Επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω τα δικά μου (ας όψονται οι συνεχείς αλλαγές που απαιτούνται στο πρόγραμμα του σχολείου που έχω αναλάβει και που μου έχουν καταναλώσει ακόμα και τον ελάχιστο προσωπικό χρόνο που είχα να αφιερώσω για το site) είπα να αραδιάσω μερικές σκόρπιες σκέψεις για διάφορους τομείς της εκπαιδευτικής και πολιτικής επικαιρότητας.

Τα εμβόλια θα μας σώσουν μέχρι το καλοκαίρι (Γενάρης του 20 – μαλ@#$ 1η )

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση – αν γίνεται σωστά – μπορεί να υποκαταστήσει το μάθημα με φυσική παρουσία. (2η μαλ@#$)

Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις για το καλό των μαθητών (3η μαλ@#$)

Μην εμβολιαστείτε γιατί: Τα εμβόλια έχουν τσιπάκι για να σας παρακολουθούν – Τα εμβόλια έχουν τσιπ για να σας ελέγχουν και να σας αλλάζουν τη σκέψη – Τα εμβόλια φτιάχνονται από νεκρά έμβρυα – Τα εμβόλια σου μικραίνουν τα βυζιά, το πέος, τη μύτη και τα αυτιά (γενικά ό,τι εξέχει) – Τα εμβόλια σου μεγαλώνουν ότι εξέχει – Τα εμβόλια αλλάζουν το DNA και σε μετατρέπουν σε κάτι άλλο, κανείς δεν ξέρει σε τι – Τα εμβόλια είναι όργανα του Αντίχριστου – Οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια για τα εμβόλια είναι οι «πνευματικοί» , οι «γέροντες», και οι τραγουδιστές που έχουν χρόνια να κάνουν επιτυχία – Τα εμβόλια περιορίζουν την ελευθερία μας (κάτι σαν τη Χούντα ή την τουρκοκρατία ή την γερμανική κατοχή) – Οι πολυεθνικές των φαρμάκων κερδίζουν πολλά από αυτά (και οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, ας το δούμε και αυτό) – Ο Mallone που ήταν από τους εμπνευστές των mRNA εμβολίων πιστεύει ότι θα προκαλέσουν πρόβλημα (και ο πρόεδρος της IBM το 1970 πίστευε ότι οι υπολογιστές δεν θα έχουν ευρεία χρήση γιατί καταργούν θέσεις εργασίας και είναι πανάκριβοι)  – Τα εμβόλια τα φτιάχνουν ο Bill Gates και ο Jeff Bezos για να μπορούν να βρουν γκόμενα χωρίς να στέλνουν φωτογραφίες με το όργανο τους – Τα εμβόλια σκοτώνουν, ο κορωνοϊός όχι – Τα εμβόλια φτιάχτηκαν γρήγορα και δεν είναι καλά, το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει αν χρησιμοποιείς χύτρα για μαγείρεμα – Τα εμβόλια δεν είναι δοκιμασμένα (τι, επειδή έχουν γίνει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις; Ξέρετε πόσοι εκατοντάδες άνθρωποι έπαθαν ζημιά;; ) – Τα εμβόλια προκαλούν μακροπρόθεσμα στείρωση . Στα παραπάνω , υπήρξε τόσο ανελέητος βομβαρδισμός από μαλ@#$ς, που από μόνες τους μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικές βλάβες και αλλοίωση του γενετικού κώδικα, οπότε σταματήστε να τις διαβάζετε!  (4η – και 18η μαλ@#$).

Ο Τσίπρας μαζί με τον Πολλάκη θα ήταν οι ιδανικοί διαχειριστές της πανδημικής και οικονομικής κρίσης. Αν κατόρθωναν να πάρουν μαζί τους και τον Γιάνη τον Μενανί , θα είχαμε λύσει το πρόβλημα γήρανσης του πληθυσμού στην Ελλάδα, μαζί με το ασφαλιστικό και την ανεργία, αλλά που μυαλό: Πήγατε και βάλατε το Μητσοτάκη με τον Τσιόδρα που θεωρούν ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να προστατευθούν και να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό…

Το ΚΙΝΑΛ έκανε εκλογές και ο Γιωργάκης έβαλε υποψήφιος , λησμονώντας ότι όσες φορές βρέθηκε υποψήφιος με αντίπαλο έχασε. Επίσης, οι οπαδοί του «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια !» λησμόνησαν ότι μέσα σε 7 χρόνια υποθηκεύσαμε οικονομικά το μέλλον για τις δύο επόμενες γενιές και με τη βοήθεια του άλλου γόνου του Καραμανλή του εθισμένου στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, προσθέσαμε άλλες δύο γενιές ενώ με μια γενιά χαμένη πρόλαβε να συνεισφέρει και ο Αλ6ς. Οφείλω όμως να του αναγνωρίσω , του Γιωργάκη , το σωστό μιας επισήμανσης: Η ανανέωση και οι προοδευτικές ιδέες δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά μυαλού.

