Ένα μεγάλο μπράβο οφείλω στο τμήμα της θετικής κατεύθυνσης που είχα την ευχαρίστηση να διδάσκω τη φετινή χρονιά στο σχολείο. Μπορεί να είχα και πολύ καλύτερα (σε γνωστικό επίπεδο) τμήματα στο παρελθόν, όμως από πλευράς συνεργασίας, συμπεριφοράς και βελτίωσης σε σχέση με το ξεκίνημα ήταν σίγουρα από τα κορυφαία που έχω αναλάβει.
Τα αποτελέσματα δεν ήταν για όλους καλά, αλλά όταν τα 9 από τα 18 άτομα έγραψαν από 75 έως και 98, ενώ οι 4 (πάνω από 20%!!) ήταν πάνω από το 90, νομίζω ότι και βαθμολογικά είμαστε πολύ εντάξει!

Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά, αν και εκείνοι/ες που θα διαβάσουν το κείμενο, θα καταλάβουν:

Με συγκίνησε κάποιος στον οποίο άσκησα bullying στο τέλος του 1ου τετραμήνου λέγοντας στον ίδιο και την κηδεμόνα του ότι θα γράψει μέχρι 7 αν συνεχίσει έτσι, προκειμένου να τον «ξυπνήσω». Λειτούργησε: Στρώθηκε, ζορίστηκε, βούρκωσε, ίδρωσε, αλλά το περίπου 15 στο τέλος δικαίωσε την προσπάθειά του – και τη δική μου.
Στεναχωρήθηκα για δύο-τρία άτομα που παρόλο που τελικά έφθασαν στο 90+ θα μπορούσαν να έχουν πάει στο άριστα, καθώς και για δύο εξαιρετικά παιδιά που έγραψαν μικρομεσαία εξαιτίας του άγχους τους και της συγκυρίας. Χάρηκα πολύ που η μικρή με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση (δήλωνε ότι το 12-13 θα ήταν και πολύ και καλό για αυτήν!) έγραψε 3 βαθμούς πάνω από το ταβάνι που είχε βάλει η ίδια στον εαυτό της.
Στεναχωρήθηκα για το 98 , γιατί τα 2 μόρια δεν χάθηκαν από λάθος αλλά γιατί δεν πρόσεξε τη λέξη «μοναδικό» σε κάποια εκφώνηση. Χάρηκα ιδιαίτερα για τα παιδιά συναδέλφων που μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος του «καθηγητή μπαμπά» και να μην αδικήσουν τον εαυτό τους με την επίδοσή τους.
Δεν θα συνεχίσω τις «προσωπικές» αναφορές αλλά να ξέρουν και εκείνοι/νες που δεν αναγνώρισαν τον εαυτό τους στα παραπάνω , ότι για όλους τους μόνο καλά πράγματα θα είχα να πω!
Ακόμα και οι πολύ λίγοι/λίγες που δεν ενδιαφέρονταν για πανελλαδικές , πολυτεχνεία , πανεπιστήμια δεν εμπόδισαν ποτέ τους συμμαθητές τους ή εμένα στο μάθημα και ήταν συνεργάσιμοι , στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και με σεβασμό στην προσπάθεια των υπόλοιπων παιδιών.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με βοήθησαν να τους βοηθήσω και εύχομαι σε όλα τους επιτυχία επαγγελματική και προσωπική ! Απόλαυσα κάθε στιγμή μαζί τους στην τάξη!