Φόβος, ο ένας από τους δύο γιούς του Θεού του πολέμου Άρη και ο ένας από τους δύο δορυφόρους του ομώνυμου πλανήτη.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος, είπε προ ημερών ο πεφωτισμένος πρωθυπουργός. Εμένα πάλι , ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ο φόβος ο δικός του και των πρωτοκλασάτων του, που είναι φανερός σε όλες τις σπασμωδικές τους ενέργειες και τη σύγχυση που προκαλούν ακόμα και ο ένας στον άλλον, κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους.
Θέλω να αισθανθώ εθνικά υπερήφανος λέγοντας στους δανειστές που μας εμπαίζουν, όχι ρε ευρωλαμόγια, δε σας πληρώνω τίποτε, που άλλα λέτε και άλλα κάνετε! Να πάτε να κάνετε έρωτα !
Θέλω να αισθανθώ και ατομικά υπερήφανος λέγοντας στην κυβέρνηση που μας δουλεύει, όχι ρε ψευτοαριστεροί, δε σας πληρώνω ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε φόρους, που τάξατε τα πάντα για να βγείτε και κάνετε ότι και οι προηγούμενοι! Να πάτε και εσείς να κάνετε έρωτα !
Ο κόσμος φοβάται. Δίκαια. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στις ικανότητες των κυβερνώντων και το μυαλό πάει στο χειρότερο. Πώς θα μπορέσουν οι άνθρωποι που μέσα σε μια ημέρα, αναπροσάρμοσαν τρεις φορές το ποσό που θα εισπράττουν οι συνταξιούχοι γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν σωστά ένα πολλαπλασιασμό, να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα, εντός ή εκτός Ε.Ε, με ή χωρίς ευρώ;
Ποιο αρρωστημένο μυαλό, ποντάροντας στην απόγνωση και την εθνική μας υπερηφάνεια,  θέλει να σύρει τη χώρα εκτός ζώνης ευρώ, χωρίς να την έχει προετοιμάσει και χωρίς να έχει ούτε την υποδομή ούτε τα χρήματα για να τυπώσει καινούριο νόμισμα;  Για πόσο καιρό θα μπορεί το κράτος να πληρώνει τυπώνοντας σε χαρτί Α4, υποσχετικά πληρωμής; Σε πόσες ώρες θα έχουν τελειώσει τα μελάνια; (Τους δίνω ιδέες, γιατί να είστε σίγουροι πως ούτε αυτό έχουν σκεφτεί).
Το γεγονός είναι πως η κυβέρνηση, σε κατάσταση πανικού, είναι έτοιμη λίγο πριν καταρρεύσει, να υπογράψει ακόμη χειρότερη συμφωνία από αυτήν που υποτίθεται ότι την οδήγησε σε δημοψήφισμα.
Βλέπετε, οι προβλέψεις των κυβερνώντων ότι μια αθέτηση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, θα προκαλέσει οικονομικές αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα, οι οποίες θα πίεζαν τους πιστωτές μας να «πέσουν στα πατώματα» για να μας κάνουν να υπογράψουμε ευνοϊκότερη συμφωνία, δυστυχώς για εμάς, διαψεύστηκαν.
Τώρα, η οικονομικά γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, φοβάμαι πως θα μας χρησιμοποιήσει για να δείξει σε όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, πόσο γρήγορα και ολοκληρωτικά μπορεί μια χώρα να χάσει τα πάντα. Άλλωστε, μην ξεχνάτε, πως χάρη στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων, η αθέτηση πληρωμών προς τους πιστωτές μας, τους δίνει το δικαίωμα να αποκτήσουν νόμιμα και με βάση το Αγγλικό πτωχευτικό δίκαιο (το είχατε ξεχάσει, έτσι;) όλες τις επιχειρήσεις του Δημοσίου, ακόμα και ακίνητα που τους ανήκουν, σε τιμές που οι τραπεζίτες τους  θα εκτιμήσουν. Είναι κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο να καταφέρει το μεγαλύτερο πραγματικά ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει γίνει, από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Στο μεταξύ, οι θερμόαιμοι της μιας και της άλλης πλευράς, είναι έτοιμοι να προκαλέσουν εθνικό διχασμό, κάτω από την πίεση της κατάστασης. Οι μεν να προβάλλουν το «ΟΧΙ» ως απευθείας συνέχεια της αντίστασης στο φασισμό του 1940, οι δε να θεωρούν το «ΝΑΙ» και την υπογραφή σε λευκό χαρτί ως την απάντηση που μπορεί να σώσει τη χώρα.

Το πολιτικό τέλος του κυρίου Τσίπρα, θα είχε ήδη έρθει, αν στην αντιπολίτευση υπήρχαν άλλα πρόσωπα εκτός των Σαμαρά, Γεννηματά, Θεοδωράκη. Όμως, οι δύο πρώτοι έχουν άρρηκτα συνδέσει το όνομα τους με μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης οικονομικής μας ιστορίας, ενώ ο τρίτος δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Θέλω να κλείσω λέγοντας πως συμφωνώ απολύτως σε αυτή τη συγκυρία με τους κυρίους Μπουτάρη, Καμίνη, Πατούλη.

Το δημοψήφισμα πραγματικά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ έστω και αν η – ομολογουμένως αντιπαθέστατη – Πρόεδρος της Βουλής, έχει προλάβει να πει πως τυχόν ματαίωσή του, θα είναι αντισυνταγματική (sic!) .