Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφαγαν 5 ολόκληρους μήνες να προσπαθούν να πείσουν «τα θηρία» για το δίκιο των αιτημάτων μας, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κάθε μέρα που περνά η θέση μας χειροτερεύει, εξάγγειλαν δημοψήφισμα έχοντας στραγγίξει πρώτα όλα τα ταμειακά διαθέσιμα από παντού ! Στερούν με τον τρόπο αυτό από τη χώρα την οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης, αφήνοντας μόνο το ρόλο του ικέτη (δεύτερο αίτημα μέσα σε δύο ημέρες για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, με την προσθήκη της λέξης παρακαλούμε).
Το ερώτημα στο δημοψήφισμα μόνο με «ΟΧΙ» μπορεί να απαντηθεί. Το πιο απλό που θα είχε να κάνει η αντιπολίτευση είναι να δηλώσει ότι και για αυτήν η συγκεκριμένη πρόταση των θεσμών είναι απαράδεκτη, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα ! Στη συνέχεια, να συνεννοηθούν με την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης και να φτάσουμε σε μια συμφωνία λιγότερο απαράδεκτη ή, αν επέμεναν, να δηλώναμε ομόφωνα την απόφαση αποχώρησής μας από την Ε.Ε , όσο και αν αυτό μας πονά όλους και θα έχει και ανθρώπινα θύματα.

Όμως όχι! Η αντιπολίτευση εξέλαβε τα λάθη τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ ως χρυσή ευκαιρία να του προκαλέσουν φθορά, αδιαφορώντας για τη ζημιά στη χώρα. Θέλει λοιπόν να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» , δηλαδή να θάψουμε με την υπογραφή μας την όποια ελπίδα για ανάκαμψη, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σχέδιο την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο Τσίπρας φάνηκε να το παλεύει, αλλά στο κρισιμότερο σημείο φάνηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων, προτιμώντας να πετάξει το μπαλάκι στον μπαρμπα-Θύμιο για να κρίνει αν η συμφωνία συμφέρει τη χώρα. Ο χειρισμός τέτοιων θεμάτων του έπεσε πολύ βαρύς και οι συνεργάτες του πολύ ελαφριοί (ναι, ακόμα και ο θρεμμένος Καμμένος με τις από του βήματος της Βουλής ηρωικές φαντασιοπληξίες του).
Ο Σαμαράς, που περίμενε στη γωνία για το λάθος, είναι ευτυχισμένος για τις γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει καταλάβει ο άμοιρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπεί στο παιχνίδι: Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος είναι απλά τελειωμένοι.
Οι υπόλοιποι, δυστυχώς, το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι η πολιτική εκμετάλλευση των τραγικών ανακολουθιών της κυβέρνησης.

Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για όλους μας, με πολιτικές ηγεσίες που παραπαίουν έχοντας προτεραιότητα την επικράτηση και όχι το εθνικό συμφέρον.
Ελπίδες μας, η αυτοσυγκράτηση, η αλληλεγγύη και το αίσθημα του καθήκοντος απέναντι στο έθνος μας. Εμείς, οι απλοί , να δείξουμε το δρόμο στους αρχηγούς των κομμάτων και τους ταγούς τους. Ας μην τρέξουμε να αδειάσουμε τις τράπεζες από τα ευρουλάκια που έχουν περισσέψει στον καθένα. Ας μην αδειάσουμε τα ράφια των Super-Markets, ας μην αποθηκεύσουμε καύσιμα, ας μην κερδοσκοπήσουμε τις μέρες που θα έρθουν σε βάρος των συμπολιτών μας, ας φανούμε άνθρωποι απέναντι σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας, ελπίζοντας να βρεθούν και κάποιοι πολιτικοί που θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.