Ή μάλλον θύελλα και καταιγίδα μαζί!

Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας καταπίνουν χιλιόμετρα και συνομιλούν με οποιονδήποτε επίσημο πρόθυμο να τους ακούσει, ενώ το crash test  με Σόϊμπλε και Μέρκελ πλησιάζει. Την μεταξύ τους συνεννόηση δεν τη λες και υποδειγματική, εκτός αν παίζουν ρόλους: Ο «καλός»  και διαλλακτικός Αλέξης και ο «κακός» Γιάνης . Παρά τις προσπάθειες για ανεύρεση Ευρωπαίων συμμάχων, οι πόρτες φαίνεται να κλείνουν η μία μετά την άλλη και η έλλειψη ρευστότητας μάλλον γίνεται ο ισχυρότερος μοχλός πίεσης. Οι Γερμανοί φρόντισαν να διαρρεύσουν έγγραφο το οποίο απορρίπτει όλες τις αλλαγές που προσπαθούμε να περάσουμε και ξαφνικά τα site γέμισαν από προτροπές προς τον Τσίπρα να «τα σπάσει» όλα και να τινάξει στον αέρα τη χώρα παίρνοντας μαζί του την ενότητα της Ε.Ε και τις ελπίδες των Ευρωπαίων για ανάκαμψη των δικών τους οικονομιών.

Στο εσωτερικό, τα ίδια και χειρότερα με αιχμή την Παιδεία. Μέχρι το Μάρτιο, με βάση τους ισχύοντες και όχι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους , θα πρέπει το Υπουργείο να έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα παιδιά που θα πάνε στη Γ΄ Λυκείου: Με ποιο σύστημα, ποια μαθήματα, ποια ύλη θα πάνε στις εξετάσεις;;;

Ο Κατρούγκαλος (επίθετο κι αυτό!) ζει το όνειρό του, εξαγγέλλοντας χιλιάδες προσλήψεις, την ίδια ώρα που οι δανειστές ζητούν απολύσεις.

Από την άλλη μεριά, εξοργίζομαι βλέποντας τα γνωστά πρόσωπα να πανηγυρίζουν με την οποιαδήποτε υπόνοια υποχώρησης από τις προεκλογικές εξαγγελίες και να υιοθετούν τη δήλωση οποιουδήποτε τυχάρπαστου ευρωαξιωματούχου συμμερίζεται τις «ανησυχίες» τους. Όσο βλέπω τα προγουλομάγουλα του Βενιζέλου, του καλύτερα προστατευμένου ανθρώπου στην Ελλάδα, να τρέμουν από χαιρεκακία και τα γουρλωτά ματάκια του Κυριάκου να λάμπουν από χαρά σε κάθε «κακή» είδηση, σκέπτομαι πόσο «μικρός» μπορεί να φανεί κάποιος πολιτικός όταν αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο!

Τι πιστεύω ότι θα γίνει τελικά;
Η κυβέρνηση θα πάει σε συμβιβασμό και συμφωνία λίγο καλύτερη από αυτήν που είχαμε μέχρι τώρα, αλλά δεν βλέπω να αντέχει για πολύ. Το περιέργο, ετερόκλητο και με διαφορετικούς στόχους μόρφωμα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα διαλυθεί υπό το βάρος των εσωτερικών διαφωνιών. Ελπίζω μόνο, να κρατηθούν όσο πρέπει προκειμένου να ξεφορτωθούμε από την πολιτική ζωή τα γνωστά μούτρα από ΝΔ , ΠΑΣΟΚ που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο.