Στην Κεφαλονιά, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ ελέγχει πλήρως την τοπική συνδικαλιστική ένωση των καθηγητών. Την περασμένη χρονιά μάλιστα, δεν υπήρχε άλλο ψηφοδέλτιο εκτός από το δικό τους! Επειδή οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της συνδικαλιστικής παράταξης, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μας διασύρουν με τη συμπεριφορά τους και να μετατρέψουν το όργανο σε ουρά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, χωρίς να έχουν κανένα απτό, καλό αποτέλεσμα για τους συναδέλφους, αποφάσισα φέτος να βάλω και εγώ υποψηφιότητα, έτσι για να δώσω μια άλλη επιλογή σε καθηγητές που – πιθανά – συμμερίζονται τις απόψεις μου.

Επειδή δεν είμαι τόσο «καλάμι» ώστε να κατέβω μόνος στις εκλογές, εντάχθηκα σε ένα ψηφοδέλτιο με μερικούς συναδέλφους που έχουν παρόμοιες με τις δικές μου απόψεις. Κανένας τους επαγγελματίας υποψήφιος, αλλά μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Αυτό ήταν: Αυτόματα οι άλλοι χαρακτήρισαν το ψηφοδέλτιο ως συριζαίϊκο και ως εκ τούτου όργανο του κυβερνητικού συνδικαλισμού!!!

Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν ότι πρέπει να «μου την πέσουν» όλοι μαζί : Άκουσα λοιπόν τα απίστευτα: Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδραστικός, εχθρός των αγώνων, αρνητής των πάντων, απολιτικός που κρύβει μέσα του ένα φασίστα κ.λ.π…
Δεν μπόρεσα να θυμώσω γιατί το όλο σκηνικό ήταν για γέλια. Όμως πραγματικά αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν μορφωμένοι, σκεπτόμενοι άνθρωποι να λένε τόσες πολλές βλακείες!!!! Δεν κατέχω την απόλυτη αλήθεια, αλίμονο! Όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν πως εκφράζω αποκλειστικά προσωπικές μου απόψεις, με τις οποίες μπορούν να διαφωνούν – ίσως να έχουν και δίκιο, ποιος ξέρει – αλλά να προσπαθούν να μου αποδώσουν ιδιότητες που δεν έχω!
Είναι προφανώς αδιανόητο για αυτούς να υπάρχει άνθρωπος που να κατεβαίνει υποψήφιος σε συνδικαλιστικό όργανο, χωρίς να ανήκει και να στηρίζεται από κάποιο κόμμα, χωρίς να έχει απόψεις που να ταυτίζονται με κάποιο κόμμα και απλά να σκέφτεται και να εκφράζει απόψεις που δεν του τις έχει υπαγορεύσει κανένα κεντρικό όργανο!

Τη στιγμή που γράφω το κείμενο, δεν ξέρω καν πόσες ψήφους πήρα, αλλά δεν έχει σημασία. Οι ίδιοι άνθρωποι θα επανεκλεγούν, γιατί υπάρχει μεγάλη συσπείρωση στο κόμμα και γιατί δεν προσπάθησα όσο έπρεπε να κάνω προεκλογική εκστρατεία, να βάλω γνωστούς και φίλους να επηρεάσουν άλλους γνωστούς που ψηφίζουν. Ίσως ακόμα οι απόψεις που διατυπώνω να μην βρίσκουν σύμφωνους τους συναδέλφους. Είναι όμως πραγματικά απίστευτο , το πόσο λυσσαλέα αμύνονται στην προσπάθεια οποιουδήποτε «ξένου» να συμμετέχει στα κοινά! Οι άνθρωποι είναι συνδικαλιστές και προεδρογραμματείς πάνω από 15 χρόνια σερί και παρότι δεν υπάρχει οικονομικό όφελος (τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ) , είναι ικανοί να συκοφαντήσουν τον οποιονδήποτε κρίνουν ως ικανό αντίπαλο, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες και τα αξιώματά τους!!!! Απλώς εδραίωσαν τις υποψίες που είχα για το ποιοι τελικά συμμετέχουν και στηρίζουν το «σύστημα», ποιοι είναι τελικά το «σύστημα» που υποτίθεται πως αντιμάχονται…

Ο Πλάτων και ο Σωκράτης είχαν πει – μεταξύ άλλων – δύο πράγματα, τα οποία πιστεύω:
– Οι άνθρωποι που δεν θέλουν να αναμιχθούν με τα κοινά , είναι καταδικασμένοι να κυβερνούνται από κατώτερούς τους.
– Να στεναχωριέσαι αν λένε άσχημα λόγια για σένα άνθρωποι των οποίων σέβεσαι την αξία και τη γνώμη τους.

Ως εκ τούτου, δεν μετανιώνω για την υποψηφιότητά μου!