρατιωτική σκηνή σε σακάκι, είναι τα fashion icon του κυβερνώντος κόμματος.