Στο χώρο της Παιδείας, οι συνδικαλιστές μας σημείωσαν απανωτές επιτυχίες: Ενώ κατόρθωσαν για μια ακόμη φορά να μας κάνουν «ρόμπα» στην κοινωνία με τις συνεχείς αρνήσεις, τα αλλοπρόσαλλα αιτήματα (ισοδύναμα με το «ειρήνη και οικονομική ευμάρεια σε όλο τον κόσμο») και τις «δυναμικές» άνευ συμμετοχής και ουσίας 24ωρες απεργίες και τις συνεχείς προσκλήσεις ανυπακοής, έφεραν τους εαυτούς τους στη θέση που είχαν και οι δεινόσαυροι όταν ο τεράστιος μετεωρίτης χτύπησε τον πλανήτη.

Ο Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό, αλωνίζει όπως γουστάρει, ελέω πλήρους ανικανότητας της αντιπολίτευσης. Κάθε φορά που κάνει ή λέει μια μαλ@#$ , βρίσκεται κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ (συνήθως ο αρχηγός του) που με τρόπο που θα ζήλευε και το επιτελείο του Πρωθυπουργού , αλλάζει την ατζέντα και φέρνει το κόμμα του σε μειονεκτική θέση.

Το ΚΚΕ τη χρονιά που πέρασε έδρασε με τον ίδιο τρόπο που δρα από το 1983 και μετά. Το σταθερό 5% του ποσοστού του είναι ικανοποιητικό και αποτελεί μεγάλη νίκη του εργατικού κινήματος και τεράστιο θρίαμβο του καπιταλισμού.

Ο Βελόπουλος, είναι θέμα χρόνου να έχει την ίδια τύχη με τις επιστολές της Μαγδαληνής και του Χριστού: Ακόμα και αν υπήρξαν , σίγουρα έχουν εξαφανιστεί. Προβλέπω θριαμβευτική επιστροφή στις τηλεπωλήσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ… Πάνω που λες ότι πιάσαμε πάτο και δεν έχει παρακάτω, ανακαλύπτεις ότι μπορούμε να γίνουμε ακόμα χειρότεροι – ας είναι καλά ο Ολυμπιακός που σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μας σώζει όποτε χρειάζεται!

Ο Μαρινάκης διακινεί και τραγούδια. Όχι ότι και ότι όμως! Με ερμηνεύτρια τη Θεοδωρίδου και το κανάλι του να τα διαφημίζει , έχει εγγυημένη επιτυχία χωρίς να διακινδυνεύει τίποτα και χωρίς να χαλάσει μία. Αντίθετα με τον ανεκδιήγητο Κοκλώνη που χαλά ένα σκασμό λεφτά για να έχει τη χαρά να τραγουδήσει (λέμε τώρα…) ζωντανά και τους υπαλλήλους του από κάτω να είναι υποχρεωμένοι να τον χειροκροτήσουν.

Θέλω να κλείσω με τις γυναικοκτονίες που για κάποιους λόγους αυξήθηκαν κατακόρυφα τα δύο τελευταία χρόνια. Μπορείτε να διαβάσετε όσες βαρύγδουπες αναλύσεις θέλετε, αλλά προσωπικά είμαι πεισμένος πως η «Ελληνίδα μάνα» έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την ύπαρξη τόσο πολλών βίαιων ανδρών που θεωρούν τη σύντροφο ή τη γυναίκα τους ιδιοκτησία, «έπιπλο» που έλεγε ο συχωρεμένος ο Χάρυ Κλυν. Πρώτα φροντίζουν να «ευνουχίζουν» τα αρσενικά τέκνα για να τα ελέγχουν και όταν κάποια στιγμή αυτά φεύγουν από την άμεση κηδεμονία τους, βιάζονται να δείξουν πόσο «άντρες» είναι, εκδικούμενοι την καταπίεση από τις μανάδες τους στο πρόσωπο των συζύγων ή των συντρόφων τους του αντίθετου φύλου.

Φαντάζομαι θα επανέλθω πριν βγει η χρονιά, αλλά Καλές Γιορτές εύχομαι σε όσους υπέμειναν το παραλήρημα!