Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Κουβέλης και ίσως και ο Σαμαράς, τελείωσαν. Για πρώτη φορά ένα αριστερό (με ή χωρίς εισαγωγικά) κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση και πιστεύω πως ακόμα και εκείνοι που ψήφισαν Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ, είναι κατά βάθος χαρούμενοι. Ένας κύκλος κλείνει, έχοντας – δυστυχώς-τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο. Μετά από 40 χρόνια όπου η εξουσία ήταν ένα μπαλάκι από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα, ένα τρίτο κόμμα με αρχηγό ένα νέο άνθρωπο θα αναλάβει τις τύχες της χώρας. Ακόμα και εγώ που δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω την ευκαιρία για την Ελλάδα να χαράξει ένα νέο δρόμο, αφήνοντας πίσω τους γνωστούς πατριάρχες των πελατειακών σχέσεων,  καθώς και όσους , ενώ είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν στις αλλαγές που είχε και έχει ανάγκη η χώρα, έριξαν όλο το βάρος τους στις μειώσεις των μισθών και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Ο λαός μας επιτέλους ξεκόλλησε από τα τζάκια που έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας εξαθλιώνοντας τον απλό κόσμο. Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα αρθεί στο ύψος των ιστορικών ευθυνών της. Ελπίζω ακόμα να μην ξεκινήσουν από αύριο όλοι μαζί να ζητάνε να γίνουν σε μια ημέρα όλα όσα οι προηγούμενοι κατάργησαν τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους, σε όλους αυτούς που μας εξαθλίωσαν, δόθηκε και μια περίοδος χάριτος, οπότε δίκαιο θα είναι η ίδια τουλάχιστον να δοθεί και σε αυτούς που από αύριο θα αναλάβουν την εξουσία.
Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα, θα εκλείψει όχι με εξορκισμούς και απειλές , αλλά όταν λείψουν οι συνθήκες απόλυτης φτώχειας και ανασφάλειας που τη δημιούργησαν.

Παρακολουθώ ήδη τους δημοσιογράφους στα γνωστά κανάλια να απευθύνουν επιθετικά ερωτήσεις σε όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά τους, σαν να είναι κάθε ένας από αυτούς ο Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να τους παρασύρουν σε ακραίες ή λάθος διατυπώσεις. Πιστεύω πως ο απλός τηλεθεατής γελάει με το μένος που επιδεικνύουν επιλεκτικά: Όσο απέναντί τους είχαν πρώην υπουργούς της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, όλες οι ερωτήσεις τους ήταν καθωσπρέπει και με χαμογελάκια.

Μία από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της βραδιάς για μένα ήταν το εκλογικό ντέρμπυ μεταξύ ΓΑΠ-Γκλέτσου-Λεβέντη. Λυπήθηκα που έχασε ο Απόστολος Γκλέτσος, αλλά με αποζημίωσε το γεγονός ότι ο Παπανδρέου έμεινε εκτός. Ήταν μια ευκαιρία να δει και μόνος του την εκτίμηση και την απήχηση που έχει στον κόσμο.

Σε αναμονή λοιπόν για να δούμε υπουργούς και πρώτες κινήσεις.